Reklama

Reklama

Youngblood

  • USA Youngblood
Trailer

Obsahy(1)

Rob Lowe v tomto filmu ztvárnil titulní postavu, mladého hokejového génia s talentem střílet branky, ale s holubičí povahou. I přes jeho křehkou náturu ho trenér Chadwick dá na soupisku. Jeho účinkování ale nemá dlouhého trvání - pošlou ho totiž domů poté, co ho vyřadí jeden obzvláště nepříjemný protihráč Racki, který mladíka brutálním způsobem nemilosrdně pošle k zemi. Sklíčený Youngblood se vrací domů na kanadský venkov, kde ho jeho otec a starší bratr utvrdí v tom, že hokej není pro slabochy. Za jejich dohledu okamžitě začne s "bojovým" tréninkem, aby se připravil na svůj návrat a vyrovnání účtů s Rackim. Mezitím se také zamiluje do trenérovy dcery. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Lipi21 

všechny recenze uživatele

62% REŽIE / Peter Markle: *** KAMERA / Mark Irwin: ** SCÉNÁŘ / Peter Markle, John Whitman: ** HERCI: **** (sympatický Lowe, Swayze, Gibb...) HUDBA / Peter Afterman, Chris Boardman:** ________________________________________________________________________________________ JEDNODUCHÝ PŘÍBĚH VE STYLU ROCKYHO, ALE JAKO MALÝ JSEM TENHLE FILM ZBOŽŇOVAL. A POŘÁD SE NA NĚJ RÁD PODÍVÁM. DOCELA SE U NĚJ VŽDYCKY ZASMĚJU - PŘEDEVŠÍM U KOUZELNĚ PŘELOŽENÉ VĚTY: "VYPADÁŠ JAKO HOVNO, ALE STEJNĚ TĚ MILUJU!". ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Ano, je to nostalgie, kdo hýbe mou rukou při hodnocení filmu, na druhou stranu, nic z toho, co je tady filmu vytýkáno, mi nijak nevadí. Zpomalené záběry z ledu fungují dobře, velmi oceňuji, jak se podařila zachytit tvrdost a nelítostnost tohoto sportu, což nemusí být z jiných filmů či sportovních přenosů patrné. Příběh je samozřejmě takovou pohádkou, ale postavy fungují, mezi ústřední dvojicí to jiskří a sympatie nejednoho diváka si jistě získala i budoucí jednička na draftu Swayze. K tomu bratrovo motivační promluvení do duše atd.. Jen ta výchova rváče na farmě zabrala nějak málo času, když stále probíhala stejná série play off :-) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tuhle hokejku ti narvu do prdele." Komu? Tie Dominu? Marty McSorleymu? Nebo snad Bobovi Probertovi? Kdepak na tyhle tvrďáky Racki nemá a tak si troufá pouze na technika Youngblooda. Stejně jako tenhle hokej nemá na NHL, ale pro mě je to klasický produkt osmdesátkové doby se všemi jejími klišé, problémy i hudbou. A to jsou léta mého prvního oficiálního gólu, pravidelného setkávání s činkou i prvního výstřiku a na to já s Youngbloodem vzpomínám docela rád. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napriek záplave kritiky to považujem sa slušný snímok vzhľadom na evidentne nízky rozpočet, že to bolo určené predovšetkým mládeži a taktiež s prižmúrením oka na rok výroby. Niektoré scény boli naozaj napínavé, hoci samozrejme aj predvídateľné. Naozaj šliapnutím vedľa bola len romanticko- erotická scéna, ktorá sa v takom filme a navyše u hercov, ktorí stvárňujú 17 ročných puberťákov, vôbec nehodí. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se Youngblood béčkovému označení nevyhne, má přesto své kouzlo a několik zdařilých scén s výtečnými gagy, o které se stará charismatický Ed Lauter. Ostatní postavy mají rovněž své sympatie a ve svých rolích nezklamali. Hokejové scény jsou pravda trochu úsměvné, ovšem ono kouzlo tkví v něčem jiném. Youngblood je bezpochyby cool a charakteristický atmosférou osmdesátek. Hudební kompozice není vůbec k zahození a celkově snímek zábavnou formou vykresluje život hokejistů, kteří hrají svou hru, chlastají a souloží. PS: Cynthia Gibb je výstavní kus a její stehna jakbysmet. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Rob Lowe (Dean) byl v hokejových scénách nahrazen dublérem. Byl jím hokejista Randy Walker, působící v nižších juniorských soutěžích. (lundgren86)
  • Peter Zezel a Steve Thomas, představitelé spoluhráčů hlavních protagonistů, byly v době natáčení profesionální hráči NHL. Ve filmu hrají za smyšlený tým Hamilton Mustangs, ve skutečnosti však hájili barvy Philadelphie Flyers a Toronta Maple Leafs. (Monco)
  • Jessica Steen strávila natáčením role přítelkyně Dereka Suttona (Patrick Swayze) 2 týdny, avšak nakonec byly všechny její scény vystřiženy. (Monco)

Reklama

Reklama