Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

(seriál)
  • USA Lost in Space
Trailer 1
USA, (2018–2021), 23 h 18 min (Minutáž: 39–66 min)

Hrají:

Mina Sundwall, Molly Parker, Toby Stephens, Parker Posey, Maxwell Jenkins, Taylor Russell, Ignacio Serricchio, Amelia Burstyn, Raza Jaffrey, Ajay Friese (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě se rodina Robinsonových navzdory všemu pouští do boje o přežití a šanci na útěk. Kolem ale číhá plno nebezpečí. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (175)

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Plné rozporů. Rodinné dráma o (dys)funkční rodině / survival horror / space opera? Záporačka tak extrémně záporná, až to přehání. Spousta podivných (těžkouvěřitelných) náhod a zvratů. Nepříliš sympatické osazenstvo rodinky dokonalých (šprty nemá nikdo rád) a 10 hodin trvající fňukání mamánka. Na druhou stranu... je to sci-fi. A pro tu já mám slabost. Takže když se vypne mozek a hodí popcorn do mikrovlnky, účel to splní. - 60 % ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi to líbilo. Je to dokonalá melanž dobrodružné sci-fi a rodinného dramatu. Sice si to realitu dost upravuje pro potřeby příběhu, ale po pár dílech mi to už nevadilo. Jen vypíchnu pár drobností. Ty hrátky s fyzikou obzvláště v prvním dílu jsou opravdu únavné. Někdy je ještě ne příliš pod nulou, ale voda v hloubce deset metrů zmrzne za vteřinu. Někdy je taková zima, že rozpuštěná voda v hloubce jeden metr najednou zamrzá, ale zároveň prší a ještě před pár minutami jsme tuto rozpuštěnou vodu vylévali všude kolem sebe, a ona nezamrzala a držela se ve velkých kalužích. Pára od pusy v mínus 60 taky nikomu nejde, a když má někdo zraněnou nohu, zabalíme ho do stříbrné fólie, strčím do stanu, který nechám pro jistotu otevřený a nebo ho položím na zmrzlý led. Druhá velká výtka je ve vztahu k dramatické části. Opravdu si některý producent myslel, že mu divák uvěří, že v prvním díle umře nějaká černoška? To by se ten seriál určitě nestal úspěšným. Vždyť Black live matters... Umírat můžou pouze běloši, přestože jich je výrazně méně. Jo a ten robot... To se opravdu naučil jen tuto jednu větu? Obzvláště vzhledem ke stupni technické vyspělosti, kterou zjevně dosahoval? I přes to všechno je to perfektní dramatický seriál. Postava Dr. Smithové je někdy dost rušící, ale nakonec se taky obětuje za dobro a přiznejme si, bez nic by to bylo o ničem. Hodně mě iritovala ta černá dcera Robinsonů svou morální nadřazeností a ten naivní hošík byl přehnaný, ale v USA to tak prostě být musí. Morálku mají aspoň v televizi. Těším se na třetí sérii. Neboj se mise, když máš Smithe! ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mimoriadne kvalitný, výpravný a technicky perfektný seriál so sympatickým castingom na čele s perfektným a charizmatickým Tobym Stephensom. Dejová linka podriadená čistému survival žánru potešila, cliffhanger na konci maximálne navnadil na ďalsiu sériu a v podstate to celé klapalo ako hodinky. Málokedy sa pristihnem, že uznávam, ako na seba jednotlivé časti naväzujú, že sa neviem odtrhnúť od obrazovky a pozrel by som to aj na jeden záťah. Preborníkom je v tom GoT a Stranger Things. UPDATE po sezóne č.2: Za 3 a pol dňa som dopozeral prvú aj druhú sériu Lost in Space v CZ dabingu. Momentálne je to u mňa topka, čo sa týka sci-fi seriálov vo vesmíre, ďalej ako Star Trek Discovery. V druhej sérii urobili pár "maličkých" úprav: skrátili časti na cca 40 minút, pridali akcie, pridali postáv, pridali dramatických momentov a nie zdvoj ale rovno zniekoľkonásobili rozpočet, lebo prvá séria bola taký "obyčajný" survival, toto bolo regulérne vysokorozpočtové sci-fi aspoň na pomery seriálov. Pre mňa skončila tak, že sa neviem dočkať, kedy bude ďalšia séria a ak by to teraz Netflix zatrhol, tak budem nasraný neskutočne, ako som nebol ani pri postupnom rušení Marvel seriálov. Tie sa na toto technicky neťahajú ani z kilometrovej diaľky. Vynikajúci dabing, pre mňa sa to stalo fakt normálne peckou, pretože si už ani nepamätám, kedy som takto v jednom slede zhliadol nejaký seriál, v podstate len Stranger Things. Od každého som sa vedel odtrhnúť aj od GoT, tomuto som obetoval aj čas na učenie na skúšky a teraz budem musieť riadne makať... ale neľutujem to... :) UPDATE PO TRETEJ SÉRII: Čo k tomu dodať. Z Lost in Space vyrástol seriál, ku ktorému môžu dobrodružstvá vesmírnej lode Enterprise len a len vzhliadať s obdivom. Po technickej stránke topka, či už efektami, kulisami, výpravou, celkovým dojmom. Castingovo špičkové od prvej do poslednej postavy, samozrejme na čele s Tobym Stephensom, napriek tomu, že hlavná postava je samozrejme Will. Opäť sa putovalo, opäť sme riešili to isté, ale opäť to bolo pútavé, neotravovalo to, ale dokonca to posúvalo ďalej aj samotný dej. Navarenej kaše resp. vaty tu bolo extra minimum. Dostali sme síce neuveriteľný, ale pritom dokonalý vesmírny survival, aký nemá konkurencie, aspoň mňa teda nenapadá. Lúčenie sa s postavami bolo ťažké, pretože toto by som dokázal sledovať xy sezón. Jeden z majstrštykov a to nielen Netflix tvorby ale seriálovej všeobecne. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Seriál, který má s tím původním ze šedesátých let mnoho společného, zejména stupiditu a nesympatické herce. Mohla to být skutečně parádní zábava pro celou rodinu, se spoustou objevování nových světů a mimozemského života, skutečná příležitost vyzvednutí značky Lost in Space z bahna, ale scénáristé si nejspíš řekli, že se sem pokusí nacpat vše nelogické a tím všechny znechutit a nasrat. První série ještě šla. Pokud bych byl naivní dítě, asi bych to i žral, ale takhle jsem se ani nedokázal soustředit, nehledě na to, že většina postav je až překvapivě blbá, ačkoliv to mají být prakticky raketoví inženýři. Druhá série je něco, co jsem se pokoušel už jen přetrpět bez vážnějšího poškození dobrého vkusu. Tady už je totiž možné naprosto vše a s tím se už má chladná logika prostě nedokázala smířit. To si na to ti filmaři skutečně nemůžou přizvat nějakého poradce, který tomu alespoň trochu rozumí, třeba nějakého šesťáka ze základní školy, který není úplný osel a zběžně prolistoval knihu "Fyzikální zákony ve vesmíru pro duševně méně smělé - obrázková edice". Trpělivě počkám na třetí sérii, která snad alespoň trochu vyšroubuje hodnocení, které se v posledních epizodách blížilo odpadu. 55% ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavne poteší, že to je výborne technicky zvládnutý seriál. Radosť pozerať, že sa s tým dosť vyhrali, či už pri tvorbe kostýmov, másk, žiadny prestrelený sci-fi s množstvom zbytočne uletených mimozemšťanov, pekne vypracované kulisy vesmírnych lodí, poteší minimum trikových sekvencií. Príbeh v pohode, herci fajn, nechýba dobré napätie. Prvá séria ma milo prekvapila. /75%/ ()

Galerie (711)

Zajímavosti (6)

  • V 33 minúte má Peny (Mina Sundwall) v rukách za chrbtom obálku. Keď sa otočí, má ruky prázdne. V ďalšom zábere už opäť obálku drží. (Kuzlo)
  • Alfa Centauri je trojhvězda a svou vzdáleností 4,37 světelného roku také nejbližší hvězdný systém od sluneční soustavy. Na obydlené planetě ze třetí série si můžeme všimnout domů z části postavených 3D tiskárnou. (DJMaroko)

Reklama

Reklama