Reklama

Reklama

Muž mírné povahy už nechce být jenom obětí šikany a přihlásí se do karate. Záhadný instruktor ho pak uvede do silně maskulinní subkultury, ze které jde strach. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (113)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Jesse Eisenberg hraje klasického Jesse Eisenberga / Michaela Ceru. Tedy do půlky filmu. Protože pak se začnou dít věci, které byste od tohoto filmu určitě nečekali. Celkem průměrný film, který by si jinak zasloužil naprosto průměrné skóre se v druhé půlce rozšoupne a díky své nepředvídatelnosti si určitě hvězdu navíc zaslouží. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Po uvodnych minutach filmu by ma ani vo sne nenapadlo,ze sa z toho vykluje to,co prislo potom,utiahnuteho uctovnika,ktory zije sam so psom napadnu a zmlatia na ulici,prave preto sa prihlasi do skoly karate,no a tak zacina tato sialenost gradovat az do samotneho zaverecneho finale,ktore ma totalne pobavilo,musim este pochvalit Jessa Eisenberga,zahral to paradne,klobuk dole,takze tato zalezitost mi este nejaky cas bude behat hlavou...:-) ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ukázkový, přímo učebnicový outsider Casey se po jistém traumatickém zážitku přihlásí do školy karate, kterou vede charismatický sensei a rozhodne se rozhodně změnit svůj dosavadní život, zahájit svou novou životní etapu, naprosto odlišnou od jeho etap předchozích. Zženštilou francouzštinu vymění za mužnou němčinu, adult contemporary (až dosud jsem tenhle název hudebního sračkožánru neznal) za heavy metal a místo poklidných nocí s čoklem v posteli začne navštěvovat noční lekce svého mistra, ve kterých jde o karate až ve druhé řadě, primární je totiž překonání vlastních limitů. A vše se zvolna šine až k vyšinuté pointě... Jestli čekáte standardní psychologizující černou komedii se středoproudovou zápletkou nedočkáte se, ovšem jestli se na druhou stranu těšíte na nějakou extrémní úchylárnu, budete asi zklamaní, veškerá podivnost a občasné násilí jsou podány decentně, takřka vyzenovaně, artovost na celé čáře vítězí nad brakovostí, střídmost nad křečovitou šokézností. S Eisenbergem jsem měl v jeho roli trochu problém, byl na svou postavu až příliš měkký, slabý, komediální. Zato Nivola coby svérázný sensei zaválel a Imogen žeru už dávno. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Námět je takový lehce nenápadný, ale film je dost bizardní, má surreální atmosféru, syrovější vtípky a zajímavou režii. Místama i dost nepředvídatelný se skvělým koncem. Výborný herecký výkony a špičková audiovizuální stránka. Pokud máte chuť na kvalitní alternativní jednohubku, Art of Self-Defense by vás měl dostatečně ukojit. Riley Stearns je šikovnej režisér. ()

Wawer 

všechny recenze uživatele

Po Parazitovi další letošní výbuch scénáristické kreativity. Není to rozhodně film o karate, karate není o honbě za pásky nebo o lpění na hiearchii, je to film o bizarní přeměně bizarní postavy, která s rostoucí stopáží dává do pohybu čím dál vtipnější sled událostí, které až připomínají typickou severskou černou komedii ()

Galerie (97)

Zajímavosti (3)

  • Pravidla Dódžá jsou: 1. Žádné boty na matraci. 2. Žádné jídlo nebo pití na matraci. 3. Uklonit se. když vcházím nebo odcházím z matrace. 4. Vždy si nosit svůj pásek. 5. Prát si svoje Gi (kimono). 6. Respektovat svého protivníka. 7. Klepnutí, jinak uslyšíte prasknutí. 8. Klepněte, jinak si zdřímnete. 9. Zůstaňte hydratovaní. 10. Pokud to funguje, využijte toho. 11. Zbraně jsou pro slabochy. (Bawnjourno)
  • Natáčelo se v Louisville (Kentucky, USA). (vojacekr)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno