Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jesus Shuttlesworth je velice talentovaný basketbalista, který je vyhlížen těmi největšími univerzitami ve státě. Jeho otec (Denzel Washington) je odsouzený zločinec, který omylem zabil svoji ženu (Jesusovu matku). Otec je dočasně guvernérem propuštěn z vězení, aby přesvědčil svého syna, aby přešel právě na univerzitu, kterou si přeje guvernér. Vztah mezi otcem a synem nabírá obrátky a Jesus stojí před velkým rozhodnutím, zda-li jít za materialistickým ziskem či udělat "správnou" věc. (koubl)

(více)

Recenze (54)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Otec, dočasně propuštěný z vězení, se pokouší přiblížit k synovi, vycházející basketbalové hvězdě, který ho za onen vražedný čin (zkrat) z duše nenávidí. Rozvité melodramatické výlevy o minulosti či budoucnosti Spike Lee popostrkuje a částečně rozbíjí filmařskými fígly při hře (až reklamní pózy a momentky, archivní orchestrální westernová hudba), ale někdy přece jen působí zdlouhavě a mentorsky. Jinak revizí vztahu a života v několika dnech na svobodě Nejlepší hráč tematicky připomene vyspělejší 25. hodinu. Slabší 4 * ()

Lewisek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více sportu a dostal jsem spíše samá slova a na city hrající scény, Denzela mam docela rád, takže se mi na to pěkně koukalo, je to dost potenciální film, ale možná chybělo více akce a poutavostí ten film také zrovna nesrší. Musím hodnotit podle stupně zapamatovatelnosti takže film spíše zaříznu. Poslední scéna trochu nesmyslná, ale co už.... ()

Reklama

divak84 

všechny recenze uživatele

dobrej film s velkým potenciálem, ale Spike Lee prostě tlačí na pilu. Tenhle film by si zasloužil remake pod jiným vedením. Jesus je tam vykreslenej jako tupej arogantní magor, kterej prostě jenom umí hrát basket a starat se o sestru. Denzel se uprostřed filmu uplně vytratí z radaru, aby z něj pak Spike udělal největšího chudáka na zeměkouli. Drama o basketu ale bez basketu, drama o vztazích ale bez větš hloubky... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neumím vyskočit metr nad koš a zasmečovat míč do obroučky. Ani můj syn to nebude umět, protože já na něj nedokáži být tak přísný, jak zákony NBA vyžadují. Proto z něj vyroste spíše sport milující mudrlant než přeplacený černoch. A já mu budu vždy pomáhat ve splnění jeho snů. Ne jako jeden, který teď přes mříže dobře nevidí na synův život a má dost času dumat nad tím, jestli se mu někdy někde do hry nevloudila chybička. Zábavné to sice není, ale ono není od věci občas si popřemýšlet o životních prioritách. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Washington, Jovovich, dvojice velmi dobrých herců, kteří se podíleli na vytvoření tohoto vydařeného snímku. Jsem fanda sportovních filmů, možná bych řekl, že ještě blíž jsou mi filmy, kde má hlavní slovo míč. Tedy i basketbal :-) Sice je to pouze film, žádný reálný podklad nebo námět, přesto jde ale o velice silný příběh. Příběh otce a syna, hledání a odpuštění. A to celé je ještě dokresleno obrazem verbovacích praktik agentů a všech těch okolo, kteří pro osobní zisk zahodí třeba dlouholeté přátelství, lásku i hrdost. Celkově jsem čekal o malinko víc, přesto jsem nadprůměrně spokojen! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Natočeno za 23 dní. (D3VIL)
  • Ray Allen, ktorý stvárnil Jesusa, bol profesionálny hráč NBA a vo svojej dobe premenil najviac striel za tri body v histórii súťaže. (sWONDER)
  • Spike Lee vyburcoval Denzela a Raye, aby při scéně, kdy Jesus hraje s Jakem 1 na 1, hráli naplno. (D3VIL)

Reklama

Reklama