Reklama

Reklama

Barry

(seriál)
  • USA Barry
Trailer 1
USA, (2018–2023), 15 h 55 min (Minutáž: 24–36 min)

Tvůrci:

Alec Berg, Bill Hader

Hudba:

David Wingo

Hrají:

Bill Hader, Stephen Root, Henry Winkler, Anthony Carrigan, Glenn Fleshler, Rightor Doyle, Paula Newsome, John Pirruccello, Alejandro Furth, Sarah Goldberg (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Černá komedie Barry v hlavní roli s Billem Haderem pojednává o deprimovaném, podřadném nájemném zabijákovi ze Středozápadu (Hader v titulní roli), který během své vražedné mise v Los Angeles zcela propadne herectví. Fuches, který zařizuje Barryho zakázky, jej „pronajme“ velmi brutální čečenské mafii z Los Angeles, v jejímž čele stojí Goran Pazar a jeho pravá ruka NoHo Hank. Barryho “terčem” je začínající herec, který má poměr s Pazarovou manželkou. Barry sleduje svou oběť na lekci herectví, kterou vede oblíbený učitel a guru Gene Cousineau, kde je okamžitě okouzlen skupinkou herců - a především Sally. Barry chce mezi těmito nadějnými talenty začít nový život, ale jeho zločinecká minulost ho drží ve svých spárech. Dokáže najít mezi oběma světy rovnováhu? (HBO Europe)

(více)

Diskuze

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

cernakus

Ta je naprosto fantastická. "Hele mají tu Popcorn, chceš taky?" I 4. série měla pár super záchvěvů absurudního humoru. Jako ta scéna kde se Cousinou vloupává do domu a během toho co se baví s tou ženskou tak vzadu borec hází počítač do bazénu. Což hodně připomínalo scénu z první řady, kde Barry telefonuje na balkónu se Sally a mezitím mu za zády unášejí Fuchse. Nebo pak ta scéna s raketou z předposledního dílu.

Jenže místo více takových absurdit nebo akce nám tu servírovali spíše "artové" věci jako Sallyniny halucinace, opuštěný dům.. a v posledním díle pak těch x obrazově ukončených scén. Vlastně si to u mě pak zachránili tím "filmem" o Barrym.. a tím jak se zachoval Fuchse.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

dragon94

Asi máš pravdu. Fakt je, že moje nejoblíbenější epizoda, kterou si občas i znovu zkouknu je S02E05 ronny/lilly. Absurdní, krvavé a řachanda zároveň. To byl Barry v plné síle.

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

No co říci.. Bylo to rozhodně zajímavé finále. Svým způsobem opravdu unikátní, ale... Jde z toho hodně cítit jak se seriál od první a druhé série změnil v něco artovějšího.. nebo spíš rádoby artovějšího.. A vlastně z toho tak nějak vyprchalo to co mě na tom seriálu od začátku tak bavilo. I když ani v těch prvních dvou sériích to pro mě nebyla 100% pecka, ale na to co to bylo.. a při té krátké stopáži to stačilo na to, aby mě to docela dost bavilo. Myslím, že je velká škoda, že byl seriál dějově tak chudý, protože se z toho tématu dalo vykřesat něco mnohem lepšího.

Každopádně s finálem jako takovým jsem vlastně docela spokojený.

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Tak konec byl hodně v absurdním stylu. Ale protože jsem si byl jist, že Barry dopadne jak dopadl, tak se mi to v podstatě i líbilo. 

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

cernakus

Musím říct, že poslední 2 epizody, zejména pak ta poslední opět zvedli kvalitu k tomu co od Barryho očekávám.. Je teda nepříjemné, že při 8 půl hodinových epizodách nejsou tvůrci schopni kvalitu udržet napříč celou sérií, ale ty poslední dva díly mi vlily do žil trošku optimizmu ohledně finále. Snad to bude stát za to.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

A máme před sebou poslední díl, který to všechno uzavře. Kdybych Hadera znal, očekával bych jatka, protože tam musí zemřít desítky lidí, aby se to uzavřelo. jenže u Barryho je naprosto možné i 20 minut budované napětí tlacháním, tripy a podobenstvími, zakončení tím, že Barry zakopne a ustřelí si palici :-D 

Jsem natěšený jako málokdy. Tak doufám, že se to Haderovi podaří udělat suprově.

na příspěvěk reagoval dragon94

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

dragon94

Ano přesně tak. Vždyť všechno ukazovalo, že se nejedná o skutečnost. Podivný dům uprostřed ničeho. Podivné chování Barryho, Sally, synka a dalších osob. Naprosté přetrhnutí linky z předchozího dílu. Pseudofilozofické bláboly, zejména Barryho. Nulový posun v technice (spíše to retro). Prostě člověk jen čekal, kdy vybalí, že to je sen nebo možná alternativa krušné reality. A najednou bum, nic takového, je to tak, jak to bylo předkládáno. Zvrat totiž je, když něco divák očekává a najednou dostane opak. Takže v tomto případě zvratem bylo, že zvrat nebyl :-D 

Perníkové série si hrají na realitu. Barry ji prvoplánově a přiznaně zcela odmítá. To nejde srovnávat. To je jako srovnávat komedii a drama a vztekat se, že v dramatu není příliš komediálních scén a komedie se zase nebere vážně.

