Reklama

Reklama

Zrádci

(seriál)
  • angličtina Rats (festivalový název)
Trailer
Česko / Polsko, 2020, 6 h 46 min (Minutáž: 66–71 min)

Scénář:

Miro Šifra

Kamera:

Martin Douba

Hrají:

Cyril Dobrý, Lenka Krobotová, Miloslav Pecháček, Martin Havelka, Hoang Anh Doan, David Novotný, Igor Bareš, Magdaléna Borová, Anežka Novotná, Petr Franěk (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Vietnamská mafie v Česku ovládá víc než 70 procent trhu s pervitinem. V jejím čele stojí investoři nazývaní aj Bác (strýcové), kteří se zde usadili ještě v době komunismu a navenek se tváří jako vážení podnikatelé. Díky propracované a efektivní struktuře výroby jsou na ně klasické policejní postupy krátké. Policisté z protidrogového tak musí používat spíše praktiky tajných služeb – a často jdou i za hranice toho, co je vůbec legální. Příběh šestidílného seriálu zobrazí tři týdny v životě drogového dealera a policejního informátora Davida Frýdla, který působí v českovietnamské drogové mafii. Po vraždě své policejní spojky zůstává sám a po krku mu jdou obě strany – policie i mafie – a on hledá cestu, jak si zachránit život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Já fakt nechci na českou tvorbu kydat nejrůznější hovna, protože nejsem z té skuliny mladých oponentů, prakticky všeho, co má nálepku televizního kanálu, a nový generace moderních čecháčků, kterým příjde Mareček s pérem jako odpad. Jsem zděšen všemi chlupy na prdeli, že tohle není tak špatné, jak tu vysoká garda čtyřicátníků bleje do klávesnic. Česká televize umí někdy překvapit, mimo toho, že udělá v tovární lince, do roka minimálně deset kriminálek, kde hraje Novotný, Trojan, Čermák, nebo rovnou celý Dejvický divadlo, nebo jsem na vlastní oči viděl dětskou kriminálku, kde Pepíček vyšetřuje zmizení Klárčiny červený papuče na Prvouku.. Hele, já bych se vůbec nedivil, kdyby byla ještě Kriminálka Chomutov, Chánov nebo Ostrava. Zdeněk Godla, samozřejmě v hlavní roli, by zase na oplátku vyšetřoval padělané prohlášení o sociálních dávkách. Udělat si českej Narcos, nebo Pervitinovýho taťku, ale s důrazem, že to je zase kriminálka, fakt nestojí jako nezrealizovaný projekt do spodního šuplíku, pana "Kolečka". To, že se k tomu přisere eskorta z Polska, do klidné české vesničky, kde se v karavanu vaří poctivej éčkovej Ležák. Pilot byl zrádně divokej. Kameraman přišel do práce, asi připosranej, že se mu střeva natolik houpala v kaďáku, že nedokázal cinematicky, bez známky tělesný poruchy natočit záběr. Asi na Kavčích horách zřejmě nemají soukromou toaletu pro brněnské točaře. Chudák von. Odporně posraný knírek pana Pecháčka, a křiklavě zelený háro, mi jen dala jasný verdikt, že víc než dva díly se nedají bez nějakého téčka nebo nadrcenýho ibalginu v nose, srolovanýho v toaleťáku, systematicky zvládnout. Přednost dali hlavně naivním lopatám, věrozvěstům Cyrila a spol., že si chudák Novotný musel udělat jen obtočku na jeden natáčecí den, páč ho tu nikdo nestřádal. Nejsme v Amsterdamu, že si mužem nechat dovolit si volně procházet zločince s jointem. Dám ještě uvadlou hvězdičku za full frontal Terezy Těžký, aspoň nějaký zpestření. Tohle by V síti neprošlo, ani v 18+ verzi, heč! ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Být drogovým dealerem a zároveň policejním informátorem není zrovna záviděníhodná kombinace. Cyril Dobrý coby lehce arogantní mladík z česko-vietnamské drogové party, který se ocitne mezi dvěma mlýnskými kameny, by o tom mohl vyprávět. Zatím spíš silácky mele do kamery, jak nemalý význam drogy mají, zatímco nám tvůrci postupně představují další hráče. Především ty z protidrogového oddělení. A pak se to začne zvrtávat. Režisér Viktor Tauš (a jeho tým) kašle na ustálené televizní zvyklosti a jde si svou vlastní cestou. Volí zcizovací prvky, sází na kontrasty, nebojí se nepříjemných pohledů a situací. Je to herecky velmi slušné, obrazově pestré, divně osobité, na naše poměry odvážné. Dějově ale poněkud protahované. Dění sledujeme pohledem ne zrovna dušínovských charakterů, mnozí mají dost pokřivené názory na život, role policistů také není nejčistší a hlavně bezchybná. Za mě ale nakonec fajn látka, celkově tu energii a snahu se lišit je třeba ocenit. Stejně jako herce. Cynického Cyrila Dobrého v roli udavačského dealera lehce zastiňoval bezstarostný Miloslav Pecháček, moc se vyvedl i manželský pár Lenka Krobotová a David Novotný. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Syrové krimi z prostřední drogové mafie pohledem dealera v podání Cyrila Dobrého, který po otci Karlovi převzal hodně talentu. Režisérem je Tauš, takže kdo kdy potkal Vodníka, nemůže být šokován formou, jenže jednak závěr mne neuspokojil a i ta forma šla v posledních dvou dílech do extrému na hranici snesitelnosti. Nadsadím čtyři hvězdy, protože to je poprvé, kdy jsem fandil Krobotové PS: David Novotný ve své asi nejabsurdnější roli, která mne bavila, ikdyž s případem vůbec nesouvisela. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

První čtyři díly skvělý, od pátýho dílu mi už ale vůbec nesedělo chování Davida (hysterický záchvaty), scény z léčebny mě nudily a závěr jako celek mě příliš nenadchnul (mj. taky proto, že se spoléhal na spoustu těžko uvěřitelnejch náhod). Kamera byla fajn až na několik momentů, kdy se až nesnesitelně třásla a hudba byla občas taky trochu nesnesitelná. Hodně se mi ale líbily Davidovi "real time" vstupy z jednotlivejch scén z pozice vypravěče nebo námět. Velká škoda, že moje velký počáteční nadšení v závěru vystřídalo menší zklamání ze scénáře posledních dvou dílů a rozladění ze zbytečnejch přešlapů po technický stránce (hudba a občas příliš třesoucí se kamera). Fakt jsem chtěl dát čtyři hvězdy, ale s čistym svědomim prostě nemůžu. ()

chelsea63 

všechny recenze uživatele

Naprostá tragédie. Zoufalá režie, střihač spal a kameraman by zasloužil několik let natvrdo. Dialogům není rozumět. Seriál je plný klišé. Příšerný zvuk, hudba přebíjí zvuky filmu i dialogy. Ostrouchov vykradl Neila Younga a jeho kytaru ve filmu Mrtvý muž. První díly vypadaly jen jako mírně nepovedené, pak ale šlo všechno šupem do kopru. Pravděpodobně byl celý štáb na piku. Jesli tomu někdo dal čtyři nebo pět hvězd, tak jediný seriál, který dosud viděl byla Žena za pultem. Jo a ještě product placement, minimálně na tu Teslu... Už o tom nebudu raději psát, nebo se vytočím ještě víc. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (16)

  • Dodávka, kterou má v první epizodě René (Miloslav Pecháček) dovézt prekurzory, má polskou poznávací značku GD 4852. V Polsku ale může mít takovouto poznávací značku se šest znaky jen motocykl nebo traktor. (Martin_L)
  • Duy Anh Tran (Dang) pomáhal štábu s překladem a sloužil jako konzultant režisérů pro scény ve vietnamštině. „Bazíroval jsem na tom, aby byl překlad pokud možno co nejpřesnější a identický. Což ovšem nejde tak lehce, jak se možná může na první pohled zdát. Je plno typických slovních i větných vazeb, které nelze jednoduše přeložit do vietnamštiny, aby vyzněly kupříkladu stejně naléhavě, jako to mu je v jazyce českém,“ vysvětlil herec. [Zdroj: Extra.cz] (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Serial Killer se blíží

Serial Killer se blíží

20.09.2019

Serial Killer je mezinárodní soutěžní festival televizních a online seriálů. Uskuteční se 24. – 29. září 2019. Divák má jedinečnou příležitost sledovat to nejlepší, co současná evropská produkce… (více)

Reklama

Reklama