Reklama

Reklama

Barry

(seriál)
  • USA Barry
Trailer 2
USA, (2018–2023), 15 h 55 min (Minutáž: 24–36 min)

Tvůrci:

Alec Berg, Bill Hader

Hudba:

David Wingo

Hrají:

Bill Hader, Stephen Root, Henry Winkler, Anthony Carrigan, Glenn Fleshler, Rightor Doyle, Paula Newsome, John Pirruccello, Alejandro Furth, Sarah Goldberg (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Černá komedie Barry v hlavní roli s Billem Haderem pojednává o deprimovaném, podřadném nájemném zabijákovi ze Středozápadu (Hader v titulní roli), který během své vražedné mise v Los Angeles zcela propadne herectví. Fuches, který zařizuje Barryho zakázky, jej „pronajme“ velmi brutální čečenské mafii z Los Angeles, v jejímž čele stojí Goran Pazar a jeho pravá ruka NoHo Hank. Barryho “terčem” je začínající herec, který má poměr s Pazarovou manželkou. Barry sleduje svou oběť na lekci herectví, kterou vede oblíbený učitel a guru Gene Cousineau, kde je okamžitě okouzlen skupinkou herců - a především Sally. Barry chce mezi těmito nadějnými talenty začít nový život, ale jeho zločinecká minulost ho drží ve svých spárech. Dokáže najít mezi oběma světy rovnováhu? (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele HanzoBureshi k tomuto seriálu (3)

Barry (2018) 

"Oh Wow." Barry je seriál, který mi ukázal, že Bill Hader je naprostý bůh, skvělý herec, scénárista a výborný režisér. Tahle show prostě neměla chybu. Co je na tomto seriálu výjimečného je to, že malá a prostá maličkost mě vždy dokázala rozesmát a odrovnat. Třeba u Fuchese v jedné scéně hrála jen nějaká hudba, která k jeho charakteru vůbec nepasovala, a smích byl na světě, a takových dobrých blbostí tam je opravdu dost. Občas tu byly jen upovídané epizody, ale i ty měly něco do sebe. Každá postava byla geniální, akce byla vtipná a špičková a dost překvapující, humor byl opravdu skvělý. Každá série má svůj styl a odlišný směr, zvlášť to depresivní finále. Někdy se to už může zdát překombinované a některé situace opakované, ale ještě to ujde. Je to naprosto VÝBORNÝ A GENIÁLNÍ. Mé hodnocení: 9/10 ()

Série 3 (2022) (S03) 

Barry se vrací potřetí a za mě se jedná o totální strop celého seriálu, protože ta kvalita stoupá výše a výše a už jde do tuhého. Ano, je tu pár minut, kterých byl radši vymazal, ale o nic velkého nejde. Navíc tato série obsahuje opět takovou jednu TOP epizodu, která Vám vypálí mozek z hlavy. Barry nasadil laťku vysoko a totéž i platí i o Fuchesovi, u kterého probíhalo vtipné znovuzrození. I Hank měl více prostoru a to je dobře. Co se týče humoru, ten také se nezměnil a je stále ohromující. Herecký výkon byl též vysoko. Už vyhlížím další řadu. Mé hodnocení: 9/10 ()

Série 4 (2023) (S04) 

Barry a jeho finální řada se hodně liší od těch ostatních. Z černé komedie se stalo smutné a dost depresivní drama, u kterého má každá postava opravdu na kahánku. Někomu se tato změna nemusí líbit, ale tohle bylo neskutečné. Hned v první minutě je Barry otočený zády a telefonuje a už jen z toho jsem měl mráz na zádech. Tahle hravost je v této sérii opravdu špičková. Humor tu nějaký byl a akce byla taky překvapivá. Samozřejmě tu nastávaly i situace, ve kterých bylo vidět, že tady už trochu dochází nápady, ale i přesto je Bill Hader totální šéf. Konec ani nejde vysvětlit, protože takový Happy/Sad end jsem dlouho neviděl, ale nějak to skončit muselo. Možná to není Strop, ale rozhodně je to luxus a je to konec, jak se patří. Mé hodnocení: 9/10 ()

Související novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama