Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film režiséra Júlia Matuly podle námětu a scénáře Markéty Zinnerové nás zavádí do prostředí dětského domova, kde děti prožívají nejen velká přátelství, ale i problémy ve škole a s láskou, a také nesmírnou touhu po domově. Pohraniční vesnice Větrov žije svojí „knoflíkovou válkou“. Vedou ji proti sobě chlapci z dětského domova zvaní Indiáni a místní Šímáci. Právě na sobotu je vyhlášena bitva, kvůli které devítiletý Fanda vytrhá Šímovic kohoutovi pera, aby si jimi ozdobil indiánskou čelenku… (Bontonfilm)

(více)

Recenze (81)

Martin741 

všechny recenze uživatele

S postupujucou normalizaciou zacali popri kvalitnych reziseroch /Vavra, Lipsky, Menzel/ tvorit aj sudruhovia neschopni reziseri. Krasnym prikladom moze byt Matula, ale chodit netreba prilis daleko /Vojtech Trapl a dalsi/. Pribeh je prilis detsky, siti na deti a na detske vnimanie sveta. Herecke vykony su tragicke, snad len Somr a Mistrik vedeli hrat. Rezia hrozna, scenar je uplne demetny a nepomoze ani zasadit dej do pohranicia s Nemeckom. 5 % ()

Mandalorian 

všechny recenze uživatele

Dle čtení zdejších komentářů zjištuji, že antikomunismus je stále in. Psali zde blbci, bydlící v nájmech s nejistou prací a absolutní otevřenost kterou film nabízí, oni neviděli. Indiáni z Větrova nejsou film "pouze" o chlapcích z dětského domova. Ukazuje komunikaci, která za jistých okolností fungovala a spoustě lidem to může přijít naivní. A co ? Dětství je o naivitě a snech. Je v něm čistota a upřímnost. To až svět dospělých z většiny z nás udělá uzavřené neosobní blbce.. Nejvíce vyzdvihuji psaní ministrovi a vypelichaného jestřába. :-) 5* a hotovo. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Filmové zpracování známé dětské knihy nabízí obyčejný klukovský příběh, kdy se každá lotrovina a klukovina odpouští. A dvě nesmiřitelné klukovské party vedou spolu blátivé války. A každý malý indián nepatří do děcáku. Je šance, že si ho dokonce i někdo osvojí. Jenže tu klučičí svobodu, kterou malý chlapec ve Větrově má, už v nové rodině mít nebude, i když na něho budou sebehodnější. Vzorně zahrané, citlivě zrežírované, ale už to nějak moc zestárlo. Rovněž motiv pohraničníků byl dost rušivý prvek, ale vzhledem k době, ve které film vznikal, a s ohledem na literární předlohu, která tím ovšem tolik netrpěla, zřejmě nutný. 60% ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Hodně citová záležitost. V mládí jsme si hráli na všechno možné. Vstupem do dospělosti se všechno mění. Už si člověk nehraje, neskáče jen tak, neplazí se po zemi. Všechno je jakoby složitější, i když to vlastně není pravda. Indiáni z Větrova jsou pro mě citovkou, vzpomínkou na mládí, kdy jsme měli zcela jiné "starosti". No a ten závěr filmu. Achich. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Tuto koko...u nám několikrát promítali ve školním kině. Když nám chtěly vychovatelky udělat radost, daly hlasovat, na který film se budeme v pátek po obědě dívat a kvůli debilitě většiny spolužáků to tato koko...a vždy s přehledem vyhrála. Indiáni z Větrova během dvou let počtvrté, mladej Dlouhej v uniformě a haranti z děcáku. Nemůžu tento film ani cítit. Nikdy jsem ho neviděl v televizi, ani v "normálním" kině, přesto se mi některé scény vybavují jako bych je viděl nedávno. Pro mě filmový strašák a noční můra dětských let. Hnus. // Tak jo, znovu jsem se na film po hodně dlouhé době (30 let +-) znovu podíval a přidávám jednu hvězdu za neoddiskutovatelné kvality filmu, je slušně natočen a některé děti si ho mohou oblíbit, je to přeci jen "klukovský film". ALE. Celým filmem se táhne smutná až depresivní hudba, utracení psa si mohli tvůrci odpustit, i když pes nakonec vyvázne živ a zdráv, a celkové ladění filmu o dětech z děcáku, na které rodiče s...u, není určitě není pro dětskou duši to pravé ořechové. Mimochodem, ten všemi milovaný pes je strašný hajzl, terorizuje prakticky každého v okolí. Nechápu, co se na Indiánech z Větrova harantům mohlo tak moc líbit. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo se na Pálavě, v Pavlově a na zámku ve Valticích. (M.B)

Reklama

Reklama