Reklama

Reklama

VOD (1)

Detektiv Chadwick Boseman dostane na starost případ hromadné vraždy policistů, které někdo zabil v jedné místní restauraci, jež sloužila jako úschovna drog. Aby pachatelé nemohli uniknout, nechá uzavřít všech 21 mostů vedoucích z Manhattanu. V průběhu vyšetřování nachází další stopy vedoucí i do samotného policejního sboru. Podaří se mu dopadnout všechny, kteří jedou v tomto krvavém drogovém byznysu? (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (210)

tron 

všechny recenze uživatele

„Mne stačí, že si to dokážem sám pred sebou.“ S prižmúrenými očami 4*. Hnusná temná noc, v ktorej sa pokazilo všetko, čo sa pokaziť mohlo. Banda podplatených newyorských fízlov. Dvojica zúfalých kriminálnikov. A uprostred toho statočný, nekorumpovateľný detektív, ktorého detská trauma vyformovala do aktuálnej podoby. Práve postava odvážneho muža, raziaceho si cestu dejom (a prekračujúceho zastrelené telá), je tým dôvodom, pre ktorý udeľujem až 4*. Proste ma to bavilo, aj keď chápem, že väčšina divákov tomu asi dá 3*. Mne to ale sadlo, kasting sa vydaril, scenár je skôr z rangu priemernejších, ale miestami operuje so zaujímavými vecami, ako je pochopenie hlavnej zápornej postavy alebo ústredný hrdina, ktorého počínanie je vďaka šikovnému prológu (viac takých úvodov!) absolútne uveriteľné a nie že by som sa čudoval, ak by na konci jednal inak, ale určite by som išiel s hviezdičkami značným spôsobom dole. Famózny Boseman, obrovská škoda, že nás tak skoro opustil, o veľa sme prišli a kto tvrdí, že nie, je hnusný rasista a nácek. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Černýmu panterovy umlátili tátu a tak v řadách policie čistí ulice o něco důkladněji než jeho kolegové a radši padouchy ukončí, než aby je vzal do vazby. Ideální člověk pro hoňku po Manhattanu se dvěma zloději, kteří postříleli osm policajtů a zmizeli s padesáti kily neřezaného kokainu. Akční klasika (přestřelky jsou pěkně přehledné, honičky svižné) v druhé půli malinko změní směr a je mnohem chytřejší než se na první pohled zdálo. Hlavně stále skvěle odsypá. Morální závěr paradoxně z hlavního hrdiny vůbec nedělá dobrého člověka jako spíš skvěle fungující stroj sloužící k prosazování moderního světového řádu. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu, ktorá sa venuje honu policajtov na dvoch nebezpečných zlodejov, ktorý práve pri lúpeži drog zabili 7 policajtov, je vďaka bohatej porcii kvalitných drsných prestreliek strhujúca. Síce mi boli postavy na obidvoch stranách zákona viacmenej ukradnuté, ale prestrelky sú fakt kvalitné. Taký ten oldschool realistickejší prístup. V polovici filmu sa táto línia utne a začneme sledovať x-tú variáciu na postupné precitnutie hlavného hrdinu, ktorý odhalí hniezdo skorumpovaných policajtov a na konci ich všetkých postrieľa. Bohužiaľ tejto línii chýba prepracovanejšia práca s postavami na to, aby poriadne fungovala. Skôr pôsobí ako nasilu vycucaná z prstu, keďže sa prvotná zápletka vyriešila predčasne a do konca filmu ostávalo veľa času a tak scenárista narýchlo opísal Street Kings, Dark Blue a podobné filmy. Škoda, že sa celý film nevenoval honu tých dvoch drsniakov. Hlavne Taylor Kitsch sa v tejto polohe našiel. Takže výsledkom je príjemná ale ničím objavná akčná jednohubka s oldschool kvalitnými prestrelkami. 6/10. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film zaštítěný čínským finančním kapitálem vykazuje podivuhodnou příchylnost k éře let 90.tých. Neohrožený hlavní hrdina, který jde zločinu a korupci tvrdě po krku a nerozhází ho nic, ani jeho podivní kolegové. Sienna Miller ve fázi poctivého milf rozkladu, ale kupodivu její postava do filmu sedí. Místo nějakého promyšlenější reflexe systémového problému korupce se tvůrci spokojí s akční eskapádou. Jenže přiznejme si, tvůrcům jdou akční filmy skvěle, film neškobrtne od začátku do konce, motivace postav, charaktery jasně a dobře podány, vizuálně taky nadprůměr. Scénář není nic objevného, ale plní co si předsevzal mnohem lépe, než celá řada jeho žánrových konkurentů. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

2 chlápci (černý a bílý oceňuji diverzitu v dnešní době už vidíte málokdy záporáka černého) okradou jakéhosi dealera o drogy. Měly info, že tam bude 30 kilo, ale bylo tam 300 mezitím se to zvrhne a postřílí tam několik fízlů přijde jakýsi seržant nebo co to bylo za blbečka uzavře Manhattan a hledá jich.   3/4 filmu je parádních na konci tomu dojde dech mělo to končit tou scénou ve vlaku pak tam měly dat dovětek třeba, že je policie zatkla a ukončit to jelikož představa, že jeden nezkorumpovaný fízl postřílí minimálně 5 zkorumpovaných je sci-fi. 80 procent asi nejlepší film kde Boseman kdy hrál nepočítám li Avengers Endgame a Avengers Infiity War. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 24. září do 24. listopadu 2018 ve Filadelfii (Pensylvánie, USA). (rafix)
  • Názov odkazuje na 21 mostov, ktoré umožňujú opustiť Manhattan. V skutočnosti iba 17 z nich je reálnych, zvyšné 4 sú tunely. (Weezy22)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let

Herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let

29.08.2020

Hvězda Black Panthera herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let. Talentovaný herec prohrál svůj čtyřletý boj s rakovinou tlustého střeva. Boseman hrál kromě krále ve filmech od Marvelu také ve… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno