Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší přátelé Toni a Paul se na 100 dnů vzdají díky sázce všeho, co vlastní. Každý den dostanou jednu ze svých věcí zpět. Během této výzvy si možná uvědomí, že jediné, bez čeho nelze žít, je přátelství. (Bioscop)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (204)

castor 

všechny recenze uživatele

Zatímco rozjezd je svěží a nápaditý, dojezd poměrně kostrbatý a těžkopádný. Velcí kamarádi. Od dětství. Znají rodiny toho druhého, dokonce spolu mají firmu a nyní udělali milionový aplikační obchod. Ale krapet se u toho nepohodli a v opileckém rozpoložení uzavřeli podivnou sázku o to, kdo z nich vydrží déle bez všech svých věcí. Konzumní společnost má totiž dostat pořádně přes prsty. Protože hoši musí začít od podlahy a každý den si mohou něco ze svého dosavadního komfortu vzít. Kdo prohraje, svůj podíl přepíše na jejich zaměstnance. To vše má trvat sto dní. Uvěřitelné? Moc ne. Originální? Možná. Pochopitelně začnou (a divák má s nimi) přehodnocovat své životní hodnoty a zapřemýšlí právě nad konzumním životem (nejen hrdinové, ale i mnozí diváci nakupují kousky, které kolikrát zůstanou v neporušené krabici), ekologií, přátelstvím. Do toho se objeví hezká holka, ať se nám to nějak dějově nakupí, přičemž ona sama má s materialismem své trable. Solidní námět se krapet rozmělní a v druhé polovině prostě ztratí drajv. A závěr vyvrcholí docela málo nápaditou formou. Režisér a scénárista (a jeden z ústřední dvojice) Florian David Fitz a jeho kolega Matthias Schweighöfer jsou nicméně skvělí: oběma nechybí dramatičnost a humor. A jsou nehorázní sympaťáci. Stejně jako babička jednoho z nich. To, že to směřuje k otřepanému prozření, tak ve finále až tolik nevadí. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

pan florián si bere na paškál populární koncepci minimalismu. pan florián si nasadí brejličky humoru na úrovni podprůměrné české komedie, zarýpe si do Zuckerberga a Facebooku... a větší hloubku to vlastně nemá. naštěstí se tak aspoň netváří. 100 věcí je fajn oddechovka vedoucí k zajímavým debatám, ale premisa má rozhodně větší potenciál. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Vsadil bych boty, že když jsem v březnu strávil týden v Německu, že na mě ze všech plakátů k tomuto filmu zářila číslovka 99. Na druhou stranu je možné, že jsem si něco vyfabuloval. Námět se zasazením do dnešní doby více než aktuální, realizace se úplně nezdařila, protože se Florianovi rozběhlo ve scénáři příliš mnoho témat, z nichž ve finále nestačil uchopit ani jedno. Je obtížné napsat scénář, natočit film a ještě k tomu střihnout hlavní roli. Je to velká škoda, protože film měl nakročeno tuze dobře. Nu což, pokud nefabuluji i s čísly, v Německu slavil úspěch v návštěvnosti, a to se počítá. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tohle si někdy musím zahrát! Jen co najdu spoluhráče, nadělám v práci sto dnů a přesvědčím je, aby mě nevyhazovali, až uviděj, jak nahatej běhám po městě. Ty moralistický kecy mně k tomu moc neštimovaly, ale vem to čert, ono bylo fajn mít čas si chvíli odpočinout od smíchu. Chválit teď Němce za dobrej film je nošení dříví do lesa, tak si to protentokrát odpustím, protože začíná podzim a dřevo je potřeba u nás v obejváku. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Už nepochybuju o tom, že Němci umí točit filmy, když chtějí. Jen škoda, že jejich komedie dopadají nevybalancovaně, což je případ i této. Dobrý nápad, divný humor, snaha o komplexnější příběh a slušná dramatická stránka. Osobně nejsem fanouškem ztřeštěných komedií, proto jsem na filmu nejvíc ocenil právě ten vážnější tón v poslední půlhodině, kde i postupně vygradovalo přátelství mezi hlavními představiteli a padalo jedno moudro za druhým. /// Viděno na Nova Cinema s českým dabingem. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Režisér, scenárista a hlavný herec Florian David Fitz obsadil do hlavnej ženskej úlohy Miriam Stein, pretože s ňou už nakrútil road movie Cesta tam (2014) a podľa neho ho presvedčila, že má v sebe „úprimnosť a prirodzenosť“ potrebnú pre túto rolu. (Arsenal83)
  • Tímto filmem se nechala inspirovat televize Prima při vytváření televizního pořadu Experiment 21 (od r. 2020), kdy účinkujícím sebrali všechny věci a poté si každý den směli vzít jen jednu věc. Experiment trval 21 dní. (tommahol)

Reklama

Reklama