Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele luke4ever k tomuto seriálu (4)

The Black Adder (1983) (S01) 

Na poprvé mě tato série příliš neoslovila, ale po druhém a třetím shlednutí jednotlivých dílu sem si ji přímo zamiloval. Zbabělý a úlizný Edmund je v podaní Atkinsona přímo famozní. Doporučuju původní znění, ale i dabing je v celku ucházející a autentický. Dodnes nezapomenu na hyhňající smích Edmunda, který místama prosákne vedle českého dabingu. ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Jednoznačně špičkový komediální seriál, který se zrodil na ostrovech. Tato řada je ze všech 4 asi ta nejlepší. Rowan Atkinson jako vychytralý a satirický lord Blackadder je unikátní. Tato role podle mého názoru mu sedí daleko více než hloupý mistr Bean. Nejdokonalejší scéna je asi učení matematiky sluhy Baldricka. Lord Percy jako arciblb nemuže také chybět. A každá Edmundova audience u Alžběty s rádcem Melchetem je také dokonalá:) ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Edmund již už jen coby lokaj pokračuje ve službách prince George, kterého ztvárňuje mladičký hugh laurie. Po druhé serii je druhá nejlepší. Určitě si zaslouží 95%- ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Brilantní věc. První řada na poprvé velký dojem neudělá, druhá řada je od začátku dokonalá. A třetí řada, kde se na pevno objevuje vedle "mistra Beana:)" Atkinsona i "dr. House:)"Laurie jako mladý princ musí královsky pobavit snad každého. Skvělé roličky vykreslil i Stephen Fry. Čvrtá řada svojí kvalitou už nedosahuje na třetí a druhou sérii. Celkové hodnocení: 1.řada 80%, 2.řada 99%, 3.řada 95% a 4.řada 75%. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama