Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Master19 

všechny recenze uživatele

Film má docela dobrou atmosféru. Velkou slabinou ovšem je afektovaná postava Jenovéfy, jejíž linie nevyřčeného znásilnění (co jiného to mohlo být?!?) má zajišťovat pnutí, které je vynuceným hybatelem a spíš takovou obezličkou, aby se vůbec něco dělo. Kluci sami o sobě nějakým způsobem fungují a jejich rozmíšky jsou velmi uvěřitelné. Atmosféra divokého západu je ovšem rozdupána po scéně, kdy je Marek Adamczyk zpacifikován dvěma policisty s baterkami a dostane pokutu. Mno... Neotřelé téma potěšilo, výsledek ovšem nenadchl. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Žádná komedie s dramatickými vsuvkami, jak poslední roky vypadá snad 90 procent české filmové produkce (ne že by mi to nějak zvlášť vadilo, ale tahle žánrová změna je velmi osvěžující). Z Liškovy postavy jsem měla během celého filmu velmi nepříjemný pocit, a i když tvůrci postupně dávkují náznaky jeho skutečné povahy, ze "záchodové scény" mě až mrazilo. Potěšily ale výkony i ostatních, méně okoukaných herců. Námět je navíc opravdu zajímavý, o těžbě vltavínů jsem do té doby neslyšela. Škoda jen poněkud useknutého závěru, který s odhalenou pointou už dále nepracuje, pár minut navíc by filmu nemuselo uškodit. Přesto jsem velmi ráda, že jsem se ke "Zlodějům" dostala alespoň díky projekci na KVIFF. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Film zaujme hlavne nametem, o kopacich vltavinu..., to tady jeste nebylo. A pak velmi dobrym hereckym vykonem Lisky a Bokove. Myslim, ze ani zde kritizovany Adamczyk nezahral zle. Skoda scenare, spousta zbytecnych scen a myslim, ze ono tajemstvi si taky mohli tvurci odpustit a vice se venovat samotnemu kopani, prekupnictvi atd. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

V rámci nesystémového hledání režiséra, který natočí slušný český film, jsem zkusil Dana Wlodarczyka - a výsledek byl obvyklý. A přitom: téma vltavínů a všechno kolem nich je rozhodně zajímavé. Bohužel však pouze toto. Film je založen na příběhu, který je zbytečně zamotaný a v podstatě nezvládnutý; končí rozchodem "kamarádů", kteří se už jednou rozešli, a je možno předpokládat, že se opět sejdou, protože vltavíny, to je jako droga. Kromě štěku Bolka Polívky je tu jediným hercem Pavel Liška. A divák se přitom neklidně ošívá s přáním, aby to už raději skončilo a mohl si pustit Wurlitzer. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slušný film ze zajímavého prostředí, byť jednoduchostí zpracování se blíží spíše televiznímu formátu. Když už se autoři (jak jsem se zde dočetl) moc nedrželi předlohy, mohli si odpustit dlouho avizovanou minulost Kači, nebo dotáhnout pointu do konce. Protože nebýt osobních sporů, jednalo se o selanku v lese, se dvěma drobnými incidenty, jež nestály ani za širší rozpracování. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)

Reklama

Reklama