Reklama

Reklama

V chudinské čtvrti Londýna zvané Limehouse dochází v roce 1880 k sérii brutálních vražd. Mordy kromě brutality na první pohled nic nespojuje, protože oběti jsou z různých společenských vrstev. Lidé se bojí a vyšetřování nikam nevede. Scotland Yard nechce ztratit své dobré jméno, a tak je případem pověřen starý neoblíbený detektiv Kildare (Bill Nighy), který má případně posloužit jako obětní beránek. Ten se však přes stopy zanechané na místě dostane k ženě, která toho času čeká ve věznici na soud obviněná z otrávení svého manžela. Kildare začne tušit, že ona žena je možná klíčem k odhalení vraha zvaného Golem z Limehouse. Soud s travičkou je však za dveřmi a Elizabeth Cree (Olivia Cooke) hrozí trest nejvyšší – smrt oběšením... (Big Bear)

(více)

Recenze (48)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Skvělý atmosférický skorohoror z viktoriánského Londýna, plnýho mlhy, špíny, hnusu (čti krásy) a vraždiček. IMHO The Limehouse Golem je o mnoho lepší než profláknutější Z pekla. Na pět hvězd to není, ale když vidím to hodnocení na zdejší databázi znásilněný všema těma debilitama z Hollywoodu, říkám screw this a pětihvězdu tomu jebnu. Navíc Bill Nighy se mračil tak, jak to umí jenom on a Olivia Cook byla tak sladká, jak to umí zase jenom ona. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To takhle mrknete na HOMObázi na přívěs a s pérem v ruce mačkáte HREJ v očekávání brutálního řádění nevlastního bratra Jeníka Párala ve hnusnoviktoriánském Londýne, a pak vám místo dalšího Z pekla naservírují Z prdele, něco, jako byste se těšili na horor o kulantním masounovi a někdo do vás místo toho napral Rozum a cyp. A tak ho jen otráveně zastrčíte, avšak když to hned nevypnete a nenaladíte na internetách nějaký ten snaf s děvkama, zjistíte, že to až taková sterilní katastrofa zase není. Dostanete hezky vykonstruované televizní detektivní drama, poháněné charizmatickým Vilémem Nočíkošle, jehož prý překvapivou pointu sice musí odhalit každý bez rozštěpu a s pěti prsty na ruce, jen co se na scéně objeví ten úchyl Karel Marx (ups, asi bojler, sorry jako), nicméně jeho vykořistitelná nadhodnota spočívá hlavně v solidním příběhu, vytuněném hraní všech zúčastněných a vcelku vydařených kulisách. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Průměrný atmosférický Thriller z Londýna, kde řádí sériový vrah Golem. Obdobné filmy většinou můžu, špinavé ulice Londýna, šlapky, krysy a krev vytváří hodně temnou atmosféru, jenže zde na nic zmíněné téměř nedochází. Bill Nighy je už hodně starý a Olivia Cook je roztomilá. Velká škoda, že se film soustředí spíše na kriminální linii a scény z divadla, až v závěru dojde k zajímavému rozuzlení, které je docela nečekané a překvapivě i hezky brutální. Nebýt posledních 15 minut šel bych s hodnocením ještě níže. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekedy si hovorím, či ma nepridelili do pekla.“ Strašne by to chcelo byť ako Z pekla, ale nemá to jeho štýl, jeho hercov, jeho režisérov, jeho dravý, šokujúci scenár. Vizuálna stránka nie je úplne najhoršia a zo snímky raz za čas na unudeného, v nebezpečnej polohe zaspávajúceho diváka, dýchne dobová atmosféra plná svinstva, infekčných a iných chorôb a temnoty. Ale na Z pekla sa to ani v najsilnejších momentoch (akých to má minimum) nechytá a starý Bill Nighy, hoci obvykle kvalitný herec, sa v tom v podstate úplne stratil, nestíha a nemá šancu zaujať, ani podať mimoriadny herecký výkon. Navyše, hoci je teoreticky hlavnou postavou, prakticky má dosť malý priestor. A ak tam nie je on, čo je tam? Mdlo nakrútené scény a podpriemerní herci, hrajúci úplne nezaujímavé postavy. Ku koncu sa to TROCHU rozbehlo, ale stále žiadny zázrak. Strata času. 30 % ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V roku 1880 sa v uliciach Londýna zrodil vrah, akého mesto nikdy predtým nevidelo. Jeho obeťami sa stalo viacero nevinných osôb. Kvôli tomu, aby nebol ohrozený vrchný detektív, prichádza do mesta John Kildare (Bill Nighy), ktorý dostane za úlohu nájsť záhadného vraha prezývaného The Limehouse Golem. - Na tento projekt som bol velmi zvedavý kvôli tomu, že scenár napísala pani Jane Goldman a hlavne kvôli výkonu Olivie Cooke, ktorá je jednou z najnádejnejších hororových talentov a v najbližších desaťročiach má podla mňa obrovskú šancu zaradiť sa medzi legendárne Scream