Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

(seriál)
  • USA Lost in Space
Trailer 1
USA, (2018–2021), 23 h 18 min (Minutáž: 39–66 min)

Hrají:

Mina Sundwall, Molly Parker, Toby Stephens, Parker Posey, Maxwell Jenkins, Taylor Russell, Ignacio Serricchio, Amelia Burstyn, Raza Jaffrey, Ajay Friese (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě se rodina Robinsonových navzdory všemu pouští do boje o přežití a šanci na útěk. Kolem ale číhá plno nebezpečí. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (175)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série až 3. série - 80 %  Sice mi chvilku trvalo, než jsem celý seriál dokoukal, ale jsem rád, že jsem vytrval. Je to moje guilty pleasure, které má jednoduchý příběh plný klišé, ale vám to nevadí. Vizuál jedna báseň, sympatické postavy, hudba jak z velkofilmu - co víc si přát. Vidět to v pubertě, tak brečím štěstím. Spokojenost. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Mravenci jo? Tenhle rok jsme jich měli fůru na naší vinici. Řekl jsem Garfunkelovi aby přitáhl svůj kompresor, s ním jsme kolem domu vytvořili vakuum a pak jsme je vysáli hlavními dveřmi." Tož tak. Na ilustraci míry hlouposti scénáře snad postačí tahle věta ze Simpsonů. Kdyby ne, tak se stačí podívat na první epizodu a je jasno. Okamžitě mrznoucí voda, déšť při údajných šedesáti pod nulou, vznik komplexního života na planetě během nesmírně krátkého období. Množství situací kdy něco nesedělo, bylo snad nevyčerpatelné. Tady logika ani nehapruje, tady si vzala dovolenou a odjela do Chorvatska k moři. U dětského seriálu by to snad nevadilo, jenže tenhle má ambice být pro všechny. Respektive na přímočarou pohádkovou sci-fi klade až moc velký důraz na propletené vztahy mezi postavami a neustálé zpytování svědomí všech kdo ho mají, i nemají. Postavy jsou další velký zápor. Oblíbil jsem si dvě, s mírnými výhradami možná tři. Psychopatická doktorka (musí to tak být) nemá ani kousek charisma, a děj by se bez ní úplně obešel. Černoška z rodiny Robinsonů (kdyby tam nebyla, byl by to rasismus) má nejspíš prezentovat pevný morální postoj, ale v výsledku vystupuje jako arogantní přemoudřelý spratek. Rodiče jsou naopak super oba dva. Technické kategorie jsou kupodivu výborné. Vizuálně je seriál paráda, hudebně taky. O to víc mě zamrzel zmagořený scénář. ()

Reklama

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Plné rozporů. Rodinné dráma o (dys)funkční rodině / survival horror / space opera? Záporačka tak extrémně záporná, až to přehání. Spousta podivných (těžkouvěřitelných) náhod a zvratů. Nepříliš sympatické osazenstvo rodinky dokonalých (šprty nemá nikdo rád) a 10 hodin trvající fňukání mamánka. Na druhou stranu... je to sci-fi. A pro tu já mám slabost. Takže když se vypne mozek a hodí popcorn do mikrovlnky, účel to splní. - 60 % ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Kombinácia UHD s Dolby Vision je jednoducho pastva pre oči. Trochu horšie to už bolo zo zvukovou stránkou. Chýbal mi aspoň kvalitný soundtrack, ktorý by seriál odčlenil od konkurencie. Aj keď je pravda, kúsky od Netflixu sa nepredávajú na základe soundtrackov (zatiaľ). Kajviac ma zarazila neprítomnosť fyzických zákonov. Dodržiavanie základných princípov vesmíru pokladám za samozrejmosť, aspoň to bola vždy snaha pre dosiahnutie hodnovernosti pri sci-fi ak si dobre spomínam na moje detské časy. Nechcem písať zbytočne podrobné spoilery, ale podrobné fyzikálno-"kontroverzné" scény sú tu na pravidelnom poriadku v každej epizóde. Ako zabiják času pre pre dnešných teenagerov, beriem. Ale za mojich mladých čias som sa zo sci-fi aspoň dačo (zmysluplné) naučil. Keby sa dalo v seriály nájsť aspoň trochu viac humoru, ale vtipné momenty prvej série sa dajú spočítať na prstoch jednej ruky. ()

Nykrous 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Don West (Ignacio Serricchio), zde má velmi těžký úkol udržet příšerné herectví a otravnost ostatních postav na svých bedrech. Bez něj a snad Penny bych to asi nevydržel sledovat. Všichni tu hrozně přehrávají a každý zde mluví a kouká do dáli jako nějaký filosof. Do toho to všichni říkají tím úplně stejným stylem. Slovo Robinson jsem tu slyšel snad milionkrát (Hlavně když si Robinsonovi mezi sebou řekli vícekrát celým jménem než jen křestním) a už mi to drásalo nervy. Rodina zde celkové funguje poměrně špatně a nerealisticky. Smithová, která měla potenciál se stát postavou, do které se nejlépe vcítím, tu je příšerně otravná a přehrává tak, že ji to nemůže nikdo věřit. Je tu brána za geniální a já umíral při každém jejím nápadu a při tom, jak ji to vyjde. Maureen taky příšerně zahraná a ještě k tomu je její postava taky k nevydržení. Scénář je něco tragického. Hustota zvratů a jejich klišovitost je na absolutním maximu. Když jsme v té nejlepší chvíli tak se něco posere. Naopak když jde do tuhého, tak jsou zachránění. Jasný, je to tak v každém seriálu, ale tady se prostě nestane, že by se to stalo jinak. Uměle a nefunkčně se to tím snaží zdramatizovat, ale akorát oddalují to co mě reálně zajímá. Ve 3. sérii se dost věcí značně zlepšilo. Planety, charaktery i zvraty. Celkový audiovizuál, ale hlavně vizuál je prostě vrchol v seriálové tvorbě. Celková záhada ohledně robotů mě také dost brala a objevilo se zde pár super momentů. Nějaké kladné emoce jsem přitom také pocítil. Konec dost velký bordel. 55% ()

Galerie (711)

Zajímavosti (6)

  • V 33 minúte má Peny (Mina Sundwall) v rukách za chrbtom obálku. Keď sa otočí, má ruky prázdne. V ďalšom zábere už opäť obálku drží. (Kuzlo)

Reklama

Reklama