Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava filmu Eliška s tváří Ester Geislerové, má svatbu a čeká na svůj velký moment. Namísto svého „ano“ ale ženich řekne „ne“ a od oltáře uteče. Naštěstí má zdrcená Eliška skvělou kamarádku s jasným receptem, co je potřeba dělat. Ona sama střídá kluky jako ponožky a proto hned založí Elišce profil na osvědčené seznamce. Té to není příliš po chuti, ale je jí už 35 let, je single a má strach, aby jí neujel vlak. A chce vzít život pevněji do svých rukou. Vrhá se proto do randění naslepo a mezi řadou katastrofických schůzek zkusí najít novou lásku. Zároveň se musí rychle přestěhovat a jedinou možností je bydlet společně s nevlastním bratrem, podivínem, který pěstuje na střeše včely a který ji doma nechce. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (225)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé....Každý, nebo skoro každý, kdo viděl tenhle film stoprocentně viděl i Ženy v běhu. To byla fakt komedie, u které jsem se řehtala od začátku do konce. A taky je to film, který bych doporučila i chlapovi. Naopak u LOVEní jsem se jen párkrát pousmála a rozhodně bych nedoporučila žádnýmu chlapovi, aby na to šel a to ani pod pohrůžkou rozchodu. Pak tady akorát tak kurví hodnocení. Každopádně, ikdyž jsem se v kině neřezala smíchy, tak několik dobrých hlášek proběhlo, film rozhodně nenudil, příběh samozřejmě otřepaný, ale na to se dá koukat pořád... :D Na Prachaře se taky dá celkem dobře koukat, takže z téhle stránky je to podle mě taky v pořádku. :) Takže za mě celkem slušné 4 hvězdy, protože někdy je prostě potřeba film, u kterého nepotřebujete přemýšlet a můžete se jen zasnít. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Karel Janák si na svou Velkou pardubickou osedlal kobylku Ester Geislerovou. Zradil ho však Taxisův příkop. Kdyby sličná zahradnice Eliška slyšela od svého vyvoleného "ano" u svatebního oltáře, nemusela by svoji další etapu seznamování řešit přes seznamku a seznamovací akci v baru v Pardubicích. Vždyť svého ideálního partnera má ve svém nevlastním bratrovi, ke kterému se po zrušeném svatebním veselí přistěhovala. Ač trochu podivín, pěstující si na střeše činžáku včelstvo a kadeřavý porost na hlavě, je to dobrák od přirození a jeho kvality by neměly být přehlíženy. Zase jednou potřeboval režisér Janák komerčně zabodovat. Zvolil romantické syčení a vtipné záškuby, nicméně tvůrčím způsobem je poměrně vyhořelý, což je na výsledku dost znát a tento neduh se nedaří zamaskovat. Ester Geislerová na sebe strhává veškerou pozornost, je herecky sympatická, a hraje postavu věkově spřízněnou, ostatně stála u zrodu Janákovy filmové kariéry (viz Snowborďáci). Podstatně hůře ovšem vyšlo její soukolí, které kolikrát působí až herecky tragickým dojmem. Jakub Prachař je prkenný až hrůza a dost dobře není definováno, kým vlastně je. Mnohdy působil dojmem autisty, huliče i budižkničemu, ani není moc jasné, čím si vydělává na živobytí, z kusých info jsem se dozvěděl, že včelaří a má ambice herního vývojáře, obojí mně nepřišlo jako typická profese. Z dalších vedlejších postav vyniká objemná Evelyn Kramerová. Při psaní scénáře Janák patrně myslel na komediální kousky její americké kolegyně Rebel Wilson, zhusta též trapně předváděné. Martin Písařík byl jen matnou figurkou ex-partnera, Veronika Žilková udělala jen dobře, že odtáhla do Izraele. Moc se nepředvedl ani Ondřej Malý coby její manžel. Z epizodního zjevení se z komediálního hlediska potěšil jen Jaroslav Plesl s narkolepsií. Apropó, komediálních nápadů má film pomálu, zarážející je jejich naprosto nevyužitý potenciál. Ani z invenčního hlediska nelze nad Janákovými postupy masturbovat v převeliké hojnosti. Netradiční místo děje Pardubice je asi největší originalita. Pokud jde o romantické lovískování, je spojení Geislerová-Prachař naprosto nechemické. Celkově film usiluje o současné trendy romcomů, nedostatečně uchopený nadhled a absentující bravura mu brání v diváckém komfortu. Z celkového snažení přece jen převládala trapnost, která požívačně zabíjela kvalitativně vybroušené náznaky jinakosti a neotřelosti. Jste-li divačka, co v českém filmu hledá špetku lovískujícího jiskření, máte na dlouho vystaráno. Moc českých režisérů zřejmě Janákův příklad následovat nebude. 6/10 ()

Reklama

KNicole 

všechny recenze uživatele

Ach to české herectví, že? Komedie asi o tři světelné roky napřed od strašného Špindlu, přesto musím votravovat s tím, že titulní Geislerová i Evelyn mě tu v dialozích moc nepřesvědčily. Evelyn občas ještě nechtěně přehrává (taky je na samém startu herecké kariéry - a podle mě má před sebou velkou budoucnost), Ester má naopak smůlu na trochu hysterické role odkopnutých panenek v koutě. Ostatní herci v rolích milenců, nápadníků a maminek ale byli (jako vždycky) na jedničku - a speciální hold vzdávám Jakubu Prachařovi. Teď ale k filmu jako takovému. Po hrůzném zážitku v podobě pokusu Milana Cieslara o jakýsi prázdninový odlehčovák na sjezdovkách populárního Špindlerova mlýna jsem, nebudu lhát, měla seriózní obavy. Nakonec ale přišla velmi příjemná úleva. MĚLO TO PŘÍBĚH! A dokonce i několikrát nečekaný zvrat! Jde vůbec od české romantické komedie čekat ještě něco navíc? Na humor už obvykle vysoké nároky nekladu, ale i to tady párkrát celkem sedlo. Tři hvězdy bych dala, kdyby mě to bavilo. Tohle je spíš tak nějak česky "koukatelné". ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To je ale bída. Zatím nejlepší český film roku 2019, co jsem viděl a to se mi to moc nelíbilo, ale oproti tomu, co už jsem z tohoto roku viděl (Úhoři mají nabito, Narušitel, Cena za štěstí) je tohle úžasnej film. Ale jinak to teda za moc nestojí. LOVEní je neskutečně utahaná a předvídatelná romantická komedie, u který snadno od nějaké 20. minuty odhadnete, jak celá skončí. Pár vtipných scének tam je, ale jinak je to nevtipné a trapné, dějově to je o ničem. Herecky nic moc, je vidět, že Prachař se snažil svoji roli zahrát co nejlíp, ale zas tak moc se mu to nepovedlo, i když se snažil. Nejlepší tu byla snad Žilková, té jsem její roli opravdu věřil, ale ta tam řekla jenom pár vět. Prostě je to další nepovedená česká romantická komedie, kterých tu je za poslední roky víc než dost a tahle není vůbec jiná. 2* ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Keď na hnusnú prasnicu ako je Kramerová, ktorá by bola mimochodom hnusná aj v chudom stave, napíšu scenár, že "střídá kluky jako ponožky", to sa vo mne objavuje taký prirodzený reflux, že mi v pažeráku ostala diera. Nedokážem pochopiť, kto z tejto nechutnej osoby vyrába herečku, ktorou nikdy nebola ani nebude. Ona totiž nemá na to, aby hrala čo i len v slovenskom filme, a to tam máme laťku prekliate nízko. Film inak myšlienkovo mimoriadne prázdny a najhoršie je, že sa plejáde hereckých prepadákov (Prachař, Písařík) snažila prispôsobiť aj Ester, ktorá je inak dobrá herečka. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Jakub Prachař chtěl mít jako zvířecího miláčka původně slepici, ale protože se dá těžko ochočit, zůstalo u potkana Richarda III. (Tonula)
  • Postavu Pati (Evelyn) dostala pôvodne ponuku hrať Petra Polnišová. Herečka na ponuku kývla a už sa na postavu pripravovala, ale na poslednú chvíľu sa jej skomplikovali plány a tak Karel Janák obsadil Evelyn, s ktorou už mal pozitívnu skúsenosť z natáčania filmu Cuky Luky (2017). (matthew.17)
  • V čase cca 1:31:00 přichází Eliška (Ester Geislerová) s přítelkyní na střechu k úlům, aby tam rozmístila květiny. V té chvíli je ještě celá stěna s rákosem bez jediné kytky. O několik vteřin později rovná právě přinesené kytky vedle úlů a stěna už je celá vyzdobená květinami i s rámečky. (Tonula)

Reklama

Reklama