Queens. The Limehouse Golem nefunguje úplne perfektne, ale viacero vecí je tu nadštandardných. V prvom rade výkon Olivie, ktorá je perfektná a vďaka nej ma bavili aj dlhé umelecké pasáže, ktoré by ma inak zaujali asi len ťažko. Je tu solídna réžia a napísané to je ideálne, ale kazí to nevýrazná práca s dobovým situovaním a slabšie herecké výkony vedlajších postáv. Golemovi sa tvorcovia tiež nevenovali až tolko, kolko by si zaslúžil, ale v závere bolo všetko ideálne rozuzlené a brutalita bola tiež ovela intenzívnejšia. Ja som spokojný, aj keď by som uvítal, keby si hlavná herečka našla nového agenta, pretože takýto talent je trochu zbytočné strácať v hororoch ako Ouija, The Quiet Ones alebo The Limehouse Golem. + herečka z The Quiet Ones a Ouija + herec z Pride and Prejudice and Zombies + herec z Victor Frankenstein + herec z World War Z ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Být to delší, tak do konce nevydržím. Začátek fakt super, ale ten styl vyprávění a prokládání kabaretem tomu hodně ubíralo na spádu a napětí, což byla škoda, protože jinak to mohlo být na čtyři *. Na jeden večer ale slušná zábava, která se krve a řezničiny nebojí, za což palec hore. A Olivie Cooke předvedla velmi dobrý výkon, lepší než můj velký oblíbenec Bill Nighy, toho už jsem viděla hrát i líp. Ale jinak rozhodně lepší průměr. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 1880, v uliciach Londýna panuje nepredstaviteľný strach. K prípadu brutálnej vraždy päť člennej rodiny, je privolaný inšpektor John Kildare (Bill Nighy) zo Scotland Yard, pričom súbežne s daným prípadom, je z otrávenia vlastného manžela, obvinená mladá, krásna Lizzie Cree (Olivia Cooke). Takmer všetko nasvedčuje tomu, že je skutočným páchateľom, no skúsený detektív od prvého momentu tuší, že nie všetko musí byť tak, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Obzvlášť, keď sa v samotnom meste objavilo viacero vrážd, za ktoré je údajne zodpovedný šialený vrah zvaný Golem, ktorý naposledy úradoval pred viac, ako pol storočím. Inšpektora Kildare-ho tak čaká nesmierne zložitá úloha ... Ďalší "nehoror" roku, ktorý sa samozvane pasuje do žánru, okolo ktorého ledva zavadil krídlom lastovičky. Netvrdím, že sa neobjaví pár násilníckych pasáží, no skôr na úrovni thrilleru, než hororu ako takého. Inak všetko dokonale vystihol užívateľ "Corpsegrinder ". Sám by som to nenapísal lepšie. Miestami neskutočne pomalé, až človek prepadne nude, samotná story sa rozmotáva v dvoch dejových líniách, no chvála bohu, nie je nijak zmätočne podaná, pričom v závere sa všetko krásne rozmotá. Za mňa priemer bez nadšenia, inak viac menej pre milovníkov doby, do ktorej je samotná príbeh zasadený ... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Limehouse není nijak kvalitní kriminálkou ani thrillerem. Zápletku sice má, ale diváka celkem rychle napadne kdo je onen Golem. Ono těch možností moc není. Napětí je tam také poskrovnu a opravdu se zdá, že Nighy hraje stejně unaveně, jako je unavený detetktiv Kildare jehož ztvárňuje. O to více energie naštěstí do své role vložila krásná Olivia Cooke. Proč tedy stojí na tento film koukat kladete si asi otázku. Pro jeho kulisy odpovídám. Londýn roku 1880 se tvůrcům podařilo ztvárnit parádně se vší tou špínou, tisíci kouřících komínů do zasmušilé oblohy, kde někde tam dole ve stísněných uličkách čtvrti Limehouse žijí obyvatelé své životy jak červíci v mršině kdesi na kraji cesty... Nebyl to ale jen Londýn, byla to i divadelní společnost a vůbec celé to prostředí kabaretu... V tomto byl film skutečně úžasný! Takže já říkám, nebylo to špatné a koukat se na to bez úhony dá. Kdo má rád atmošku temných vlkých uliček spoře osvícených jen petrolejovými či plynovými lampami, v nichž někde v šeru číhá vrah, ať neváhá! Já dávám za 3 rukopisy. * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príbeh sám o sebe bol zaujímavý a pátranie po tajomnom beštiálnom vrahovi tiež, no spôsob akým bol podaný divákovi ma bavil už menej. Na môj vkus až príliš "divadelné", čo malo za následok občasnú nudu a uberanie na atmosfére. Na druhú stranu ale formálna stránka bola priam mňamózna - bezchybná viktoriánska výprava starého Londýna, pekné kostýmy, goticko-hororová atmosféra strachu a tajomna, výborní herci a na záver aj prekvapivé odhalenie a rozuzlenie príbehu. Predovšetkým tieto atribúty ťahajú snímok do nadpriemeru, spokojnosť. 75/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zatím asi jedna z nejzajímavějších rolí M. Valverde, které to v těch dobových kostýmech mimořádně sluší (a navíc v 36. minutě na kameru vystaví svoje dokonalá ňadra, čímž mi málem způsobila srdeční zástavu). Také mi přišlo, že velmi zapracovala na své angličtině a její španělský přízvuk je zde již téměř neznatelný (byť postava, kterou zde ztvárnila, bude dle jména - Aveline Ortega - nejspíš stejně španělského původu). Vzato kolem a kolem, měl jsem v tom filmu oči jen pro ni, a zbytek mě moc nezajímal. Příběh v podstatě neobsahuje nic, co bychom už neviděli někde jinde, herectví Billa Nighyho mě nikdy moc nebralo, Olivia Cooke mě taky moc nebavila (vedle MV je to jen šedá myš), a celkově mi ty viktoriánské kulisy přijdou už strašně ohrané (a to nejenom kvůli do omrzení omílané podobnosti se snímkem Z pekla). Film mi nadto subjektivně přišel hodně dlouhý, samotný závěr se mi ale docela líbil. Btw. ten Karl Marx mi tam přišel jako trapas. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Mix Moulin Rouge a Jacka Rozparovače s Sherlockem Holmesem a Vraždami podle Jidáše (nebo Sedm). Maria ukáže hrudník, Nighy je skvělým vyšetřovatelem a příznivci krve si přijdou na své zdaleka nejvíce. Potěšila práce s časovými linkami, propletení příběhu postav a nakonec i výprava, kamera a hudba. Juan Carlos Medina se vyplatí sledovat. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mohla to být parádní Gotická kriminálka, která by dala zapomenout na nepovedené Deppovo Z pekla a připomenout snaživého Fantoma Paříže, místo toho se v ději neustále přeskakuje do divadelních scén tehdejšího Londýna a věřte mi, že to je teprve to pravé peklo. Vyšetřování nefunguje, atmosféra je zabitá jak už sem zmínil neustálým artovým nádechem divadelních scén a Bill Nighy i když je skvělý, ten rozháraný bordel sám neutáhne. Vraždy jsou sice fajn, ale to samo o sobě taky nestačí. Kdo je vrah Golem není ani trochu napínavé a pointa vás nijak nešokuje a navíc všechno zazdí úplně kokotský finiš, to jestli ste někdo pobrali tak ste machři, protože já už sem jen nevěřil vlastním očím. Hloupá, nudná, zbytečná a promarněná šance. Zbytečný film, až to bolí.40%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Za mne ten film nefunguje. Ingredience má, ale nefunguje. Londýnské uličky, mlha, Bill Nighy, to vše je v pohodě. Ale to rozkouskování na dva byť související příběhy, až přílišné soustředění se na Oliviu Cooke (která podle mne ani neumí moc hrát), neujasněnost, zda jde o detektivku, romanci, náhled do vaudevillů, každou chvíli sleduju jiný žánr, mate mne to a podvědomě štve. Nakonec mi byly postavy jedno, detektivovi jsem přál, aby pohořel, a Lizzie aby popravili, a byl by klid. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Od pádu do odpadových temnot tuto neuvěřitelně špatně zrežírovanou slátaninu zachránila pouze Olivia. Ne, že by kočka měla co hrát. Častý střih nedává hercům prostor k výraznějšímu projevu. Inu, kdo neumí točit, střihá. Že Chuáne... K příběhu zbytečné cokoliv psát. Stokrát přelouhovaná hra na "šokující" pointu ala Prestige. Kuck Kuck... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z viktoriánských krimi-thrillerů a i když je to v zásadě pořád na jedno brdo, znovu se mi to líbilo. Anglánům se zase povedlo vystřihnout tu správnou dobovou atmosféru, kterou okořenili ne až tak okoukaným prostředím tehdejšího divadla, nechyběla ani nezbytná špína doků i londýnských ulic, po kterých se motalo přiměřené množství šlapek a došlo i na několik solidních krvavých představení. Samotný příběh, který se soustředil především na vyšetřování, mě bavil a i když ten závěrečný zvrat nebyl až tak překvapivý, byl jsem s ním spokojen. Výhrady nemám ani k hercům. Nighy je jistota a Olivia Cooke už vlastně taky a tady ukazuje, že fakt umí. Tak jen tak dál. 80% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský hororový snímek „The Limehouse Golem“ není z těch, které vás naprosto dokonale ohromí, ale nemůžu si pomoct, mě tenhle detektivní exkurz do starého Londýna bavil. Ta doba mi prostě učarovala a snad všechno, co se v ní odehrává a není to vyloženě odfláklé, mě dovede zaujmout. Filmu „The Limehouse Golem“ a myslím, že si zaslouží alespoň trochu lepší hodnocení, než obecně má. ()

