Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední díl trilogie přímo navazuje na předchozí film Vyvrženci pekla (2005). Zbylí členové šílené psychopatické vraždící rodiny Firefly – sourozenci Baby (Sheri Moon Zombie) a Otis Driftwood (Bill Moseley) a jejich otec, zvaný Kapitán Spaulding (Sid Haig), zázrakem přežili mnohačetná střelná zranění, která utržili při přestřelce s policií, a byli umístěni do věznice s maximální ostrahou. Kapitán Spaulding je po několika letech popraven. Od uvěznění uplyne 10 let. Zejména Baby nedokáže žít v souladu s vězeňským řádem, páchá mnoho přestupků, a tak většinu času tráví na samotce. Během práce mimo prostory věznice Otise krvavě osvobodí jeho kamarád Winslow Foxworth Coltrane, známý jako Půlnoční vlkodlak (Richard Brake). Oba později přinutí ředitele věznice, aby do jeho domu přivedl Babyho. Trojice pak pokračuje ve vlně vražd, šílenství a chaosu. (noelcoward73)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (117)

kingik 

všechny recenze uživatele

Naturalistický nášup, co vytrhne z idylky. Dá se prohlásit, že Roba Zombieho máme zpět. A je v solidní krvelačné formě. Vrátil se k tomu, co mu jde zkrátka nejlíp. Tedy k brutální jízdě, co stojí za to. Trio zabijáků, co zabíjí na potkání, z filmového hlediska zestárlo o 10 let, ve skutečnosti od druhého dějství (Vyvrženci pekla) uplynulo 14 let. Šílenci přišli a oslabili v úvodu o (zdravím nekypícího) Sida Haiga, který už to má (i v realitě) za sebou, nahradil ho málo výrazný a příliš béčkový Richard Brake. Třetí dějství jednoznačně táhne Sheri Moon Zombie, režisérova spanilá choť, která je naprosto zábavně psychopaticky šílená a první polovinu bručí a vyšinutě vyšiluje v kriminále, ze kterého jí pomáhá svérázným způsobem její filmový bráška Bill Moseley, který je ve své kreaci též brilantní, a nešlo si nevzpomenout, jak by mu to slušelo v roli Charlese Mansona. Zbytek představuje méně populární hereckou sebranku, která dokonale splňuje režisérovy požadavky být správně slizká, odpudivá a nechutná zároveň. V první hodině sledujeme brutální kejkle kolem osvobození Baby, druhá hodinka si udělá zastávku v Mexiku, kde má trio v zádech vražedný gang, který vede pomstychtivý syn, jehož otcem byl Danny Trejo. Režie je stylová i pozérská, je znát, že muž na sesli své brutální řemeslo dovede na vysoké úrovni. Ani napotřetí však jeho brutalitka českého distributora nepřesvědčila, takže do kina budeme chodit nadále na korektní pohádky, ovšem zabijákům Roba Zombieho to nevadí. Kdo má chuť, toho jejich násilnické kousky vkusně pobaví i v teple domova. 10/10 ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí snímku jsem nad Zombiem definitivně zlomil hůl, jelikož se jedná o umělecky stagnujícího režiséra, který si evidentně nedokáže uvědomit svou zacyklenost. Pokud patříte k vyzrálejším fanouškům žánru a nepoměřujete tedy kvalitu hororů skrze množství prolité krve, tak vás tato zoufale nenápaditá předělávka The Devil's Rejects těžko může uspokojit. Zombie údajně celý scénář několikrát přepisoval, aby ho vyladil k dokonalosti, leč při pohledu na výsledný produkt pojímám podezření, že se mu jednotlivé verze smíchaly dohromady. Už po deseti minutách například přichází zcela nesmyslný rodinný twist, kdy Zombie nechává zemřít kapitána Spauldinga, ikonického zloducha, který celou sérii de facto táhl, a nahrazuje ho jakýmsi ztraceným příbuzným, o jehož existenci dosud nikdo z Fireflyů ani netušil. Snímek postrádá napětí, místy působí nezáživně a objektivně vzato vůbec nejde o horor. Kdyby se v závěru na scéně znenadání objevil Rambo, tak bych se ani příliš nedivil. Jakožto zdejší žánrový expert tudíž nemohu 3 from Hell doporučit k projekci a uděluji mu prachbídnou jednu hvězdu. ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Zombieho třetí pokračování Tři z pekla - Pokračování hororů Dům tisíce mrtvol a Vyvrženci pekla. V předchozím dílu na konci filmu byli tři členové rodinky postříleni policajtama, všichni tři to přežili - Kapitán Spaulding - Otis a psychopatka Baby. Po vyléčení z přestřelky jsou ve vězení. Kapitán Spaulding je popraven. Otis a Baby jsou na útěku z vězení a s nima je tentokrát nová postava filmu, nevlastní bratr Otise a Baby - Winslow Foxworth Coltrane (Richard Brake). A vraždění může pokračovat, šílená rodinka nechává za sebou další oběti. Třetí díl už neni tak dobrej jako dvojka. Kapitán Spaulding je tam už bohužel jenom na začátku filmu, herec Sid Haig už byl v té době vážně nemocný a nemohl se zůčastnit celého natáčení. Bohužel po premiéře filmu Sid zemřel. Škoda ho, byl to vynikající herec a Kapitán Spaulding byla jedna jeho z nejlepších postav, ve trojce mi chyběl. Trojka už nemá takovou atmosféru jako přechozí díl, ale Bill Moseley, Sheri Moon Zombie a Richard Brake jsou skvělý. Gore efekty pořád dobrý, hudba supr - Nejlepší je song The Wild One od zpěvačky Suzi Quatro - Dobrá pecka (y) No nemá už tenhle díl takovou šťávu jako jeho předchůdce, jednička a dvojka jsou pořád lepší. Pořád se mi tenhle díl líbí víc než Zombieho horor z roku 2012 - The Lords of Salem, to je zatim jeho nejslabší snímek. Přesto jsem tomuhle filmu musel dát plný hodnocení, pořád mě to bavilo a nejvíc hlavní postavy, byla to fajn nostalgie od natočení dvojky po tolika letech. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Důchodcovští hippie vrahouni bez motivace na útěku. Rob Zombie jim rozhodně fandí a rád jimi nechává masakrovat nevinné. Film má parádní rozjezd, ale nadšení postupně upadne. Druhé dějství (barák) ještě baví, ale poslední už je natahovaná a potenciálem prostředí a postav bezradně plýtvající bída. [Sitges FF] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zombieho filmy mají jeden společný neduh a tím je přepálená stopáž a 3 from Hell není výjimkou. Další výtku mám k některým rvačkám, které jsou jen změtí útržků splašené kamery, což zamrzí především v případě ženské věznice. Ale jinak jsem neměl problém. Grindový vizuál tomu sedne víc než v předešlých případech, když dojde na sekání, řezání či bodání, je se pořád na co dívat a po přesunu do Mexika jsem měl pocit, jakoby se Zombie dotýkal starých rodriguezovek, což bylo ku prospěchu věci. Haig to sice už bohužel nedal, ale i kdyby nebyl na pravdě pekelné, je otázka, jak by to ve svých osmdesáti zvládal. Každopádně Brake byl víc než jen důstojnou náhradou a nezklamal ani Moseley. Za největší hvězdu je ovšem Sheri Moon. která je i na hraně padesátky tou nehorázně sexy psychopatkou, kterou prostě nejde nemilovat. 75% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Gang v bílých oblecích na konci filmu používá airsoftové zbraně místo originálních (lze vidět u okénka vyhazovače nábojů, který je při střelbě zavřený – má být otevřený). (SsgtJira)

Související novinky

Rob Zombie a adaptace kultovního sitcomu

Rob Zombie a adaptace kultovního sitcomu

09.06.2021

Americký režisér, scenárista a heavymetalový hudebník Rob Zombie (Vyvrženci pekla, Halloween) dva roky po uvedení svého posledního snímku 3 from Hell oznámil svůj další plánovaný projekt. A nemá jím… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama