Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Arkadij (Ray Stevenson), bývalý vůdce revoluce v ruské Sukovii, dozví, že se jeho zrádný bratr Dimitrij (Pierce Brosnan) nachází v ochozech stadionu, na kterém právě probíhá evropské semifinále mezi týmy West Ham United a Dynamo FCC, společně se svými kumpány londýnský stadion Boleyn Ground násilně obsadí. Mezi diváky je i americký válečný veterán Mike Knox (Dave Bautista) se svou neteří Danni (Lara Peake). Když se oba do spiknutí nešťastnou náhodou zapletou, Mike musí zneškodnit Arkadije a jeho těžce vyzbrojený tým. Dokáže to dřív, než se Arkadij dostane k Dimitriji? Osud 35 000 diváků na stadionu – a mnohem většího množství lidí v Rusku – závisí jen na něm. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (112)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ale sakra proč by ne? Já se bavil, jen jde prostě o to, přistoupit k celé této podívané jako k naivnímu, nenáročnému akčnímu béčku, a myslím, že pak se divák snad ani nemůže nudit. Samozřejmě to je tuctové, nepřekvapivé a v závěru hloupoučké a kýčovité, až až, ale zároveň se tomu nedá vytknout prakticky nic, proč by to jako právě zábavné, přímočaré béčko nemohlo fungovat. Zápletka je sice předvídatelná a výsledek jasný od prvních minut, ale zároveň jde o svižnou, chvílemi napínavou, v závěru slušně vygradovanou a docela často i akční podívanou, kde ona akce navíc působí dynamicky, našláple a nejednou dokonce i dost nekompromisně a krvavě, jen tedy škoda její nepřehlednosti, ale i tak dobrý. Obsazení je pak také těžké nějak vyloženě kritizovat, Bautista je hora masa, která sice možná neumí moc hrát, ale své charisma a sympatičnost má, Stevenson se v těch záporácích vyžívá a divák mu je věří a Brosnan je tam jinak spíš jen jako lákadlo do titulků, ale co na tom, i ostatní jsou výrazní týpci, co filmu rozhodně přispívají. Navíc tu nechybí ani momenty humoru, které dopadli též vesměs fajn a v neposlední řadě určitě musím jako obrovský fanoušek fotbalu zmínit i prostředí, kde a na pozadí čeho, se film odehrává, což ve mně také neskrývaně vyvolalo ještě o něco pozitivnější dojem. Finální zúčtování mě tak zkrátka upřímně bavilo, a to i přestože nejde o nějakou akční pecku, jízdu, či nářez, ale prostě jako příjemná, nenudící filmová zábava to funguje vážně dobře. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Dave Bautista v testosteronem nabitém akčním béčku, jehož námět je silně tuctový, již několikrát omílaný. Nicméně i tak zde tvůrci odvedli vcelku solidní práci a snímek tak nenudí, má spád, relativně dobré akční scény a jako taková akční jednohubka jistě potěší. Vítku bych však měl k efektům, které nejsou nic moc, pak také k některým akčním scénám, které rovněž za moc nestojí. Samotný Bautista sice není kdovíjaký tahoun, svým způsobem však určité charisma má a role obrovského hromotluka mu padne jako ulitá. Záporáci rovněž ujdou, potkat některé na ulici venku, asi bych se moc bezpečně necítil. Pierce Brosnan funguje spíše jen jako velké jméno na plakátech, do děje prakticky nezasáhne a mihne se jen krátce ve finále. Celkově mě snímek Poslední zúčtování bavil a přestože je hodně průměrný, určitě dokáže diváka pobavit a milovníky akčních béček jistě potěší. 5/10. ()

Reklama

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Final Score je rekapitulácia dejov minulých a písanie si súperov na ruku je túžbou stopnúť film a povedať mladším o existencii Johna. Nemotorný Bautista nedokáže utiahnuť film a znova zvíťazila túžba režiséra uprednostniť muskulatúrneho hrdinu. Pohnútky k ochrane „rodiny“ sú zase v rovine diskutabilných. Východ ako vždy dodáva zlých, ktorých pohnútky sú ale oveľa lepšie a šialenejšie, plán dobrý. Len keby opäť nevsádzal na chodiaci steroidový stroj s akože šibnutou ženskou. Triafať sa nevie nikto, kontaktné súboje majú dobú tuhosť a dravosť, len sú nemotorné. Dodá sa vám taktiež miestny truľko a hodiny priemernej zábavy môžu napredovať. Je ale dobré, že snímok nechce veľa trikov, a zaobstará vám pocit návratu do minulých poctivých rokov. T7m u mňa nespadol na samotné klišoidné dno a poskytol nenútenú, i keď bezvýnimočnú zábavu. (videné 04.07.2019, BDrip) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Niekto sa tu chcel hrať na Smrtonosnú pascu a výsledok je zúfalo katastrofálno hrozný. B-čko ako sviňa, do ktorého sa omylom primotal Brosnan, v ktorom nefunguje ale absolútne nič. Námet úplne dementný, originalita nula bodov, lepšie napísané postavy nájdete aj v každom druhom P-čku, akcia odfláknutá, Bautista a tá jeho neter, to je celé na facku, Rusáci čo sa rozprávajú medzi sebou anglicky, dokonca aj anglicky hrešia... A do toho Ind, ktorý sa má postarať o zábavu a odľahčenie. To sa mu raz aj podarilo (Allahu Akbar). Rovnaká úroveň ako väčšina produkcie Seagala, Lundgrena a spol. 30% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Scéna Allah akbar mě rozesmála. Jinak je to vše předvídatelné, prostě už je to ohrané, a Dave Bautista není zrovna ten tahoun, kterého bych si v hlavní roli představoval. Ty největší mínusy jsou: fotbalové prostředí ( bylo to k smíchu), slabé akční scény, ten týpek co zařval Allah akbar, ten se fakt nepovedl. A hlavně co jsem nepochopil, proč v tom filmu hrál Pierce Brosnan, když tam skoro vůbec nebyl, ach jo, hlavně že byl na plakátech a trailerech, udělal tam pěkný hovno. A ještě musím zmínit ten směšný skok na střechu stadiónu na motorce, to bylo ...... až k nepochopení, proč to tam bylo? Stačilo aby v tom filmu byla aspoň jedna či dvě dobře vypadající akční scény, a nějaký blbosti jako skákání na motorce odpustit, pak by to bylo celkem slušný béčko. Takhle je to hodně slabý podprůměr. :/ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • V úvodu filmu jsou použity záběry z filmu Bunkr smrti (2008), kde je vyobrazen šéf teroristů (Ray Stevenson) jako bojovník revoluce v Rusku. (SsgtJira)
  • Vo filme je zápas West Hamu proti fiktívnemu tímu Dynama označovaný ako posledný zápas na štadióne Boleyn Ground. V skutočnosti bol posledným zápasom West Hamu na tomto štadióne 10. mája 2016 ligový súboj proti Manchesteru United, ktorý londýnsky celok vyhral pomerom 3:2. (GTS_PUNK)
  • Natáčanie prebiehalo ešte v roku 2016 na štadióne Boleyn Ground, bývalom štadióne týmu West Ham United. Počas premiéry filmu už štadión neexistoval, pretože bol medzi rokmi 2016-2017 zdemolovaný. (Ubi123)

Reklama

Reklama