bourec

všechny recenze uživatele

Nevim,čim to je ,ale občas se objeví film,kterej prostě nedám.A tenhle je přesně on.Ze starýho Londýna,s kokotsky znějící angličtinou,a ani po dvaceti minutách mě o nechytlo.Nebudu ani hodnotit. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Po seriálu Penny Dreadful tu máme další dobře natočený příběh z viktoriánské Anglie. Tentokrát se nicméně jedná čístě o drsnější krimi thriller, do žánru hororu film nezachází prakticky vůbec. Scény s vraždami tu sice jsou docela brutální, ale jen kvůli tomu bych The Limehouse Golem hororem nenazýval. Samotný příběh je po své krimi stránce zajímavý. Je vyprávěn vcelku originálně a díky tomu nevypadá jako každá druhá "detektivka". Především dvě hlavní postavy (Bill Nighty a Olivia Cooke) celý film táhnou a ze všech postav také působí nejsympatičtěji. Není tu nouze ani o dějové zvraty, což jen příspívá ke zvýšení pozornosti diváka. Taky je dobré upozornit, že po celé stopáži by bylo vhod dávat dobrý pozor, jinak vám může leccos uniknout. To vše je navíc stylistiky založené na již zmíněné vikrotiánské éře a právě tento film se řadí mezi ty, kterým se zobrazení této éry povedlo lépe. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Objekivně je to průměr. Těžký průměr. Jenomže s britskými filmy je ta potíž, že chtějí být lepší, než ve skutečnosti jsou - a takovéhle filmy obzvlášť. Limehouse Golem si ovšem zaslouží být dobrý, a proto mě mrzí, že není lepší, protože ačkoliv námět je výtečný, zpracování (po stránce scénáře) trochu pokulhává. Všechno ostatní je ale fajn a proto to dopadlo, jak to dopadlo. Atmosféra je tradičně naprosto fantastická (radost pohledět) a dvojice Bill Nighy a Olivia je výborná a celý film skvěle táhnou kupředu. Jenomže tempo je pomalé (což mi normálně u podobných věcí nevadí, ale tady je to malé nepatrné mínus) a rozuzlení je... inu, poměrně očekávané, vrah asi opravdu málokoho překvapí, ale i to finále může ve velké míře za to, že jsem nakonec přilepšil. Příjemná podívaná s dost nenaplněným slibným potenciálem. Pro viktoriánský Londýn mám ovšem slabost a ty hudební čísla byly taky fajn. 70%. ()

Reklama

Reklama