Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Shaft (Samuel L. Jackson) se v roce 1989 dostal do přestřelky, které byla přítomna i jeho žena s dítětem. Nestalo se jim sice nic, ale tahle událost vedla k rozvodu. Od té doby Shaft svého syna JJ (Jessie T. Usher) neviděl. Ten momentálně pracuje jako kybernetický analytik u FBI. Jednoho dne je jeho nejlepší přítel, bývalý voják, nalezen mrtvý. Podle policie se předávkoval heroinem a případ je uzavřen, nicméně JJ najde pár nesrovnalostí, které indikují vraždu. Obrací se proto na svého otce, který pracuje na volné noze jako soukromý vyšetřovatel. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (200)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sympatické obsadenie celej rodinky aj objektu záujmu juniora a perfektná chémia medzi všetkými, fungujúce hlášky, zaujímavý prípad upomínajúci na istý aspekt následkov invázie do Afganistanu, o ktorom sa nahlas nehovorí, priemerná akcia a priemerné finále. Neprestrieľné autá a stoly v reštauráciách beriem ako vizuálny fór, nie ako klišé. Bohužiaľ film kruto prepadol, asi išiel do kín spoločne s nejakými MCU/DCU/SW. Ak by nebol Shaft len fikčná postava, došiel by tú všetkú zberbu do kín vystrieľať. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak zas jednou tu máme film tak černej, že může z fleku jít sklízet bavlnu. Samík Džeksnů opět v roli drsnýho Shafta a jako bonus aspirující na cenu Táta roku. Jeho potomek je ze začátku klasickej přizdisráč, co kdyby viděl na vlastní oči kundu, tak omdlí, no díky tatíkovi se postupem času otrkává, začne být mužnější a člověk si po cca tři čtvrtě hodině říká, že ten zoufalej kus kokota je vlastně pohodovej týpek a Shaft starší se nemusí stydět, že před lety ženušce vykropil hrobku a dovolil tak tomuhle holomkovi spatřit světlo světa, Do akce se nám ke konci filmu přisere i děda Shaft, takže tu máme tři generace, co jdou dát, pěkně nigga stylem, na prdel všem zmrdům od drogových dealerů, přes islámský radikály až po krávy s pálkama v ruce. Některý hlášky jsou fakt povedený, jiný jsou prostě klasicky neggerský jako naše ti ta pade, suší suší nebo neumim šésky. Celkově jsem doufala ve větší námrd, ale lehce nadprůjemný to je a jako bonus sem si u toho stihla vyžehlit. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jako akční komedie naprostá pecka. Jako bych se vrátila do starých dobrých časů, kdy hlášky byly politicky nekorektní, akce brutální a krvavá, hlavní hrdinové lehce nezničitelní, trošku vagabundi, nicméně srdce měli na pravém místě. Zcela ve stylu "Posledního skauta". Prostě klasika. Jako jediné negativum vidím poněkud neslaného-nemastného záporáka. Jinak trio děda, otec a syn naprosto skvělé, přičemž ženské osazenstvo se také nedá zahanbit. Za mne zcela spokojených 90%. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Damn maaan, that motherfuckin' nigga still knows how to do this shit! Zkrátka si Samík opět výborně badassuje, hláškuje a cvičí svůj geekovský přestřik, aby z něj byl zdařilý pokračovatel klanu ploskonosých bojovníků za spravedlnost. Víceméně předvídatelné, ale svěží a zábavné negření si zaslouží pěkné tři hvězdy. Doufám, že ten náš milý nouplísák někde zveřejní, kam kurva chodí sosat ten elixír mládí, neboť i Mia by v jedenasedmdesáti chtěla vypadat tak xvětu. Teda, samozřejmě minus ten přehnaný pigment, parkoviště pro tanker mezi jedničkami, nos, od jehož pravé dírky k levé jezdí Uber za dvacet dolarů a místo třiceticentimetrového shaftu hrdě ukazovat svoje roztomilé a pevné dvoječky... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě o trochu vtipnější a s výraznějším rukopisem než jednička, která byla napůl akční, napůl krimi komedie bez specifické příchuti, ale s novým, neokoukaným nigga. Dvojka je svěží, ukecaná a samozřejmě tradičně hollywoodsky šablonovitá, zároveň ale relativně trefná a s moderní, neopotřebovanou zápletkou, která hravě osciluje mezi rodinnými etudami a klasickou detektivní záležitostí. Samuel L. Jackson je pořád ten chytlavý badass madafaka a sází hlášky jako na běžícím pásu. Na kino to nemá, ale u obrazovky při zaplém Netflixu je to úplná pohoda, navíc při kvalitní reprosoustavě nejeden divák ocení kvalitně nasekané hudební fláky v průbehu filmu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Na konci filmu po prestrelke rozreže JJ (Jessie T. Usher) svojej priateľke putá, avšak o pár scén nato má ruky opäť zviazané. (johnsnow)

Reklama

Reklama