Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velká spokojenost s tímhle filmem panuje na Starým Bělidle. Moc se mě líbila žánrová propletenost, která si nikterak nepřekážela, odér starých zlatokopeckých časů na mě vál z některých záběrů ( u řeky na písku ), ale i přitom všem jsem měl neustále v podvědomí, že na konci bude slušný vyustění a to se stalo i když během příběhu je spousty náznaků. Skvělej Lišák, konečně jsem ho neviděl v roli imbecila a věřím, že jeho výkon skončí minimálně nominačkou na lva, protože právě jeho podíl na vztahu mezi dvěma kámoši je hodně klíčovej ve prospěch aplausu čímž ale netvrdím, že Marek zahrál špatně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď seš zlatokop na plnej úvazek?" Kopání - to je svoboda. Tomu já rozumím. Tedy pokud se nejedná o práci v noci, ve tmě, ve vlhku, s kreténem po boku a policií v patách. To už mi tak moc svobodné nepřipadá. Navíc celé to tak pomaloučku odhalované tajemství je průhledné, jak čerstvě umyté sklo, takže mě to "tajuplno" dost štvalo. Prostě jsem se nějak nebavil, ale závěrečný souboj dvou šutrologů mě rozesmál natolik, že si to možná pustím ještě jednou, abych zjistil, jestli to drama náhodou nebyla komedie. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Každý asi zná nějakého blba pobíhajícího po okolí s detektorem kovu v ruce a dolary v očích, takže naskočit do příběhu není těžké, i když tady hrají prim krumpáče a kameny. Postavy rychle zaujmou a ani chvíli nenudí. Nejlepší je Liška obsazený proti své klasické škatulce. Jedinou slabinou je tak nemastný závěr. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že mi tento film docela sedl. Psychologie postav mi skvěle sedla, příběh ač byl tuctový měl své světlé chvilky a výbornou atmosféru. Klišé tu přítomné byly, ale nerušili tak jak to jiné tuzemské filmy dokáží. Tedy výsostná spokojenost a mohu vřele doporučit. Zvláště pokud jste z kraje jako já, kde Vltavíny dávají dobrou noc. 70% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Wlodarczykova dosavadní režijní filmografie by ve mně sama o sobě moc důvěry nevyvolávala, a i z jiných důvodů jsem byl k tomu filmu dost skeptický. Ukázalo se ale, že úplně zbytečně - ten film mě vážně bavil a upoutal mou pozornost od začátku do konce. V první řadě je to díky vynikajícímu námětu - s Hájíčkovou předlohou sice obeznámen nejsem (ostatně od tohoto autora jsem dosud nečetl nic), ale vše naznačuje tomu, že by to vůbec nemuselo být marné čtení, a nevybavuji si za poslední dobu jiný český film, který by mě po této stránce tak nadchnul (kolem námětu filmu - hledání vltavínů - se ostatně točila i většina otázek na tiskovce po novinářské projekci - zdá se, že většina lidí o tom v životě neslyšela, včetně samotných tvůrců filmu; osobně mi to téma přijde naprosto fascinující). Ten film mě dostal výbornými hereckými výkony (Pavel Liška naprosto famózní, Marek Adamczyk velmi dobrý, a z Jenovéfy Bokové jsem pravidelně upadal do mdlob - snad v žádné předchozí roli se mi nikdy nelíbila víc), dokonale zvolenými lokacemi (na kterých se v reálu skutečně kopou vltavíny), a celkovým technickým zpracováním, které mi velmi sedlo. Co by na tom filmu mohlo někomu vadit, je možná přemíra vulgarismů, jimiž se se to tam jen hemží - vybavuji si diskuzi jakýchsi dvou ženských za mnou, z nichž jedna se pohoršovala nad tím, jak vulgárně se v tom filmu mluví - je fakt, že i mě to trochu zarazilo, na druhou stranu uznávám, že spousta lidí tak v reálu prostě mluví, a ten film to prostě jen reflektuje, aby se svým postavám přiblížil. Ještě mě tam zarazilo to, že hlavní postava jezdí předpotopním favoritem, ale to režisér zdůvodňoval tím, že se film neodehrává v současnosti, ale blíže neurčité minulosti, řekněme někdy v devadesátkách (samotná předloha se prý odehrává ještě dřív a její děj je navíc roztažen na plochu kolem 10 let, od čehož se filmaři z mnoha důvodů odklonili). Do kina na ten film podle mě moc lidí nepřijde (můj odhad je 30 tisíc max.), ale až to půjde brzo v České televizi, mohl by ten film oslovit celkem slušnou hromadu lidí - osobně bych mu to přál. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)
  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama