Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

Turiec 

všechny recenze uživatele

Mladí Beatles v časoch najväčšej slávy, ktorá sa míňa len veľmi veľmi pomaly. Prišli s novou hudbou a novými účesmi a vyvolali šialenstvo. To im nezávidím. Vo filme, kde ťažko povedať ako veľmi vystihol ich samých a ich život a nakoľko bol imidžotvorným vidno dostatočne veľa humoru a počuť dostatočne veľa ich hudby. Tak takí boli (?) The Beatles. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Výjimečně zdařilé dílko, kde těžko tušit, co ze scén bylo plánovaných, a které nikoliv. Do té doby dokumentarista Lester natočil film dokumentárním způsobem, čímž mu dodal zvláštní kouzlo včetně minipříběhů (nefungující obraz na monitoru v režii při koncertu a pokusy asistentky jej naladit), scenárista Alun Owen pak během víkendu s Beatles zapsal jejich hlášky a zvláštní humor i hry se slovíčky a dokázal to ústrojně do filmu vrazit. Navíc je zajímavá linie uťápnutého Starkeyho a jeho méněcenných pocitů, jež vyvrcholí v úžasných scénách jeho fotografování po městě a dialogem s kluky - což celé pak zase vede sympaticky k tomu, že jak ti kluci ze třídy (čtyři) se nakonec sejdou u řeky, neb k sobě patří, tak i Beatles se před koncertem sejdou všichni, protože přijdou na to, že bez toho jednoho vlastně nemohou vystoupit a jsou nekompetní). Inu a k tomu ozdobička na dortu ve formě Paulova dědečka, který je k sežrání (ale doma bych ho mít nechtěl). A samozřejmě písničky od Beatles a ty fanynky, co si rvaly vlasy (copak asi na rto říkají dnes, když se vidí? :-)). Jako záznam té doby je to celkově kouzelné, příjemné, natočené s nadhledem a se správným, rošťáckým vtipem. Škoda, že pak Beatles zblbnuli a vymastili si mozek drogami. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Buďto jsou Brouci znační exhibicionisté nebo Richard Lester dobře vede. Nebo oboje plus mistrovská hudba a místně až absurdně vtipné scény - Lennon ve vaně, Můžete nám vrátit náš míč?, John a Millie, George v reklamní agentuře, Paulův dědeček na policejní stanici... a tak by se dalo pokračovat a pokračovat. Mám to ráda. A jak bych nazvala ten účes? Arthur. ♥♥♥♥ Zajímavým filmům dávám jedno srdíčko, srdcovkám tři srdíčka, ale Brouci dostanou čtyři, jako jediní. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Napadl mě řetěz s koulí, ale on by na mě chrastil na veřejnosti." Beatlemanii jsem osobně nezažil, takže jsem rád, že jsem se s ní mohl seznámit alespoň přes filmový plátno. S Perným dnem jsme se potkali ve chvíli, kdy jsem vyšmelil první desky Beatles a od první chvíle jsem věděl, že tuhle muziku budu poslouchat hodně dlouho. Zatím tedy v podstatě celej život. Perný den mi ukázal, že Beatles byli zlobiví kluci, na vše reagovali sarkasmem, byla s nimi sranda a i když mě moc nebavil intrikující dědeček, tak pro mě tohle je legendární snímek. Užil jsem si v něm hudbu, tiskovou konferenci i svobodomyslnost tryskající z lidí, kteří jsou mladší, bohatší a více bezdětní než já. Taky jsem dostal informaci, že se do Ameriky dostanu, když u Grónska zahnu doleva a já tuším, že se mi to jednou bude hodit. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Film i po letech ukazuje o čem byla Beatlmánie. Tento film nasál atmosféru tohoto fenoménu a dokáže ji i po letech předávat. I když se jedná o fikci, přesto i po letech vysílá charsima čtyř mladíčků a dnešního diváka. Na tom, že se kdysi dávno zrovna tihle čtyři klučíci sešli je fakt něco téměř magického a osudového. Snímek je navíc obdařen klasickým britským humorem a téměř nesrozumitelným dialektem. Osobně mám rád spíše pozdnější písničky, ty ranné mi přijdou jako vodrhovačky, ale když to vidím přímo z úst Johna a Paula, tak mě i tyto skladby dokážou strhnout. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Koncert se natáčel v londýnském divadle Scala. Při zkouškách si režisér Richard Lester, slušně ovládající klavír, občas s The Beatles zaimprovizoval. Lester se ve filmu krátce mihne právě při jedné ze zkoušek. (Robbi)
  • Studio United Artists chtělo Perný den původně koncipovat jako propagační film k novému albu The Beatles. Členové skupiny ale dostali během jeho tvorby takovou volnost (mj. si sami vybrali režiséra Richarda Lestera, který do té doby natáčel jen pro televizi), že nakonec vznikl "plnohodnotný" celovečerní film. (Trainspotter)
  • Natáčelo se mimo jiné na následujících místech: Hřiště v Thornbury Playing Fields v Isleworthu. Kovové schodiště v Hammersmith Odeon. Procházka Ringo Starra se odehrála u Temže. Onu elegantní dámu poslal Ringo do jámy v Lakeside. Diskotéka proběhla v prostorách londýnského klubu Les Ambassadeurs (The  Garrison). Ringo měl pár nepěkných výstupů v hospodě na Turks Head v Twickenhamu. (Robbi)

Reklama

Reklama