Reklama

Reklama

Za pár let už nebudeme muset ani hnout prstem, protože moderní technologie za nás všechno obstarají. Technofobům se v takové době nebude žít zrovna lehko. Grey Trace (Logan Marshall-Green) je pověstný tím, že jako jeden z posledních lidí dává před technologiemi přednost vlastním rukám. Jedna noc, která mu obrátí život vzhůru nohama, však tenhle přístup rázně změní. Autonehoda na noční dálnici a střet s bandou grázlů, kteří mu zavraždí přítelkyni a jeho nadosmrti zmrzačí. Greyovy vyhlídky na invalidním vozíku jsou víc než temné, dokud mu kamarád vědec nenabídne technologické vylepšení. S čipem v míše dokáže Grey nejen znovu chodit a pohybovat rukama, ale získává i další, dosud netušené možnosti. Experimentální zařízení zvané STEM totiž dokáže například i vystopovat pachatele onoho nočního přepadení a také Greyovi pomoci si to s těmi gaunery vyřídit ručně. Kdo by odolal? Grey rozhodně ne. Když však zanechá prvního z pachatelů v tratolišti krve, napadne ho, jestli by STEM neměl aspoň trochu zbrzdit. Otázka zní, jestli to půjde. A jestli to Grey vůbec chce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (961)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Black Mirror s vyšším rozpočtem a lepší technickou stránkou. Což je poklona. Temná sci-fi s brutálními akčními scénámi mám ráda, takže za mě spokojenost. Je obdivuhodný, co Whannel s omezenými možnostmi zvládl. Vytvořil funkční futuro svět, dodal dobré CGI i příběh, který místy i překvapí. Jen pro příště doporučuju najmout originál Toma Hardyho. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočené a vymyšlené akčně pojaté cyberpunkové sci-fi o budoucnosti, ne (asi) zas tak vzdálené. Opravdu mám rád tyhle menší filmy, které se objeví jako blesk z čistého nebe. Velmi chytrý koncept, v němž Umělá inteligence je tu ono pověstné Nietzscheovské natažené lano mezi člověkem a nadčlověkem...a opravdu skvělá formální stránka, především originálně zvládnuté akčně bojové scény, obvykle na toto nekladu vůbec důraz, ovšem australští tvůrci odvedli nezvykle povedenou práci...je skoro neuvěřitelné, že jde o čistě autorský projekt scenáristy/režiséra Leigha Whannella, už by měl zůstat jen u tohoto konceptu filmu. AI, autonomně řízené automobily, smart domy a domácnosti, fyzické modifikace prostřednictvím nanotechnologií, biomechanická vylepšení lidského těla (upomínající na raného Davida Cronenberga)...pozitivně-negativní vize budoucnosti...fascinující i děsivá.... Opravdu povedený akční příspěvek do cyberpunkového subžánru sci-fi filmů...a obecněji skutečně dobrý a chytrý sci-fi film! A těch je bohužel stále jako šafránu... ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mi to seriál Black Mirror, ve kterém se nesou některé epizody v podobném duchu. Upgrade mě bavil, to bezpochyby, ale nemůžu říct, že by to byla nějaká extra pecka. Fajn sci-fi námět, který je svým způsobem originální. Dobrá, ale trochu předvídatelná pointa. Natočeno je to docela zajímavě, i když ten styl nemusí sednout každému. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Měls za to, že jsem invalida, ale nevěděl jsi, že jsem kurevsky hustej ninja." Jsem konzervativní. Nemám chytrou domácnost, ani chytrý auto a dokonce ani nejsem tetovanej, takže až bude možnost upgradeovat si svoje tělo, tak já zůstanu analogovej. Už jsem zkrátka takovej - řadovej občan, kterej jen ubírá kyslík. A taky se rád baví u filmů. Tenhle určitě zábavnej byl a potrava pro mozkový buňky se v něm taky nějaká našla, ale já jsem v něm nepotkal ani jednu sympatickou postavu, který bych mohl fandit. A to považuju za problém. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Naprosto fenomenální kousek o umělé inteligenci, postupně se vymykající kontrole. Včera jsem měl tu čest dílo shlédnout podruhé. Je velká škoda, že český dabing zabil celou řadu vtipů, které jsem si tak dobře pamatoval. Nicméně to bylo skoro stejně dobré jako na poprvé! V překladu se mimo jiné ztrácí například má oblíbená scéna s nezapomenutelnou hláškou ,,pozor má nůž!". Ale couz, takto kvalitní opětovné shlédnutí je pro mne jedním z nejdůležitějších ukazatelů filmové kvality. V kostce, je to tedy mimořádně vtipné (a to i s dabingem), sofistikované, akční scény okamžitě upoutají divákovu pozornost a jednotlivé souboje rozhodně jen tak neomrzí. Navíc hlavní postavu a jeho originální životní příběh si nelze nezamilovat. 90% PS: Je zajímavé, že snímek vyšel ve stejném roce jako Venom, což se vlastně odehrává na velmi podobném principu a k tomu hlavní postava vypadá jako ošklivější dvojče Toma Hardyho. 😁 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • V záběrech na město je možné vidět sídla společnosti Cobalt a Vessel pouhých několik bloků od sebe. (NiWi)
  • Jedním z posledních čísel, které Stem (Simon Maiden) nadiktuje Greyovi (Logan Marshall-Green), je „23,976“, což je odkaz na snímkovací frekvenci, která byla použita při natáčení filmu. (HellFire)
  • Film sa mal pôvodne volať "Stem," čo po holandsky znamená "hlas." (Astonko)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama