Reklama

Reklama

Zrádci

(seriál)
  • angličtina Rats (festivalový název)
Trailer
Česko / Polsko, 2020, 6 h 46 min (Minutáž: 66–71 min)

Scénář:

Miro Šifra

Kamera:

Martin Douba

Hrají:

Cyril Dobrý, Lenka Krobotová, Miloslav Pecháček, Martin Havelka, Hoang Anh Doan, David Novotný, Igor Bareš, Magdaléna Borová, Anežka Novotná, Petr Franěk (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Vietnamská mafie v Česku ovládá víc než 70 procent trhu s pervitinem. V jejím čele stojí investoři nazývaní aj Bác (strýcové), kteří se zde usadili ještě v době komunismu a navenek se tváří jako vážení podnikatelé. Díky propracované a efektivní struktuře výroby jsou na ně klasické policejní postupy krátké. Policisté z protidrogového tak musí používat spíše praktiky tajných služeb – a často jdou i za hranice toho, co je vůbec legální. Příběh šestidílného seriálu zobrazí tři týdny v životě drogového dealera a policejního informátora Davida Frýdla, který působí v českovietnamské drogové mafii. Po vraždě své policejní spojky zůstává sám a po krku mu jdou obě strany – policie i mafie – a on hledá cestu, jak si zachránit život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

komando 

všechny recenze uživatele

Zrádci aneb nomen omen sebe-hypovaných tvůrců, protože jedinou skutečnou zradu tu provedli právě oni na skvělém vstupním potenciálu seriálu. Neokoukané a uvěřitelně zahrané postavy s civilními dialogy? Proč jejich problémy a profily postupně neutopit v iracionálních zvratech a šablonovitých “odhaleních”. Expresivní styl? Tupě dotáhnout do nudné, lobotomizujícící šablony a na konci až bohapustého surrealismu na úrovni nedělních studiových pohádek. Parádní zásoba rapového soundtracku? Radši to celé zapatlat Ostrouchovského babynoisem. Vedlejší postavy s potenciálem vývoje? Odsunout stranou a v páté epizodě pro jistotu vystřídat za úplně nové, pro diváka naprosto nezajímavé, pro děj ale zásadní. Doporučuju zůstat u první, maximálně druhé epizody a zbytek si domyslet podle sebe. Šance asi 10:1 že to zvládnete líp než tvůrci sami. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Je to umělecká manýra? Je. Ale mě se líbila - výborný vizuál ( už ta titulková scéna ), dobrá kamera ( i když s blížícím se závěrem těch trhaných záběrů na můj vkus bylo moc a dojem to spíš zhoršilo ) a neotřelá stylizace. Výborná hudba! Od tý podkresový kytary á la Neil Young přes výběr moderny, Marušku Rottrovou až po brilantní závěrečnou píseň, která podtrhla celý seriál - tuhle scénu s Milovaným synem se nebojím označit za jednu z nejlepších v dějinách českého seriálu! Herci taky nezklamali, ba naopak: C. Dobrý to ustál velmi dobře, ještě zajímavější byl "René", L. Krobotová možná v nejlepší televizní roli a například vietnamská část ansámblu už taky nebyla jen oživlá dřeva, jak tomu bývalo v minulosti. Tím se dostávám i zajímavému námětu a scénáři s nečekanou pointou, které opravdu nenudily. Ale i výtky mám: přišlo mi, že závěrečný díl byl oproti předchozím hodně zrychlený a méně přesvědčivý v tom, jak se kdo s kým "náhodně", rychle potkával - přišlo mi jako kdyby to mělo mít víc dílů, ale pak si to rozmysleli a sestříhali. A jedno ZÁSADNÍ negativum - MIZERNÝ, opravdu MIZERNÝ zvuk - do důchodu mám ještě hodně daleko, ale tolik dialogů, kde bylo tak špatně rozumět jsem v českém seriálu nezažil :-(. Opravdu by mě zajímalo, čím to bylo, protože to je velká vada na kráse.... Ale abych to zas pozitivně ukončil - Viktora Tauše má opravdu smysl sledovat, protože má styl a to je dneska velká vzácnost ( i když chápu, že to všem nesedne, jak je patrné i z hodnocení ). ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ta kamera je otřesná. Šifrovi se podařilo najít neokoukané téma a jeho scénář nepostrádá vtipu i napětí. Vietnamští neherci jsou poněkud kostrbatí ve svém uměleckém vyjádření. Kamera se snaží o moderní pojetí, ale na mě je to příliš moderní, chvíli jsou vidět póry na obličeji, chvíli se vše ztrácí v mlze, protože ostříme jen na pár centimetrů. Hudba je výborná, i když občas také zajde až hranici snesitelnosti, ale nikdy, na rozdíl od kameru, tuto hráz nepřekročí. Obdivuji tvůrčí odvahu, ať již co se tématu týče, tak výrazových prostředků, ale osobně bych dala přednost poněkud usedlejšímu vizuálu. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Tauš se u mě rehabilitoval už svými filmy v sérii Detektivů od Svaté Trojice, tady jen potvrzuje ... Stylově a náladou velice podobné, netradičně pojaté a natočené. Hlavní hrdina krajně nesympatický, stejně jako jeho dementní kníratý kámoš, což je sice záměr, ale trochu to klade nároky na diváka, aby potlačil své emoční receptory ... Zde se totiž s někým ztotožnit není úplně jednoduché. Jediné, co bych vytkl, je ten mentorující vnitřní hlas všeználkovského praskačského blba, tady si to Tauš dost zjednodušil ... Jinak super a jdoucí po neortodoxní linii v neotřelém prostředí vietnamské drogové mafie. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Český Transpotting měl daleko vyšší ambice a dlouho se zdálo, že jich také dosáhne. Bohužel v závěrečném dílu u maturity prolítnul nečekaně ze všech předmětů,nejvíc ale zkopal scénář. Opět se potvrdilo, že zajímavě tady v Česku psát umíme, neumíme ale udělat závěr, kdy zůstalo vše nevysvětleno a z velkého případu se stala provinční detektivka. Kdo zabil ty tři? To mi snad chcete tvrdit, že labilní Dangová nebo spáchali společnou rituální sebevraždu? A ty velké varny co? Ty nás přestaly zajímat? Ne, tohle není otevřený konec, ty mám ráda, tohle je zkopanej konec scénáristy, který neví, co dál..... Slabých 60% s přimhouřenýma očima. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se v Praze, Liberci, Smržově, Sychrově, Hrabyni, u Mostu a v městských lázních Chomutově, ale také v Německu a Polsku. (rakovnik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Serial Killer se blíží

Serial Killer se blíží

20.09.2019

Serial Killer je mezinárodní soutěžní festival televizních a online seriálů. Uskuteční se 24. – 29. září 2019. Divák má jedinečnou příležitost sledovat to nejlepší, co současná evropská produkce… (více)

Reklama

Reklama