Reklama

Reklama

Cobra Kai - Série 4

(série)
Trailer 4
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, 2021, 5 h 41 min (Minutáž: 28–46 min)

Hrají:

Ralph Macchio, Xolo Maridueña, William Zabka, Courtney Henggeler, Tanner Buchanan, Mary Mouser, Thomas Ian Griffith, Jacob Bertrand, Gianni DeCenzo (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Daniel a Johnny čelí stejnému nepříteli a rozhodnou se spolupracovat. Kreese si taky hledá spojence a ohlíží se při tom do minulosti. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (54)

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první řadě bod za to, že herci očividně intenzivně trénovali a jejich fyzické střety jsou lepší a lepší. Teď k tomu, jak je na tom čtvrtá řada obecně. Ano, některé témata jsou recyklována z předchozích řad a ano, postavy střídají věrnost větší rychlostí než rozdávají rány, ale (staro)nový padouch, neustále se přelévající hranice mezi dobrem a zlem, sympatické obsazení a kombinace humoru, nadhledu, dramatu a překvapivých zvratů stále funguje na výbornou. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série - (8,5/10). Cobra Kai je unikátní v tom, že z ní číší naprostá radost a předává to potom divákovi. Dokonale pracuje s vykreslováním postav a jejich vzájemných vztahů, které se každou sérii mění a vyvíjejí. Chápu, že pro někoho už to může být únavné, ale já jsem so toho zažraný pořád stejně jako u první série. Máme tady opět návrat jedné staré postavy a tou je Terry Silver. Upřímně jsem vůbec nečekal, že si bude pro sebe krást každou scénu, ve které se objeví. Fakt za mě nejlepší postava a jsem nadšený ze samotného konce. Co se týče soubojů, tak je to opět na vysoké úrovni a závěrečné souboje během turnaje oku lahodí. Opět a znova musím říct, že William Zabka je prostě Bůh a bez něj by byl seriál poloviční. Cobra Kai se pomalu, ale jistě stává mojí srdcovou záležitostí, takže doufám, že tvůrci nebudou dráždit hada bosou nohou a třeba to i v tom nejlepším ukončí. Nechci, aby to dopadlo jako třeba Vikingové. Nejlepší epizoda: Pád (S04E09) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrce Cobra Kai musím za čtvrtou řadu moc pochválit. Po tom, co jsem si u posledních dvou řad stěžoval, jak je to příliš plytké a hloupoučké, leč stále zábavné, čtvrtá řada už mi taková nepřišla a co víc, byla návykovější než kdy předtím. Možná i více než řada první, kterou jsem tehdy sjížděl ještě na Youtube Red. Samozřejmě výtky mám, ale pod patronátem Netflixu se sympatické partičce okolo Johnnyho Lawrence a Daniela LaRussa (nebo Lapussa?) neskutečně daří a já se těším na pětku. A to to těsně loni stihly dokonce dvě řady, samozřejmě kvůli odkladu při akvizici seriálu. Menší výtkou je postava Kennyho, jehož herec mi absolutně nesedí ač chápu, kam se jeho dějový oblouk měl posunout, nicméně za pár týdnů se naučit karate? Tenhle sport je mi absolutně volný, ale i mně to přijde značně přehnané, leč pro odsýpání děje pochopitelné. U něhož mi ale dějový oblouk přijde až moc zrychlený (samozřejmě jsme až později měli zjistit jak se věci mají, ale stejně) je u dalšího nováčka - Terryho, ale budiž. Největší výtka tak přichází na souboje, hlavně mimo turnaje na house party atd, samozřejmě, že to jsou stále mladí herci a ne karatisté, ale v některých momentech mi to až příliš přišlo jako choreografická přehlídka než skutečný nevraživý boj znepřátelených stran. Což neplatí o závěrečném turnaji, kde se choreografie (možná vlivem střihu) násobně zlepšila a zrychlila. Ačkoliv jsem zaměřoval spíše na výtky, musím směle konstatovat, že Cobra Kai je nyní devízou Netflixovské produkce a rozhodně je jeden z těch seriálů, který nováčkům sociální sítě s červeným N v názvu doporučím jako jako jeden z prvních. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvality série sa nijak výrazne nemenia, ale už ma prestalo baviť fandiť postavám. Komplet všetci sa tam správajú jam malé deti. Všetkých ovláda ego a ide im len o to koho kung-fu je lepšie. Aj na tupý akčniak to je príliš tupé a toto sa naviac berie strašne vážne. Najviac ma serie jak sa postavy zakaždým dozvedia niečo nepekné tak, že si náhodou vypočujú nejaký rozhovor alebo niekoho načapú spolu. Následné prebehnutia postáv zo strany dobra k zlým a naopak, sú už čistá komédia (vrátane finálneho Kreesovho, ktorý sa asi bude rozoberať v ďalšej sérii, čo ma privádza k myšlienke, že v úplne poslednom diely celého seriálu sa všetci určite objímu a povedia si, čo sme si, to sme si a odteraz budeme kamaráti). Telenovela je oproti tomuto intelektuálny seriál. Jediná postava, ktorá sa tam zachová dospelo, je navrátilec Terry Silver. Ale aj to len v prvom diely, keď pošle Kreesa so všetkými tými kecami o Cobra Kai do prdele. Následne sa z neho ale znova stane tupý zloduch. Mrzelo ma, že v prvej polovici série dosť upozadili kopa detských postáv a riešili tam nejakého otravného černoška. Takisto Robby bol celý čas na vedľajšej koľaji, až kým na konci zázračne znova po miliónty krát neprezrel. Už ma to prestáva baviť. Za niečo našťastie stále stoja skvelé bitky a nejaké tie retro odkazy, či už na pôvodnú trilógiu alebo 80s popkultúru. Stále čakám a dúfam, že sa aspoň na pár dielov objaví Julie Pierce z Next Karate Kida. To by bola pecka. Inak je to stále, čím ďalej tým viac, hovadina u ktorej sa bavím na účet tvorcov. 6/10. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Silverův návrat jsem se skutečně těšil. Byl jsem, ale zklamanej, že jde o jakousi jeho vyměklou verzi. Ovšem zklamání bylo vykompenzováno, když se vše začne vyvíjet jinak. A přesně tohle Cobra kai umí. Příběh se dokáže zlomit tak, jak nečekám a překvapit. Tak nějak se stalo tradicí, že sudé série jsou slabší, než liché, ale obojí hodnotím v přísných měřítkách, takže laťku to zvládá stále přeskočit. Náznaky toho, jak bude 5. série směřována jsou sice zajímavé, jen mám strach, aby to bylo stále zajímavé, protože už je málo z čeho čerpat z původní trilogie a na Next karate kid se asi navazovat nebude (ostatně tam není moc z čeho brát). Jinak mnohé odkazy jsou fajn, často zmiňovaný Rocky je tu správně, neboť se říká, že Karate kid je jeho teenage verzí (včetně stejného režiséra a skladatele). A schválně, komu došel odkaz názvu vína, které v prvních epizodách skopne Terry? ()

Galerie (181)

Zajímavosti (5)

  • Tato epizoda je věnována vzpomínce na Alberta Omsteada (1982–2021). (Rominator)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama