Reklama

Reklama

Mazací hlava

  • Česko Eraserhead (více)
Trailer

VOD (1)

Děj filmového debutu režiséra Davida Lynche nás zavádí na periférii nejmenované průmyslové čtvrti. Podivínský samotář Henry Spencer se právě dovídá, že jeho přítelkyně Mary je těhotná. Místo roztomilého novorozence ale na svět přichází jakési monstrum. Mary se s touto situací není schopna vyrovnat a Henryho i s potomkem opouští. Nekonečné halucinace dovedou Henryho nakonec až k zoufalému činu... (Magic Box)

(více)

Diskuze

Individuum

Individuum (hodnocení, recenze)

Nesnáším tenhle film.

Ale miluju Mulholland, Lost Highway, Blue velvet, první dvě série twin peaks, Fire walk with me, Industrial symphony, Wild at heart a Rabbits.

Uživatel Kaufman smazal svůj příspěvek.

Fujara777

Fujara777 (hodnocení, recenze)

Nepozeral som to sám, inak by som to asi nedopozeral. Pozerali sme to s kamarátmi a hľadali sme nejaké významy, rozmýšľali nad jednotlivými výjavmi, každý si to vysvetľoval nejako ináč. Ja neviem. Je to fakt ťažké hodnotiť. Nechutný pocit som z tohto filmu mal. To keď jedli tie kurčatá, to jeho dieťa, tie zvuky. Ako som si tak čítal tie vaše komentáre, tak sa zas od vašich tento až tak nelíši. Čo ma však najviac mrzí, je to, že som mal po dopozeraní pocit, že som nepochopil niečo, čo sa pochopiť dalo. Že to predsa muselo byť o niečom konkrétnejšom. Dal som mu hodnotenie aké som dal, a aj si za ním stojím, ale aj z toho mám nepríjemný pocit.

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Pro mě vynikající film, neříkám, že jsem ho pochopil na 100%, ale už jen sledování samotné je zážitek. Atmosféra dokonalá.

Nakash

Nakash (hodnocení, recenze)

daEmoNickY: Jsi dokonalá ukázka toho o čem mluvím. Díky lidem jako jsi Ty ztrácím víru ve svět :D Dokážu chápat, že se Ti tohle dílo nelíbí, jsi na jiný vlně, ale tvoje argumenty jsou zcestné. Zatracovat uměleckou stránku filmů je blbost. To je jako kdybys šel místo opery radši na muzikál.

Nakash

Nakash (hodnocení, recenze)

bobotur: Naprosto s tebou souhlasím. Jakmile režisér lidi nevede za ručičku jako Nolan, Fincher nebo Spielberg tak jsou uplně ztraceni. Už nedokážou pochopit, že film není jen o příběhu ale hlavně o pocitech a atmosféře.

6Bor6gia6

6Bor6gia6 (hodnocení, recenze)

úchyláreň najväčšieho kalibru. možno to tak vidím preto, že som ovplyvnená materskými hormónmi, ale skrátka na môj vkus tam bolo priveľa divností na meter štvorcový(24 obrázkov). vydržala som niečo vyše pol hodiny, aj to som mala stlmený zvuk(a titulky) a "atmosferické" scény som preklikala... ale depku budem mať aj tak.

Folwar.

Folwar. (hodnocení, recenze)

Já chápu argumenty odpůrců tohoto snímku, ale chtěl jsem tím naznačit, že něco nového a experimentálního co porušuje takové to hollywoodské schéma nemusí, a hlavně by nemělo, být odsuzováno. Ale jak říkám beru argumenty obou stran, vždyť film je subjektiví záležitost, tak proč se přít o něčem co nejde vyhrát. Pro mě osobně to byl nádherný osobnostní klistýr.

