Reklama

Reklama

Ztráta nás změní. Tragédie nás zkouší a síla je náš smysl života... Skutečný příběh muže, který se stal obětí bombového útoku na Bostonském maratonu 2013. Bojoval a přežil, aby si získal srdce obyvatel svého města a stal se symbolem naděje. Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) je bostonský rodák, docela obyčejný muž, který pracuje v lahůdkách a žije v malém dvoupokojovém bytě se svou matkou Patty, závislou na alkoholu. Jednoho dne v místním baru Jeff potká svou bývalou přítelkyni Erin, která obdivuje jeho laskavost a šarm, ale frustruje ji jeho nedostatek zaujetí. Erin mu sdělí, že poběží Bostonský maraton, aby získala peníze pro nemocnici, ve které pracuje. Jeff požádá každého štamgasta v baru, aby finančně přispěl a slíbí ji, že na ni bude čekat v cíli s velkým transparentem. V den maratonu Jeff spěchá, aby se dostal do cíle včas. Jak se Erin přibližuje, na místě, kde čeká Jeff, vybuchne bomba. Jeffovi museli amputovat obě nohy nad kolenem. Když znovu nabyl vědomí, vzpomněl si, že před výbuchem spatřil atentátníka…Patty volá FBI. Ale Jeffova vlastní bitva právě začíná. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Fenomenální herecký výkon Jakea Gyllenhaala o muži, který i navzdory amputaci obou nohou inspiroval téměř celý svět a navzdory svému hendikepu začal žít plnohodnotný život. Stronger je ve své podstatě takový klasický film o nezlomném duchu amerického národa, což je až po okraj "napěchováno" klasickým americkým patosem. Nic z toho by mi vážně nevadilo, je totiž už víceméně železným dogmatem Holywoodu tyto příběhy přikrášlovat. Co mi však na snímku vážně vadilo bylo ve formě nedotaženého scénáře, který občas "nabídne" několik hluchých míst, což jde ruku v ruce s přemrštěnou stopáží. Až na tyto detaily jsem se snímkem Stronger navýsost spokojen, takže vážně neváhejte se zhlédnutím! PS: Že by se na obzoru rýsovala nominace na Oscara pro Jakea Gyllenhaala? „I'm a hero for just standing there and getting my legs blown off?“ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

FIlm o miestnom prostackovi, ktoremu to pri bombovom utoku urve obidve nohy nie je ani inspirativnym pribehom o tom jak sa jeden chlapik postavi neprijemnemu osudu a ani dojimavou dramou o tom ake to je tazke vyrovnat sa s necakanymi nasledkami. Je to nezazivna nuda v ktorej jedine emocie vo mne vzbudila rodinka hlavneho hrdinu. A to pocit znechutenia. Proste typicki white trash vidlaci, ktorych zaujima len ich vlastny prospech. No a to, ze bol cely Boston z hlavneho hrdiny paf, bolo dost otravne. Ved to bol obycajny chudak, ktory nic nedokazal a bol nahodou v nespravny cas na nespravnom mieste, no a preto ho kazdy lutoval. Takych kriplov je kazdy tyzden v Modrom z neba hned niekolko a na mna tieto citove vydieracky nefunguju. 3/10. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaal je môj veľký obľúbenec a i vtomto kuse hrá štandartne nadštandartne. Podľa názvu filmu som síce očakával niečo na štýl, že chlapík bude ukážkou mentálnej sily a nezlomnej vôle, ale neprekážalo mi sa dívať ani na obyčajného týpka z buranskej rodiny plnej alkáčov. Film je napumpovaný emociami, ktorými na divákovi absolútne nešetrí a to som asi dnes večer potreboval- vypustiť paru a emočné tlaky, takže na nejaké nedostatky a posolstvá filmu kašlem a dávam za statočné a silnejšie štyri. 80% ()

classic 

všechny recenze uživatele

Prvá hviezdička je za „obetavé herecké nasadenie” Jakea Gyllenhaala, a druhá, de - facto za to, že stelesnil Jeffa Baumana, ktorý bol v nesprávny čas na nesprávnom mieste... Bostonský maratón ( masaker z 15. apríla, roku 2013 ), na ktorom dvaja blbci odpálili 2 podomácky vyrobené bomby, kde práve na tejto súťažnej akcii vybuchli, je rovnako notoricky známy, ako SEPTEMBER 2001, a tak sa dalo teda očakávať, že sa tejto témy chopia hollywoodski filmári, ktorí o prvom, zmieňovanom námete, podľa mňa nenakrútili príliš dobrý film, ale skôr strašne biedny, až to bolí, a nezachránil to inak výborný Gyllenhaal, ktorý sa môže snažiť koľko chce, pokiaľ je slabučká réžia, ktorá je vskutku úbohá, tak je 100 % isté, že vznikne veľká hlúposť, ktorá ma dokonale otupila ! Je obdivuhodné, že sa Jake zhostil úlohy, ktorá nie je jednoduchá. Na tomto maratóne sa odohrali útoky, ktoré zapríčinili, že síce prežil, ale prišiel o obe nohy, a tak sa stal mrzákom, čo sa musí nejak vysporiadať so životom... To je na jednej strane zaujímavé, videl som typických obyvateľov Bostona, ktorí sú aj v skutočnosti takíto primitívni sedliaci, ktorí po nadávku nezájdu ďaleko, a áno, prostredie, kde žije hlavný hrdina, je mimoriadne realistické a autentické, ale na strane druhej, sa to niekde musí odzrkadliť, najmä v réžii, ktorá je neskutočne trestuhodne nevyužitá, ani neviem, koľko pozitívnych vecí môžem vlastne napočítať, čo ma nejako oslovili, okrem Jakea som nenašiel žiadneho herca, ktorý by stál za povšimnutie. Od Davida Gordona Greena si radšej pozrite Trávičku zelenú, alebo na túto tému - Patriots Day. Ja som sa na Silnejšom škaredo popálil, čakal som oveľa viac, ako sa mi dostalo, som sklamaný po všetkých stránkach !!! ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Stronger je poměrně průměrné konzumní drama, které toho nenabídne víc, než jen pohled do zákulisí rodinného kruhu Jeffa Baumana, oběti bostonského atentátu a jeho dilema a těžkosti po této události. Jake to hraje skvěle, já jsem si nad jeho výkonem pobrečela. Režisérská taktovka ale občas působí až moc americky, takže velkou hloubku od toho nečekejte. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o zpracování autobiografické knihy od Jeffa Baumana, jednoho z přeživších bombového útoku na Bostonský maraton 16. dubna 2013. Autor knihy při útoku přišel o obě nohy. (raikonen16)
  • Natáčelo se ve státě Massachusetts v USA. (BMW12)

Související novinky

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Reklama

Reklama