Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi byla manželkou významného muže, žila v krásném domě na Hradčanech a přátelila se se slavnou automobilovou závodnicí Eliškou Junkovou. Dnes ale žije kdesi na periferii Prahy v přízemním bytě s výhledem do dvora a na ulici, sama a opuštěná prakticky všemi. Manžel zemřel už kdysi dávno a náplní jejího života tak zůstávají jen pravidelná setkání s pošťačkou (A. Elsnerová), která jí nosí důchod a její oblíbené motoristické časopisy, a také pravidelná výpomoc na faře a v místním kostele. Pro otce Jana (V. Preiss) občas uvaří a něco upeče, s ochotou sobě vlastní mu i pere a žehlí. Jedna z posledních jistot jejího života se ale zhroutí nečekaně rychle – otec Jan je přeložen kamsi do Hradce Králové a místo něj přichází mladý pan farář (D. Švehlík), který je zvyklý všechno si dělat sám. Právě v tu chvíli vstupuje do života Květy Galové (J. Bohdalová) usměvavý mladík (K. Hádek) s tmavými brýlemi na očích a květinou v ruce. Říká, že pochází ze Zučic, že se jmenuje Jeník Sekora a že je jejím prapravnukem přes koleno. Květa Galová zažívá po dlouhé době opravdu příjemné odpoledne. Debata o společných známých i mladíkova pozornost a gentlemanství jí na chvíli rozjasní život. Jenže potom paní Galová pozná, že tu něco nehraje. Jenže co a proč? Začíná hra kočky s myší, u níž si nemůžete být jistí, kdo je vlastně kočka a kdo myš. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jirky Stracha alias "pana Pohádky" je fakt na televizi škoda a kino by mu moc slušelo. Klec jsem si užíval především díky hlavním představitelům. Jiřinu Bohdalovou jsem od Ucha neviděl tak svěle hrát a Květu Galovou jako starou osamělou pani ve velmi nepříjemné situaci vystihla naprosto dokonale. Přesně jsem cítil z její postavy, když měla obavu (psát strach je u tohoto filmu na pováženou ) a kdy Jeníkem pohrdala a kdy jí ho bylo líto. A Kryštof ? O něm už dávno vím, že patří mezi největší talenty své generace a tady to opět potvrdil, odpornej hajzl první kategorie mu šel opravdu s grácií. Pan Pohádka si přidal do své filmografie další kvalitní zářez, jen možná šlo ještě chvíli ponechat atmosféru "všechno bude dobrý" , aby ještě víc vynikla odpudivost povahy "Jendy" . Dlouho jsem váhal jestli se mám vzdát semifinále Stanley Cupu v NHL (na jiným programu ) ve prospěch Klece, ale nakonec nelituju. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Jako mrštná srnka vyskočila z pořadu Hobby naší doby a podobných slátanin a byla výborná. Takový výkon jsem od Jiřiny Bohdalové už dávno nečekala, i když je fakt, Kryštof Hádek jí zdařile sekundoval. Ani scénář nebyl vůbec špatný, přesto mi na něm něco vadilo. Možná to, jak moc byl tenhle příběh hnaný na sílu. Ale rozhodně zajímavý TV počin.70% ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Som rád prekvapovaný. A pokiaľ má to prekvapenie názov Klec, som ešte radšej. Herectvo pani Bohdalovej je mi dostatočne známe, o Kryštofovi Hádkovi som toho dosť čítal a režisérsku dráhu Jiřího Stracha sledujem prakticky od jeho začiatkov. Takže papierové predpoklady boli veľmi sľubné. A diváci vo väčšine prípadov neboli sklamaní. Nespomínam si na prípad, kedyJiřina Bohdalová podala lepší herecký výkon. Kryštof Hádek jej zdatne sekundoval. Dá sa mudrovať nad niektorými nelogickými detailami, nad stavbou príbehu, nič to však nemení na fakte, že ide o počin, u ktorého nie je dôvod šetriť s hviezdičkami. Ako divákovi v seniorskom veku mi Klec v závere trochu pripomenula Mallov Výťah na popravisko. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Přesně tyhle malé žánrovky mají šanci vytáhnout český film z toho marasmu, kde je. Byl jsem tam dvakrát dějově překvapenej, což se mi u českého filmu dlouho nestalo. Potěšila i Bohdalová u které mne prostě mrzí ta její karikatura, za kterou si dílem může sama, ale vinu nesou i hejteři, kteří to občas zahání hodně do krajnosti. Protože lepší herečku jsme tu možná neměli. 8/10 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Velmi nadstandartni televizni film, skvele natoceny a zahrany. Po delsi dobe na sebe ve vytecne roli upozornila Bohdalova a Hadek exceloval. Mozna by filmu prospel chronologicky dej a ne prolinani dvou situaci, ale dobry. Co me nepustilo k udeleni peti hvezdicek je trailer, ktery je natolik vytecny, ze samotny film uz ho neumi prekonat. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Keď sa Květa Galová (Jiřina Bohdalová) prebudí v noci, lebo nemôže spať, zapne televízor a modlí sa ruženec. V TV práve vysielajú Barum Czech Rally Zlín z roku 2018, kde konkrétne môžeme vidieť Škodu Fabiu R5 s posádkou Miroslav Jakeš & Petr Machů s štartovným číslom 27. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama