Reklama

Reklama

Zkáza Dejvického divadla

(seriál)
  • angličtina The End of Dejvice Theatre
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla špica. Nejen, že jsem bavil třeba u překladu, stačil záběr na překladatelku a já už spustil smíchovody. Samozřejmě hypnóza Jardy Plesla v prvním díle byla matkou všeho smíchu. Při sledování seriálu se u mě vyskytla zvýšená touha zajít po čase zase do divadla, třeba do Dejvickýho na mou superoblíbenkyni Verunku K. . Dejvický humor ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dejvické divadlo, které hraje samo sebe s herci i zaměstnanci pod svými skutečnými jmény ( palec nahoru za odvahu ze sebe udělat "něco" ) ve mystifikačním příběhu záchrany divadla. Humor je dobrá trefa do černého, herecké výkony na jednotku s hvězdičkou, některé scény navodí křeče ze smíchu, ale celkový dojem je, že mi k dokonalosti něco chybělo a pár scén se nepovedlo. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se mi velice špatně hodnotí. Jako celek to nedrží asi tak pohromadě, jak by to ideálně potřebovalo, ale když přihlédnu k jednotlivých vtipným situacím a skečům, tak se jedná o nadprůměrnou zábavu, kde se slušně zasmějete nějakým těm (často i nekorektním) vtipům. Z hlediska dílů mohu s čistým svědomím doporučit třetí epizodu s názvem Vládci loutek. Závěrečné představení, kde si Spejbla střihl Trojan a Hurvínka ztvárnil Neužil, mě nenechalo chladným, na tak geniální scénu v českých seriálech málokdy narazíte. I čtvrtá epizoda Šmejdi se dokáže svým vymakaným citem pro vtip divákovi zavděčit. Ale další epizody jsou na tom o trochu hůře. Pořád tam najdete ty komické výjevy, herecký ansámbl Dejvic se snaží, to jim rozhodně odepřít nemohu, ale jako celek ty díly nepůsobí tak koherentně jako E03 a E04. Plus jsem od posledního dílu čekal asi větší katarzi, ale ten otevřený konec mě malinko zklamal (ikdyž scéna v restauraci v hlavní roli s Neužilem, kde si mysleli, že tam Issová přinesla bombu, jednoduše pecková :D). Pokud ale máte rádi typický český humor a herce z Dejvického divadla, tak si na své přijdete, to je jasné. Za mě dávám 68 % ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Asi není náhoda, že když se sejde partička vynikajících a nejen komediálních, ale i komických charakterů, musí kolem nich vznikat samé kvalitní dílo. A to je případ kolektivu Dejvického divadla. Umí si udělat srandu i sami ze sebe a to takovým způsobem, že nevíte, jestli je to ještě fikce nebo už ne. Navíc jsou strašně přirození a role jsou jim psané stoprocentně na tělo - ano, v tomto seriálu je to opravdu 100%. "A má se psát i orál?" "No raději pište i ten orál." Už dlouho se mi nestalo, že bych se u něčeho od srdce zasmál a tady se mi to povedlo hned několikrát. Pochvala jak prase. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dejvické divadlo je u nás, i co se TV produkce už docela pojem. Napsat a zahrát seriál vlastně o sobě, není určitě nic snadného, ale tvůrci, herci, kostyméři, maskéři a mnozí další se toho chopili dost se ctí. Kvalita jednotlivých dílů není sice vždy 100%, ale dokážou se zde najít opravdové bombonky, u kterých se zasměje každý. Občas to sklouzává až moc k takovému artovému pojetí, a určitému klubovému humoru, ale naštěstí je tu dost scén, kde máme onen typický humor z Dejvic. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama