Reklama

Reklama

Youngblood

  • USA Youngblood
Trailer

Obsahy(1)

Rob Lowe v tomto filmu ztvárnil titulní postavu, mladého hokejového génia s talentem střílet branky, ale s holubičí povahou. I přes jeho křehkou náturu ho trenér Chadwick dá na soupisku. Jeho účinkování ale nemá dlouhého trvání - pošlou ho totiž domů poté, co ho vyřadí jeden obzvláště nepříjemný protihráč Racki, který mladíka brutálním způsobem nemilosrdně pošle k zemi. Sklíčený Youngblood se vrací domů na kanadský venkov, kde ho jeho otec a starší bratr utvrdí v tom, že hokej není pro slabochy. Za jejich dohledu okamžitě začne s "bojovým" tréninkem, aby se připravil na svůj návrat a vyrovnání účtů s Rackim. Mezitím se také zamiluje do trenérovy dcery. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních velkých filmových rolí dnešní seriálové hvězdy Roba Lowea. A tak podle mého názoru je Youngblood sportovní drama, které patří ve své kategorii k těm nejlepším co byly natočeny, společně s Hokejovým zázrakem na téma hokej. Film není vůbec špatný, navíc je povedené i to, že do děje zasahuje i romantická dějová linka a že to celé není pouze o jednom talentovaném hokejistovi. Tento druh filmu mám velice rád a tak možná nejsem dostatečně objektivní a lecos mu odpustím a proto se při jeho hodnocení budu řídit pouze vlastními pocity ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tuhle hokejku ti narvu do prdele." Komu? Tie Dominu? Marty McSorleymu? Nebo snad Bobovi Probertovi? Kdepak na tyhle tvrďáky Racki nemá a tak si troufá pouze na technika Youngblooda. Stejně jako tenhle hokej nemá na NHL, ale pro mě je to klasický produkt osmdesátkové doby se všemi jejími klišé, problémy i hudbou. A to jsou léta mého prvního oficiálního gólu, pravidelného setkávání s činkou i prvního výstřiku a na to já s Youngbloodem vzpomínám docela rád. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Subjektívne hodnotenie spôsobené nostalgickým závanom a vo svojej dobe skvelým rebelským obsadením na čele s Robom Loweom a Patrickom Swayzeom. Mladý Keanu tiež potešil. Hokejovo je to samozrejme fraška toho najhrubšieho zrna, taký Miracle je oproti tomuto nedostižná modla, ale to je troška iná kategória. Pasoval by som to za film podobný Cruisovej Správnej hre. Rádoby sladučká limonáda, ktorá v dnešnej dobe neobstojí ani v TV, ale s ohľadom na spomínanú nostalgiu a dané dve mená v danej dobe to bolo fajn. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Ano, je to nostalgie, kdo hýbe mou rukou při hodnocení filmu, na druhou stranu, nic z toho, co je tady filmu vytýkáno, mi nijak nevadí. Zpomalené záběry z ledu fungují dobře, velmi oceňuji, jak se podařila zachytit tvrdost a nelítostnost tohoto sportu, což nemusí být z jiných filmů či sportovních přenosů patrné. Příběh je samozřejmě takovou pohádkou, ale postavy fungují, mezi ústřední dvojicí to jiskří a sympatie nejednoho diváka si jistě získala i budoucí jednička na draftu Swayze. K tomu bratrovo motivační promluvení do duše atd.. Jen ta výchova rváče na farmě zabrala nějak málo času, když stále probíhala stejná série play off :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Znám tedy lepší i drsnější filmy z hokejového prostředí. Tohle mi přišlo jako taková „slaďárna“ s hezounkem hlavní postavou, okořeněná o několik vcelku povedených bitek, nadrženou paní McGillovou, pohlednou Cynthií Gibb a několika známými tvářemi - Ed Lauter, Patrick Swayze a mlaďoučký Keanu Reeves. Místy to mělo pár solidních momentů, nějaká ta krev taky byla, ale jako celek to na mě zas extra úžasný dojem neudělalo. Průměrná podívaná, která stačí vidět jednou a za nějaký čas se vám vypaří z paměti jak pára nad hrncem. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Jessica Steen strávila natáčením role přítelkyně Dereka Suttona (Patrick Swayze) 2 týdny, avšak nakonec byly všechny její scény vystřiženy. (Monco)
  • Keanu Reeves si zahral vo filme mladého brankára tímu Hamilton Mustangs aj vďaka tomu, že na škole chytal za univerzitný tím De La Salle College Oaklands. (Raccoon.city)
  • Rob Lowe (Dean) byl v hokejových scénách nahrazen dublérem. Byl jím hokejista Randy Walker, působící v nižších juniorských soutěžích. (lundgren86)

Reklama

Reklama