Reklama

Reklama

Rédl

(seriál)
  • Slovensko Rédl
TV spot
Česko, 2018, 4 h 35 min (Minutáž: 66–72 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Miro Šifra

Kamera:

Martin Šácha

Hudba:

Ivan Acher

Hrají:

Ondřej Sokol, David Novotný, Martin Hofmann, Roman Polák, Petra Hřebíčková, Martin Pechlát, Ján Bavala, Přemysl Bureš, Kryštof Bartoš, Oskar Hes, Ján Sedal (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílný seriál odkrývá kriminální pozadí podivného příběhu organizovaného zločinu v porevolučním Československu. Komu lze vůbec ještě věřit? Československo v roce 1992 - teprve nedávno padl komunistický režim a sovětská okupační armáda se ve spěchu po železnici stahuje zpět do východní Evropy. Vagony odjíždějící ze země jsou napěchovány zbraněmi, náhradními díly, municí a dalšími cennými věcmi. Dva mladí studenti, testující nový železniční sledovací systém, zjišťují, že některé sovětské vagony se cestou na východ v evidenci nepochopitelně ztrácejí. Oba muži se rozhodnou přijít problému na kloub. O několik dní později je jeden z nich nalezen mrtvý a druhý je pravděpodobně na útěku. Nadpraporčík Roman Rédl se s týmem vyšetřovatelů snaží přijít na to, co bylo důvodem k vraždě a kam až sahají nitky zločinu, který možná překračuje hranice Československa až někam daleko na východ. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (180)

Tatannka 

všechny recenze uživatele

Dokonalá odpověď Hřebejka na kritiku Učitelky. Seriál, kde se postavy nedělí jen na bezpáteřní slabochy a čestné sympaťáky, a který nemá jednoduchý soud ani pro svoji dobu. Ukazuje i diletantství, které v 90. letech vyplave, když se přetrhne, byť špatná, tradice. Podnětů k přemýšlení se mu ale daří dát mnohem víc. Dobře napsané, dobře zrežírované, dobře zahrané, drhne to jen v detailech - nejlepší letošní český seriál. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Hodně temná kriminálka z velmi pochmurného období českých a československých dějin, která překypuje množstvím drsných dějových zvratů, bohužel ovšem také spoustou děr v intenzitě děje a ty Rédlovi prostě nemohu odpustit. Ale jsem nesmírně vděčný, že se Ondra Sokol také pro jednou upsal vážné roli. Protože mu to šlo až nečekaně dobře. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Rédl má svoje mouchy,ale na český počin jde o nadstandardní kriminálku,která dokáže slušně napínat a navíc je na naše poměry místy až překvapivě drsná.Hřebejk točit nezapomněl a jediným důvodem proč sem tohle odkládal tak dlouho je Ondřej Sokol v hlavní roli.Ať se snaží sebevíc,tak mu tyhle vážnější polohy nedokážu moc věřit.Ještě že je tu famózní dvojice gaunerů Novotný/Hofmann...70% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrá ponurá kriminálka o temné tváři raných devadesátých let s výbornou zápletkou a opravdu funkční detektivní vrstvou, což je na české poměry vzácné. Cítím určité rozpaky z občas neracionálního chování hlavního hrdiny nebo agentky, ale možná jsem prostě nepochopil úplně motivaci postav. Nejzajímavější postava je generál - ten herec má charisma jak prase a gangsteři (skvěle devadesátkově zezrůděný) Martin Hoffman a David Novotný. Novotný je pro mě provařený herec (vídám ho až v moc filmech a seriálech) a chladnokrevného drsňáka mu nevěřím - asi nejtrapnější (a jedna z mála trapných) scéna je demonstrace prostředků v kravíně, ale talent jeho postavy improvizovat a manipulovat svědky i přes naprosto debilní oblečení je super. Sokol v roli občas funguje, občas ne, spíš je to kvůli zmíněnému nepochopenému chování postavy. I když poslední díl končí celkem divoce, stejně dobrý dojem přetrvává. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Perfektní práce, která graduje z neslaného, nemástného prvního dílu až po neskutečně našlapané finále, které patří mezi to jednoznačně nejlepší, co u nás za posledních deset let vzniklo ve filmu i televizi (takže do toho počítám třeba Pouta, Protektora i Karamazovi) a připadá mi fascinující, že čt má čím dál tím lepší minisérie a seriály, ale o to horší pouští do kin filmové produkce, tohle je letos už třetí věc, které by slušel plnoformátovej celovečerák, byť v tomhle případě by měl tři hodiny, s tím, že nejvíc by se střihalo z prvního dílu. Všechno tu neskutečně sedí a z řemesel za to stojí hlavně hudba (perfektní outro) a herci, kde si svoje role nejvíc užívají asi pánové Hofmann a Novotný. Zkrátka a dobře, je to perfektní atmosferický thriller s perfektním filnále, kde je atmosféra hutná tak, že by se přes ní domu ani Rákosníček nedostal. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (24)

  • V čase 44:25 má protijedoucí cyklista helmu, žlutou vestu a diodovou blikačku s bílým světlem. Avšak nic podobné tenkrát nebylo. (pleva)
  • Při jednom ze záběrů v nymburském ranžíru je pohled směrem do osobního nádraží, kde skrz roští prosvítá dvoupatrák důvěrně známý z osobáků kolem Prahy v poslední verzi modrého designu. (lukas.kohout)

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama