Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele Helo k tomuto seriálu (4)

The Black Adder (1983) (S01) 

První řada pod moje očekávání, uvidíme dál. ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Po ještě trošku slabší první řadě přichází druhá, ve které dochází ke změně povahy Edmunda - není to takový vystrašený hňup, nýbrž mazaný, ironické hlášky kázající, lord. Oproti tomu lord Percy je ještě vtipnější a hlavně blbější než dřív, ale naštěstí sluha Baldrick má vždy nějaký ten "vychytralý plán", který situaci zachraňuje. ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Podobná úroveň jako v řadě druhé, pouze jsme se přesunuli o pár století vpřed a natvrdlého lorda Percyho vystřídal stejně natvrdlý princ George zahraný Hughem Lauriem. Nutno říct, že Percy chyběl, páč jeho dabing byl vždy úžasný a ať řekl cokoliv, bylo to neskutečně vtipné, ale na druhou stranu princ George je postavička vtipná sice trošku jiným způsobem, ale pořád vtipná. ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Lord Percy se vrátil jako kapitán Darling a je to návrat vítaný! Černá Zmije hláškuje jako nikdy dřív, Baldricovy vychytralé plány jsou vychytralejší než kdy dřív a vůbec celé je opět zase skvělé. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama