Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za deštivé noci poskytne železniční hlídač nocleh elegantnímu cestujícímu, kterému ujel vlak. Když je hlídač odvolán do služby, zůstane George, jak se cestující jmenuje, s jeho dcerou Andreou v domku sám. Na Andreu mladý světák velmi zapůsobí a ještě téže noci mu dívka podlehne. Ráno George odjede. Andrea po čase zjistí, že čeká dítě. George pokračuje ve městě ve svém nevázaném životě a stýká se důvěrně především s vdanou paní Gildou. Když dostane od hlídačovy dcery dopis, že je těhotná, pošle jí peníze. Andrea odjede do města, aby tam tajně porodila. Dítě se však narodí mrtvé. Andrea se později provdá za muže, který ji zachránil na opuštěné cestě před znásilněním. Andrea mu dala vlastní krev pro nutnou transfuzi po zranění, které mu násilník způsobil. Jednoho dne se náhodou ve společnosti svého manžela setká s Georgem, který ji začne znovu svádět. Záhy se i v mladé ženě probudí znovu dřívější touha, opouští manžela a chce odejít s Georgem... (ČSFD)

(více)

Diskuze

Uživatel Ištván87 smazal svůj příspěvek.

lucascus

lucascus (hodnocení, recenze)

A to jsem si říkal, že asi nikdy žádný němák nedokoukám do konce, tenhle mě dokonce i bavil. Bezva práce kameramana, super mimika herců, pořádný scénář. Akorát tu pověstnou nahou scénu jsem tu neviděl, tak nevím, asi jsem viděl nějakou cenzurovanou verzi, nebo byla tak krátká, že jsem ji ani nepostřehl.

 (hodnocení, recenze)

To  já, když jsem četl ve 14ti ,,EROTIKON,, tak jsem strávil hodiny, hodiny nad svým...ehm...,,klackem...
Zajímavé večerní počteníčko...

Joye

Joye (hodnocení, recenze)

Projekt 100 mi opět rozšířil obzor...nikdy bych nevěřila, že se mi bude tak líbit němý film. Takové skvelé záběry natočí jen málo který režisér součastnosti....je jich jen pár.

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

A Sexena alias NinadeL jede dál..;.-)
to Santek: Moje řeč a že jich tu takových je, tyhle grafomany, papouškující to co někdo už dávno před tebou napsal, neberu nikdy moc vážně, neříkám když je to u filmu, kde je víc jak sto komentářů (tam ale nakonec dotyčný nemusí psát nic že anebo stačí kolikrát jen nějaký krátký, ale o to více výstižný text, který řekně daleko víc než rádobychytrý odborný slohový text, na který se dotyčný stejně i tak musí nějak předem připravit..), ale u filmu kde jsou třeba jen tři a on napíše v podstatě to co ty, akorát to trochu přiobalí o nějaké to nové někdy cizí slovíčko, které ve své podstatě znamená totéž, je zbytečné:-)

Marthos

Marthos (hodnocení, recenze)

Karlos80: Jak vidím, ta tvoje estébácká povaha se nezapře. Takže jsi se zase dokonale předvedl jako udavač nejvyššího kalibru. A to, že jsi mizerný škrabal ví na této databázi snad každý. Ty jsi totiž nepochopil jednu zásadní věc. On právě "nový a stylisticky lepší háv" má větší informační hodnotu než ty tvoje cancy ve stylu "jsem to viděl dávno a byl to teda průměrný průměr a to i když jsem viděl tři fotky z celkového počtu asi dvaceti čtyř". Mimochodem, proč nepíšeš komentáře k českým němým filmům? Ale to bys je napřed musel znát. Jak si s tím poradí běžný user? :D

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Fabienne : Nejde komentovat každý film co jsi viděla. Já komentuju, jen když mám co říct. Těch filmů jsem viděl na tisíce a tak jsem rád, že můžu aspoň na rychlo někde hodit jen tak hodnocení. Já zase neberu vážně lidi, kteří napíšou stejný komentář jako dalších x desítek lidí pod nima. Zbytečné. /// A že je nějaký film ztracený, neznamená že ho někdo nemohl vidět. Pamětníci stále existují.

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

kiddo: samozřejmě, že až po tom, co jsi ho viděla - to je snad jasné a prosté jak bulharská striptérka, ne?! popojedem

faced

faced (hodnocení, recenze)

Běžte se hádat jinam, třeba k nějakému filmu Marlene Dietrichové...

Fabienne

Fabienne (hodnocení, recenze)

SeXena: Všem je jasné, že každý uživatel je tu úplně jiný. Někdo přistupuje k hodnocení a komentářům zodpovědně, jiný méně. A podle toho si tvořím svou představu a vybírám si jen texty lidí, kteří o filmu už něco vědí. ČSFD v poslední době používám jako učební pomůcku (hledám si např.české názvy filmů apod.). A když narazím na film pro mě zcela neznámý, přečtu si komentář a mrknu na hodnocení. A pak najednou čtu - " tento film je považován za ztracený". A ejhle - tři uživatelé ho viděli, hodnotili, ale nezanechali bohužel komentář. Tak právě tyhle lidi pak už neberu vážně. Jenže já si dříve myslela, že tohle je typ uživatelů, který zase nebere vážně celou ČSFD. Napadá mě jen jedno: Práce chvatná, málo platná...

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

hirnlego: vida, až doteď jsem žila v domnění, že při hodnocení filmu mi skutečně nic nebrání v tom, abych se řídila čistě svými dojmy, ale to až potom, co jsem ho viděla. Ts, ts, to jsou mi novinky.. :-/

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Sexena : Ok napisu to zcela jednoduse. Videl jsem spoustu fotek ze spousty filmu, cetl jsem pomerne dost knih o pomerne velkem mnozstvi filmu a seznamil jsem s nazory mnoha jedincu na urcita dila. Ale nektere veci jsem nevidel, tudiz si je nedovoluji hodnotit! Chapes uz kde je pointa?

Prince

Prince (hodnocení, recenze)

SeXena: Takže ty podle fotek poznáš, jaký bude film? Ale jak píšeš, jsme každý jiný.

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

"...spíš se můžeme ještě přít o to, jestli má člověk hodnotit filmy, nebo své dojmy z nich." - a víš, že máš pravdu? Například já hodnotím film podle toho, jak na mě prostě zapůsobil - kašlu na nějaký nasvícení nebo délku záběru, atp. - u mě je to čistě jen o pocitech......teda ale tohle už se zvrhlo dokonale - myslim, že já už to tady radši zapíchnu - takže se tu mějte :)

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

sexena: samozřejmě s tebou ve věci kvality některých komentářů naprosto souhlasím - bohužel občas testem proklouznou i naprostý hovada:). Jinak všechno v pohodě, jen je zbytečné hodnotit něco, co člověk neviděl - toť vše. (možná by stálo za to tuhle diskusi přejmenovat :))

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

hmm, zajímavá duskuse. Hodnotit něco, co člověk neviděl, je samozřejmě blbost - souhlasím, že mnohem užitečnější a hlavně smysluplnější by bylo napsat k tomu kterému filmu nějaké podrobnosti - rozhodně lepší, než si tu honit triko nějakým občas vcelku zbytečným, neboť nikomu nějak zvlášť nepomáhajícím hodnocením. Ale samozřejmě je pěkný, že se tu někdo snaží udělat osvětu starejm filmům, jen by to chtělo trošku přehodnotit způsob........a já se taky snažím, aby náš život zde byl barevnějším, plnohodnotnějším, lepším - též jsem se zasloužila o přidání více než jednoho filmového plakátu k filmům, kde žádný nebyl - ó, jak hřejivý pocit! Ale to už se diskuse zvrhla definitivně někam do pryč, takže já padám...

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Sexena : Takze ty nam vlastne tim, ze hodnotis filmy ktere jsi nevidela pomahas. God bless you!

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Souhlasím s Fabienne (zejména s tím nehodnocením)... K tomu Tvému příspěvku bych měl ale ještě několik poznámek, ale omezím se jen na pár. Co jsi chtěla říct tímhle? ''Zatím jsem dokázala prosadit plakáty k filmům s Marlene Dietrichovou'' nerozumím tomu dokázala prosadit, zní to jako by jsi musel bojovat o to, aby se ty postery přidaly... '' Až uvidím nějaké vaše dílčí výsledky na snaze o lepší obsah celého ČSFD, tak se můžeme bavit dále.'' Myslíš, že tohle je fér. Pokud máš pocit, že jsi jediná, kdo tu něco pro databázi dělá, tak jsi na omylu a asi jen těžko si všimneš kolik plakátů jsem poslal, protože si to nikde nemůžeš přečíst. Je tu mnohem více lidí, kteří píší profily, obsahy, dodávají informace a ''pečují'' o web, tak se zamysli nad tím co píšeš... '' Natož přehled herců a jiných vymožeností.'' Co jsou to konkrétně ty jiné vymoženosti, myslíš, že můžeme dodat třeba oficiální webovky sto let starému filmu, recenze někdy nejsou a fotky jsou tu věcí práv. K používání jistých slov se vyjadřovat nebudu. Neber tento příspěvek jako útok, ale jen vyložení názoru, díky...

Fabienne

Fabienne (hodnocení, recenze)

SeXena : Mohu se tedy zeptat, proč nenapíšeš jen komentář bez hodnocení, pokud máš k nedochovanému filmu nastudováno tolik? Myslím, že jestli máš tu představu, jak film asi vypadal, je spíše lepší napsat alespoň pár slov či vět. Běžný uživatel se tak dozví, že film je nedochovaný, jak asi vypadal a nebude ho mystifikovat tvé hodnocení. Vážně oceňuji tvou práci na ČSFD, ale ohledně nedochovaných filmů jsou rozhodně lepší komentáře (i když to trvá jistě delší dobu) než hodnocení... Nehledě na fakt (na kterém se snad shodneme), že i nastudování sebelepších materiálů zdaleka nenahradí zážitek z filmu.

Longhorn

Longhorn (hodnocení, recenze)

Sexena často hodnotí filmy co neviděla a někdy to dokonce přiznává i v komentáři...

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Sexena : Takze pokud tomu dobre rozumim, dle tveho vysvetleni je mozne ohodnotit celou reziserovu filmografii uz pri nekolika zhlednutych kusech. Takze tim defakto priznavas, ze jsi prakticky nic nevidela a hodnotis jen tak z rozmaru. Je to tak?

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

SeXena: Nesmysl, I mé nejoblibenější seriály často postihne slabší chvilka, takže je prostě naprosto nemožné, aby všechno bylo na stejné úrovni. Si vem, že od roku 1891 do 1907 máš ohodnoceno cca 400 filmů a jen 2 mají jiné hodnocení, než 4 hvězdy. Takže buď jsi ty filmy neviděla a honíš si tu triko, nebo jsi divná...

Prince

Prince (hodnocení, recenze)

Jo a uplne vsem asi 50ti Chaplinum dala pokazde jen 3, to nebude nahoda:-/

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Tsunami_X: Neje u pana Meliese, koukni se k ní do nejstarších filmů podle data vydání, které ohodnotila...

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Sexena : Nemusis se hned certit. Jen mi prijde komicke, ze mas u pana Meliese univerzalni hodnoceni. A prosim jak se dostanu do francouzske filmoteky?

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

ha-ha! Tak navzdory svému předchozímu příspěvku do diskuse jsem Erotikon nakonec neviděla - teda neviděla celý, neboť jsem usnula, sakra!!!...no nic - nezbývá než doufat, že se někdy dostanu aspoš k tý Extasi :)

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Já říkal, že Extáze je lepší, ale ta nepoběží, škoda....Po vizuální i hudební stránce

Prince

Prince (hodnocení, recenze)

Dost mě to zklamalo, nečekal jsem, že to bude takové obyčejné. Když to porovnám s jinými snímky z té doby, tak je to slabota...

maty39

maty39 (hodnocení, recenze)

Myslim, ze si to necham ujit. To radsi dam Hon na šakala na NOVE

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Tsunami_X : Taky by mě to zajímalo. Stejně jako, proč k těm stovkám filmům do roku 1919 nenapsala ani jeden komentář a proč je všechny hodnotí stejně...

formelin

formelin (hodnocení, recenze)

dekuji za ordpověd .. tuhle zprávicku sem neak na zone přehlídl .. az se stydím .. ;o))

woody

woody (hodnocení, recenze)

No a první československý film na DVD je vlastně Jánošík :-)

formelin

formelin (hodnocení, recenze)

woody: zatim sem nic takoveho v jejich planu nevidel ( alspon tedy pro tento rok ) .. kde si to prosimte slysel ?? no jinak jestli to je pravda tak to bude super, to by byl vlastne první český film na dvdčku ..

woody

woody (hodnocení, recenze)

Erotikon i Extázi plánuje vydat FEX někdy na podzim na DVD, takže se nebojte..

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Eodeon: Ve škole, bereme českou kinematografii do 1960 a oba, Extázi i Erotikon jsme si promítali.....

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Sexena : Mohu se dotazat, kde tak mlada divka jako ty prisla k takove lasce ke starym filmum? Na svuj vek jsi toho videla obdivuhodne mnoho...

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

RR: Také bych raději viděl Extázi, hodně jsem o ní už četl a tak, ale na druhou stranu, Erotikon vidělo méně lidí (z uživatelů csfd), nezaškodí doplnit si mezery méně známým filmem. Což mě přivádí na myšlenku, jak (nebo spíš kde) se vlastně podařilo tobě tenhle film zkouknout?

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Měli radši dát Extázi, ta je o dost lepší ( a známější ). I když Ita Rina je mooooc sexy, asi lepší než Hedy Lamarr, to je pravda :))

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Davson: Erotikon je opravdu posledním filmem v rámci Němého filmu, takže další už nebudou. Můžeme se však na další skvělou podívanou jakou bude (1. května) La Dolce Vita.

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Davson: tak to teď nevim.....ale na tenhle speciálně jsem byla zvědavá už delší dobu - takže se samozřejmě těšim:)

Davson

Davson (hodnocení, recenze)

Nevíte, jaké další filmy budou na ČT2 v rámci cyklu Němého filmu vysílat? Pokud teda ještě nějaké...

Reklama

Reklama