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Folwa:
Ale když ti unikne pointa filmu, tak co mu dát? Emoce totiž můžu mít i nad rozlitým mlékem a nebudu ho prohlašovat za umělecké dílo či za super věc, na to nejsem akademický malíř. :-D
 
Jestli šlo o emoce, tak budiž. Jestli Lynch či někdo čeká že ho budou lidé obdivovat za to, jaké emoce do filmu dal (potažmo jaké lidem vyvolal), tak měl natočit telenovelu a dostal by více obdivu. :)
 
Jestli šlo o předání myšlenky, tak přestože se na ten film moc nepamatuju, tak pochybuju že Lynch zvolil dobrý formát. Měl to říct normálně. I když jeho umělecký přístup schvaluji a držím palec - ono i umístit do galerie výkal v očekávání důmyslných komentářů intelektuální elity chce drzost a odvahu. :-D
 
(neber to moc vážně :))

Folwar.

Folwar. (hodnocení, recenze)

Neskutečně mě sere, jak každý v komentáři píše, že vůbec nechápe o čem to bylo a hodí tam odpad. Každé opici s polomozkem musí snad dojít, že tohle není film podle klasické šablony aka cizinec ve městě, a že záměry nemusí být vždy zjevné. Já osobně jsem hodnotil plným počtem, protože jen málo snímků ve mně dokázalo vyvolat tak silné emoce. Je to humus, až to miluju.

Astu.

Astu. (hodnocení, recenze)

Proč všichni hledáte pointy? Eraserhead je o vjemech, podvědomí, o temném koutě v každém z nás...interpretací je nepočítaně. Já se spokojím s pocity, které to ve mě vyvolalo

PetrVabruscak

PetrVabruscak (hodnocení, recenze)

Tohle chci vidět ještě jednou. První Lynchovo film jekaj jsem viděl a musim přiznat, že od tý chvíle jsem od něj nechtěl vidět ani jeden film. No a teď je to můj nejoblíbenější režisér :o)

Hanver

Hanver (hodnocení, recenze)

Musím říct, že patřím mezi těch 90%, kteří nejsou pointu filmu schopni po shlédnutí pochopit, ale nevěším proto hlavu. David Lynch sám údajně prohlásil, že pravou pointu filmu nepochopil ještě nikdo. Musím přiznat, že já jsem se i dost nudil a film jsem nakonec zhlédl po částech, jen proto, abych ho viděl. Neoslovilo mě to, Davide, ale nevěš hlavu...

Pedr0

Pedr0 (hodnocení, recenze)

David Lynch je proste magor a tohle neni film ale kupa hnoje, kterou by dokazal vytvorit kazdy, takze nevidim duvod tomu davat nejake *.

0Spiel

0Spiel (hodnocení, recenze)

Nejsem se jistá,jak tento Lynchův počin ohodnotit..dát tomu jednu hvězdu nebo pět..??Už po deseti minutách jsem byla pohlcená celou tou podivnou,depresivní atmosférou..podtrhnutou směsí industriálních zvuků,které ve mně vyvolávaly velice tísnivý pocit.Byla jsem fascinovaná tím,jak se Jack Nance zhostil své role..ubohý,vyděšený,bezmocný,zmatený,chladný i naštvaný..jedno přecházelo v druhé a s takovou přirozeností a tichostí..Nicméně film samotný byl opravdu děsivý,temný,chvílemi odporný a ve své nelidskosti velmi lidský..Naštěstí jsem se odhodlala jej shlédnout až po Sloním muži a Mulholland Drive..takže jsem našla sílu dodívat se do konce.Jsem opravdu ráda,že tohle nebylo moje první seznámení s Lynchem..Každopádně tedy co se symboliky týče,tak je to velmi silný film..to,co by jiný režisér musel divákovi vysvětlovat alespoň 20minut, tak Lynch v podstatě vysvětlil v jediném záběru.Převedl realitu do úplně jiné výrazové dimenze,aby dal vyniknout pocitům..Nakonec musím říct,že tohle považuji za střípek geniality obalený v hnusu,slizu a bahně..So..thank you,Mr. Lynch..but never again!

Lochnes009

Lochnes009 (hodnocení, recenze)

Excelentne dielo-Mozno je to sposobene aj tim ze to bol moj prvy film ktory som od D.Lyncha videl ,ale pre mna je to kultova zalezitost ktoru jednoducho milujem v kazdom detaile :-)

Reklama

Reklama