Že se to rozpadá je možné, Hader je skečista. Ten prostě na dlouhodobé budování příběhu nemá a na rovinu, HBO mu v tom svou politikou negarantování pokračování i v případě diváckého úspěchu moc nepomáhá.

Mezi námi, po posledním díle 3 série jsem se nahlas ptal, jak to vlastně chtějí řešit, protože to že se barry prostřílí skrze neschopné mafiány je jedna věc, ale že unikne z vězení a udrží se na svobodě, to jsem si neuměl ani v této frašce představit, že by to bylo alespoň přijatelné, když ne uvěřitelné. A vidíš, nějak to zpytlíkovali. Útěk dejme tomu a to vyhýbání se mstivé americké injustici po dobu 9 let vyřešili tak, že to vůbec neřešili. Barry jak vyšitej.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

cernakus

Když se na konci ukázalo, že to co nám v seriálu ukazovali do teď tak to byla skutečnost a né sen, tak to byl pro tebe zvrat jo? Jinými slovy zvrat je, že ke zvratu nedošlo.

Co se BCS týče, tak má spoustu komedionálních prvků, které bych rozhodně neoznačil za nechtěný vedlejší produkt. Každopádně jsem spíše než o podobnostech děje myslel na podobnost stylu natáčení.

Ovšem zásadní rozdíl vidím v tom, že BCS případně BB má výborně vykreslené charaktery a příběh tak nějak přirozeně vede k dějovým zvratům. Tady mi přijde jakoby si ty zvraty tahali ze zadku, podle toho jak se to zrovna do děje hodí a postavy se chovají hrozně nekonzistentně.

Už třetí série mi v tomhle přišla dost zvláštní a zbytečně temná a bez humoru. Proto jsem byl nadšený, že 4. série do seriálu opět vrátila ten zvrácený humor (Scéna na jeden záběr s Cousinovým vloupáním byla skvělá) a zezačátku to i vypadalo na docela fajn na sebe navazující příběh, ale myslím, že se jim to v posledních dvou epizodách hodně rozpadlo a vlastně to co se do teď budovalo tak k ničemu nevedlo. Časový skok je v tomto případě taková divná berlička pro finále, které mají snad dobře vymyšlené, protože to co do teď předvedli bohužel vůbec nedrží pohromadě.

Mimochodem Bill Hader si musí myslet, že Stephen Root neumí hrát, jinak nechápu tu potřebu mu v každé sérii totálně rozmlátit ksicht.

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

dragon94

No to vůbec. BCS si hraje na reálnou právnickou kriminálku, kde humor je nechtěný vedlejší efekt. Barry je prvoplánová fraška, kdy díly kolísají od hodně ujetých až po totálně dada. Jsou to zcela jiné žánry a pokud v tomto seriálu vidíš to samé co v BCS, tak jsi naladěn na Barryho IMHO špatně. Jako jo, Hader má skvělé krimi choreografie těch masakrů, co Barry dělá, ale to je tak vše co z toho seriálu dělá tag "krimi".

A tenhle pátý díl, ten byl opravdu exotika i na Barryho. Já v podstatě až do konce předpokládal, z toho, jak to bylo celé takové ujetě strojené a až kafkovsky absurdní, že se jedná buď o Barryho sen nebo co "by mohlo být" těsně před nějakou pro něj fatální přestřelkou. Když se na konci ukázalo, že jsme se opravdu posunuli o 8 let vpřed, tak to byl v podstatě pro mně zvrat.

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Čoveče nevím. Podle mého se ten seriál potlouká od ničeho nikam a přitom se snaží hrát si na Better Call Saul... A docela mu to nejde. V dílčích věcech asi docela jo, ale celkově to vlastně vůbec nedrží pohromadě. Tak jak jsem byl z prvních tří dílů 4. série nadšený, tak 4. a 5. díl mě zanechávají velice chladným.

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

No ty jo, Hader fakt umí. Celý pátý díl čtvrté série jsem si říkal, co to je sakra za mindfuck. Absurdita této frašky je ve čtvrté sérii opravdu hodně zábavná.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Tak 4. série se po té třetí, která byla zbytečšně příliš temná a nehumorná, vrací do správných kolejí. Postavy mají co hrát, akce je tu dost, humoru také a já se nemůžu dočkat jak to všechno nakonec dopadne.

na příspěvěk reagoval mm13

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Uff. Zakončení Hader udělal stejně absurdní jako celý seriál. O to více si drbu hlavu co chtějí řešit ve 4 sérii, pro kterou HBO tento vynikající seriál obnovilo.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Třetí série nabrala vážnější tón (dexterovitý) a je to skvělý posun. I když je už jasné, že to nedopadne dobře, alespoň pro Barryho, u kterého se ukázalo, že Fuches byl ve skutečnosti ten, který Barryho držel, aby nesklouzl na zcela šikmou plochu.

EricNor

EricNor (hodnocení, recenze)

Tak to s Barrym pro letošní rok vypadá bledě. Natáčet se prý začalo až teď v únoru, takže se možná dočkáme na konci roku nebo až příští rok. Vzhledem k tomu, že předchozí sezóny začínaly v březnu, tak to uvidíme spíš až příští rok.

na příspěvěk reagoval BROKEN_

Související novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama