Reklama

Reklama

V roce 1999 přežije dospívající Celeste (Raffey Cassidyová) násilnou tragédii. Poté, co zazpívá na zádušní mši, se z ní s pomocí její sestry skladatelky (Stacy Martinová) a talentovaného manažera (Jude Law) stane vycházející popová hvězda. Celestin raketový vzestup ke slávě i následná ztráta nevinnosti jsou úzce spjaty s otřesným teroristickým útokem, což mladou energickou dívku promění v dosud nevídanou celebritu – americkou ikonu, zbožňovanou polobohyni a světovou superstar. V roce 2017, po skandální události, která podkopala její kariéru, zažívá dospělá Celeste (Natalie Portmanová) velký návrat na scénu. Během turné na podporu šestého alba s názvem "Vox Lux" musí nezlomná a drzá popová spasitelka překonat osobní i rodinná úskalí, aby si proklestila cestu mateřstvím, šílenstvím i monumentální slávou ve věku teroru. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (83)

Morien 

všechny recenze uživatele

Brady Corbet jede jako drak (nazvala bych jeho styl limonádovým von Trierem), ale člověk má opravdu dost času si uvědomit, jak je Natalie Portman špatná herečka. I když to není debut, tak pořád bych to zařadila do kategorie začátečnický film, a Corbet mi přijde jako zajímavý začátečník, na kterého budu dál zvědavá. Je vidět, že má dobře zvládnuté to "jak", ale jestlipak přednáší i nějakou substanci si vlastně zatím jistá nejsem. Z herců mi paradoxně přišlo nejzajímavější krátké mihnutí Christophera Abbotta. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Šoubyznys je kamion, kterej vás porazí, ale pak vás ještě dalších 20 let veze na svý kapotě jako andělici od rolls royce. Všem na odiv. Zajímavej film, zpočátku možná maličko nudí, ale s příchodem dospělé Celeste a tedy výborné Natalie Portman se rozjede. Negativní hodnocení každopádně chápu, není to pro každýho. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hlavna hrdinka na zaciatku a na konci zazije nejake tragicke udalosti, ale okrem nich jej zivotny pribeh vlastne prilis zaujimavy nie je. A to ani napriek skvelemu hereckemu obsadeniu v ktorom sa objavi viacero mojich oblubenkyn. A ako bonus charizmaticky Jude Law. Ja sa asi nejakeho poriadneho filmu s Natalie, ktory by som mal chut vidiet aj druhykrat, uz nikdy nedockam. 5/10. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Snímok Bradyho Corbeta sa očividne inšpiroval masakrom na Columbine High School z roku 1999, keďže i tento film zahajuje svoje dejstvo (Corbet ho scenáristicky upravil na rok 2000, január) v navlas rovnakom duchu, len s tým rozdielom, že pôvodne útočili dvaja mladí páchatelia, študenti školy, keď tentokrát si „vystačí” iba sám, narušený, psychicky labilný jedinec, Cullen Active, ktorý po vstupe do hudobnej triedy, automaticky, po krátkej chvíly, namieri svoju hlaveň zbrane proti učiteľovi, ktorého chladnokrvne zavraždí, a v tom momente a šoku, začnú študenti vrieskať od strachu, kedy jedna z nich, Celeste (nie, Buckingham), si i napriek extrémne zložitej situácii, udrží chladnú hlavu, kedy ho chlácholí, aby pustil študentov, že práve v tom okamihu nastane zbesilá streľba, strih, úvodné, depresívne titulky, za asistencie perfektnej DP Lola Crawleyho, a v doprovode policajných áut a sanitiek, so sirénami, ešte tesne predtým si SWAT zmapuje epicentrum, ktoré je už po krviprelievaní, s mŕtvolami, čo ležia všade na podľahe, kedy už len treba spísať konečné štatistiky, zároveň i prepáčte trochu za môj pomerne brutálny a surový koment, ktorý som si doteraz neodpustil, ale je to vskutku až tak strašne na pocit nepríjemné, že sa mi to dostalo až hlboko pod kožu ! Našťastie niektorí toto vyčíňanie prežili s traumou na srdci, a tak po istom čase Celeste Montgomery za pomoci svojej staršej sestry Eleanor, napíšu spoločnú pesničku "Wrapped Up", akúsi hymnu za obete, z ktorej sa stane veľký HIT, zo Celesty bude zo dňa na deň-popová hviezdička, a to je pokračovateľom snímku, čiže o jej vzostupe a páde (drogy, alkohol), s množstvom dlhých, nudných, občas i neprerušovaných záberov, s chameleónskou Natalie Portman, ktorá je výborná herečka, ale i speváčka súčasne, že pri jej záverečnom koncerte som neveril vlastným očiam a ušiam, podala to naprosto famózne, s čím jej mohla vypomáhať aj profesionálka SIA, ktorej balady i spievala ? Film je veľmi silný v niektorých pasážach, t. j. prológ, aj prvá, slabšia polovica, i sekvencia z chorvátskej pláže je maximálne strhujúca, no po príchode “portmanky” stojí film na mieste, až v citovanom finále je excelentný, a tak mám dosť zmiešané dojmy, keď si myslím, že vidieť Vox Lux nie je až takou extra stratou času !? Je to asi diskutabilné. ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film - čekala jsem příběh o popové divě, ale viděla jsem znepokojivé obrazy ze začátku milénia - střelba ve škole jedním ze žáků, útok na Dvojčata, útok na turisty na pláži. A dvousečnost médií ve vztahu k Celeste - díky roli oběti, kterou představuje na začátku je jí umožněna zářná kariéra, nicméně po té, co zapříčiní autonehodu a někoho zraní, její hvězda klesne, a obětí je zase někdo jiný. Po letech se mění i vztah veřejnosti k teroristickým útokům a jejich vykonavatelů, a je tam vyslovena domněnka, že někdo tyhle šílený činy může dělat proto, aby měl svých 5 minut slávy. A to, že je hlavní hrdinka pravděpodobně závislá na lécích proti bolesti a jiných drogách, a podle toho se také chová, je už nějaký spíš vedlejší produkt. Ta tísnivá, až Trierovská atmosféra zapříčinila, že jsem fascinovaně sledovala, kam mě film vlastně vede, možná trochu proti své vůli, protože nebylo možné se s postavami identifikovat a napojit se na ně. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Název filmu Vox Lux znamená v latině „hlasové světlo“. (ČSFD)
  • Písně k filmu napsala zpěvačka Sia. (Patw)

Související novinky

Reklama

Reklama