Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sňatek princezny Verunky (Eliška Jansová) má zachránit království zchudlé kvůli bláznivým nápadům svého panovníka (Boleslav Polívka). A nápadníků má hned několik! Básník Alexandr Alexandrovič (Martin Myšička), ze kterého by i Puškin bledl závistí, dvouhlavý baron, vojevůdce a hudební skladatel v jednom Wajsman (Jaroslav Plesl), tajemný Markýz (Pavel Liška), vládnoucí kouzlem své matky, panovnice smrti Morany a podivínský vynálezce sir Klevr (Marek Taclík). Může být Ondra (Jiří Mádl), kluk toužící po tom stát se plavcem na divoké vodě, jejich důstojným soupeřem? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (363)

Nach 

všechny recenze uživatele

Pohádka s kvalitním hereckým obsazením, ale jinak natolik průměrná, že si její děj zřejmě za rok vůbec nevybavím. Jiří Strach je kvalitní režisér, ale Marek Epstein až na několik scén napsal zcela průměrný scénář. A to pak ani sebelepší režisér a sebelepší herec hodnocení nevyhoupne k plnému počtu hvězd. Nicméně velice zde potěšil krom Ivana Trojana (jako vždy excelentní) i Pavel Liška, jemuž role záporáka padla přímo na tělo, což je po rolích blbečků příjemná změna. Takže průměrná pohádka s kvalitním obsazením. Nic jiného od toho nečekejte. Buďme ale rádi alespoň za to. 65% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Je to skoro až smutný pohled. Na co? Na tu snahu udělat pěknou českou pohádku, kterou by si lidi zapamatovali, znali z ní hlášky a našla by si každý rok o Vánocích svůj vysílací čas, klidně i proti na konkurenčním programu vysílané klasice, jako je: S čerty nejsou žerty, Šíleně smutná princezna, Jak se budí princezny... . Ne a ne se to povést a to ani když se sejde J. Strach, M. Epstein, B. Polívka, P. Liška, I. Trojan... . Teoreticky by i takto silnou sestavu neměla ohrozit přítomnost J. Mádla, který mě sice vysloveně neiritoval, ale kdyby tam byl nějaký i zcela neznámý, ale sympatik...mohlo to být o dost lepší. Zápletka pohádky nic moc. Postavy od debilních(schizofrenní debil), přes zbytečné(rusák), po vcelku vtipné(italoTrojan), se propotácely přesně nalajnovanými dialogy k očekávanému závěru bez chuti i bez zápachu... . Další neškodná, takže vcelku zbytečná pohádka, kterou snad ČT prodá do Bulharska, nebo Maďarska, aby si na sebe aspoň vydělala. Pokud byly ambice větší...je mi líto, ale bude potřeba jít na to úplně jinak. Nenadál bych se, že to někdy napíšu...ale z žijících režisérů, umí pohádky už nejspíš jen Troška. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Svatojánský věneček mě nasral už v létě, když jsem se chtěl vydat na výlet do Uherčic a zámek byl celý léto zavřenej kvůli natáčení. S povděkem ale kvituju výběr téhle málo známé památky. Jestli měla tristní podoba uherčického zámku korespondovat s podobou krále, smysl to dává, ale uvědomil jsem si, že v posledních letech v pohádkách král jen výjimečně bývá autoritou. Většinou ale za A) vypadá jako dement nebo se za B) chová jako dement, v případě Bolka Polívky platí A i B. Zajímavým překvapením tu je Pavel Liška, který sice hraje jako vždycky, přesto v rámci celku působí démonicky. Excelentní Jaroslav Plesl v nevšední dvojroli. Sympaticky funkční dvojice Mádl-Jansová. Má to ovšem docela složitej děj, dost historicko-politických odkazů a lingvistických vtípků zabíhajících do ruštiny a italštiny, takže pro děti je to podle mě prakticky nepoužitelný. Ale mně se to líbilo. Dávám tři z pěti. Čtvrtou přihazuju za Uherčice, kde se příští léto doufám nebude nic točit. ()

Wewik 

všechny recenze uživatele

Sice je to jen "TV FILM" ale pan režisér by se měl nad sebou zamyslet! Pohádky vždy bývaly jsou a doufám, že i nadále budou pro děti, ale takhle zprzněný film, ve kterém se nemluví ani pořádně ČESKY jsem dlouho neviděl! Pak nemají být děti stupído! Snažit se zaujmout za každou cenu?!? To už radši nic netočte! ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Mě se pohádka líbila. Korunní princ byl sice o dost lepší, ale pořád je tohle neporovnatelně lepší než příšernost Tři bratři. Jediný problém je, že jsem od téhle pohádky čekal víc, protože vím, že Strach to umí ještě líp. Pořád se na to ale nechá koukat, princezna je docela originální, Mádl mi na rozdíl od spousty lidí nevadí, Ital Trojan a Diblík Liška jsou k nezaplacení, takže za mě nakonec dobré. 70 % ()

Galerie (214)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na moravském zámku Uherčice a na Rabštejně nad Střelou. Natáčelo se také na řece Nežárce kousek od Veselí nad Lužnicí. Mezi filmové lokace patřily i vodopády Černá Desná, Křemže a Vlkov (mlýn Krkavec). (SimpanzJi)
  • Eliška Jansová (princezna Verunka) se svěřila, že nejnáročnější pro ni byla scéna, kdy se na slavnostní hostině sešla téměř celá herecká sestava. Při citově vypjatém momentu nemohla zastavit výbuchy smíchu. Dokonce musela být vyhlášena přestávka, během které ji zkušenější kolegové radili, jak salvy smíchu ovládnout. Scénu se nakonec podařilo natočit. (SONY_)
  • Na mostě u zámku stojí socha sv. Jana Nepomuckého. (Winster)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno