Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Mají úplně jiné starosti. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím nenašla toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka přesto lpí na vztahu bez budoucnosti. Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu. S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat se, když cíl je na dosah… (CinemArt)

(více)

Recenze (776)

Thanoris 

všechny recenze uživatele

Velmi milá jednoduchá odpočinková komedie. Byť ne dokonale zahrané, celé tak svěží s jasnou pointou a jednoduchým uvěřitelným humorem, že ten, kdo nepřišel kritizovat, snad ani nemůže být nespokojen. K vyzdvižení zejména všechny dětské role, které paradoxně přehrávají mnohem méně, než dospělí... ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která si neodpustí počáteční úmrtí a dost očividných situačních gagů, aby se divák smál. Nicméně patří k tomu lepšímu, co se v poslední době natočilo a já se hodně bavila. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Mám ráda české filmy. Mám ráda Adamovskou, Hofmanna, Vetchého, Kubařovou a Bokovou a miluju Polívku mladšího. Už když jsem kupovala lístky do kina, tak jsem byla nadšená a vůbec toho nelituju. Bylo to skvělý! Je to skvělý! Už se nemůžu dočkat, až to vyjde na DVD a já se na to znova podívám. Bavila jsem se, smála jsem se, byla jsem dojatá. Moc se mi líbila dějová linka a hlavně to herecké obsazení. No a když Vetchý požádal Kostkovou o ruku, i když nemusel, tak se mi i chtělo brečet, prostě jsem ženská a svobodná! (už 6 let čekám na žádost), takže mě to dojalo. Prostě jo, za mě jo, všema deseti! Po účastnících zájezdu je to můj druhý nejoblíbenější český film. 18.10. viděno na DVD a pořád to žeru. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Neurážlivá romantická komedie, která po většinu času není trapná. O kolika českých komediích z poslední doby se to dá říct? Pravda, toho humoru je tu poskrovnu. Většinou je založen na dvojsmyslech a když se Vetchému nedaří nasadit kondom na okurku, to mi taky nepřišlo moc vtipné. Navíc nás tu nečeká žádné překvapení. Všechno probíhá jak má a případná nedorozumění v milostných vztazích jsou vždy včas vyžehlena. Divák od počátku ví, že vše dopadne dobře. Film je to však příjemný a veskrze pozitivní 3 a půl *. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Hned na zaciatku mojho komentara musim sklonit velku pochvalu reziserovi tejto komedii,pretoze to bola radost pozerat,fest sympaticke herecke obsadenie,velmi dobry vyber hercov,film je vtipny,mily,romanticky,pohodovy a aj pekny,jednoducho za posledne roky asi to naj naj naj,co sa tyka tohto zanru v ramci ceskej tvorby,mam z toho radost a este jeden dotaz a to,ze Veronika Khek Kubarova je fakt kocka a ten jej usmev a oci,jajaj,no zalubil som sa...:-) ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Strhávám hvězdičku za prvoplánový závěr a telenovelní scénář, ale přesně to samé měl vysoce hodnocený film Láska nebeská. Film je dobře vtipný, nekonfliktní a romantický. Neřeší sociální ani společenská dramata a soustředí se pouze na rodinu. Vztahy v rodině jsou poněkud utopické a pokud se někdo chová špatně, jsou to lidé zvenčí. Navíc autor asi bude fanatický pejskař, protože psa tam má snad každý a když někdo hned na psa nadšeně nekývne, je špatný. Na vyčištění hlavy od starostí ideál, ale spíš pro ženy. Pro chlapy je vhodnější akční nářez. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Zase byli všichni zdrcení nenaplněnou láskou, aby si ji v průběhu filmu našli. Bože jak originální a zase česká patvorba! Jedinej, kdo tam stál za to byl Vetchý a jeho hlody, Kostková a spol katastrofa! ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená komedie, některé hlášky jsou super. Moji kolegyni motivovalo dokonce k běhání (i když jen na čas). Příjemné podívání. ()

Quipido 

všechny recenze uživatele

Snaží se to být “jako ze života”, ale je to příšerně vyumělkované. Podtrženo některými špatnými (zejména dětskými) herci a odpudivou hudbou. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Scénář, který hravě zvládne průměrný software na výrobu romantických scénářů. Počáteční lehký konflikt, zajiskření, slibný rozjezd, něco se zadrhlo a dooobře to dopadne. Pohádka o Pyšné popelce. Relativně vkusné bez křečovitého pitvoření, byť s dost neinvenčním humorem. Nejslabší místa, tam kde se tvůrci pokoušeli základní scénář drobně rozvinout. Vyloženě podprůměrné trapnosti s bobry a řezáním připomínají nejmenovaného prezidenta a jeho humor. Jít na to kina jsou vyhozené peníze, ale třeba na doma, když je to na Netflixu a dá se u toho dělat i něco jiného. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Vykalkulovaná a príliš prvoplánová snímka pre gazdinky. Hviezdička za mladého Polívku a druhá za mňa, že som to zdarne dopozeral.. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč jsem se na tohle kouknul, byl Vetchý ... bohužel pro mě tady měl roli ultra kretena, což si u nás herec jeho formátu fakt nezaslouží ... tento film je důvodem - jedním z několika - proč se nerad koukám na český film ... je tu vždy dost velká šance, že to bude úplná sračka, která mi zkazí náladu ... jak se stalo nyní ... jak může být pro někoho, sakra - kur.. -, vtipné ... že je žena degradována do úplné diliny, co sebou nechá vláčet div ne po podlaze ... a z chlapa dělá retardované hovado, co si neumí ani koupit máslo a postarat se o dům - byt ... to vážně máme za potřebí v roce 2019 se pořád koukat na takové až úchylné přežitky z dob kamenné - ehm ... socialistické ... ??? ale filmů je naštěstí dost na výběr ... jen jsem měl špatné oko ... ale tohle jsem fakt nečekal ... doslova mě to nejen nasralo ... ale i uráželo ... ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk, který miluje debilní české komedie jako jsou Babovřesky, Kameňák... tak jsem rád, že se tu po (asi)  hodně letech objevil další český film který v té době slavil úspěch jak po stránce fanoušků, tak po stránce finanční. Je to film, spíše pro starší publikum, kdy se film snaží poukázat, že věk je jenom číslo a že takové uběhnutí maratonu, může být zábava pro celou rodinu a že zúčastnit se může každý. 70% ()

Ema57 

všechny recenze uživatele

O snech, které se mají plnit. O manželské lásce a rodinné sounáležitosti bez klišé a s vtipem. Všechno se v ní povedlo a navíc se film hemží dobrými hereckými výkony. Hezky napsaný scénář s nápadem. Film, po kterém se uvolňují endorfiny. ()

radaza 

všechny recenze uživatele

Příjemné na sledování, cílová skupina ženy. Akorát předvídatelné a rozhodně nenutí k zamyšlení. Po shlédnutí Na střeše o 30% horší. Tedy za 60%. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Prvoplánovitý a sexistický humor je bohužel u českých komedií standardem, a na této sázce na jistotu se málokterý český tvůrce odváží nestavět. Druhou sázkou na jistotu byly šablonovité charaktery hlavních postav, největší jejich škodou je ale to, že se jim nikdo nepokusil přidat nový rozměr čímkoliv originálním či neotřelým a v tomto provedení představují pouze vyčpělé stereotypy lidí, které se celý život (film) honí pouze za jedním snem a řeší furt ten samý (a jediný) problém. Je to tak trochu škoda, protože herecké obsazení je příjemné a sportovní nádech dává celému filmu potenciál probudit zájem u poměrně širokého publika. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se v kině už dlouho nezasmál, takže, ač je to jen "pouhá" komedie bez hlubšího poslání, plní si to své a nehraje si na to co není. Proč tam tedy hledat něco co tam není (jako někteří recenzenti zde), když to co tam je je skvělé. Já se bavil královsky. Rozhodně nejlepší česká komedie posledních let. 90 % ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Reklama

Reklama