Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej sa zameriava na ruského kapitána Konovalova (Andrej Černyšov), ktorý v roku 1942 ako veliteľ tanku vykonáva prieskum. V priebehu krátkej prestávky je jeho T-34 zasiahnutý a zničený nemeckým tankom. Z posádky prežili len dvaja. Po vyliečení sa vracia späť k jednotke, ale tu nemajú pre neho žiaden tank. Vďaka pomoci technického inžiniera sa mu podarí získať tank KV-1 a spoločne s osádkou prevalcujú časť nemeckých tankových síl. (Volodimir2)

(více)

Zajímavosti (7)

  • V celém filmu je jak u sovětských, tak u německých tanků až absurdně moc místa pro posádku. Vnitřní prostory tanků byly obecně dost stísněné. (Globus_Jirka)
  • V německých tancíh byla posádka ve věži rozložena tak, že seděl střelec nalevo od kanónu, za ním velitel a napravo nabíječ. Ve filmu sedí nalevo velitel, napravo střelec a nabíječ. (Globus_Jirka)
  • V čase 01:06:29 jsou náboje za střelcem uloženy střelami dovnitř věže, ve složení 2/2/2 v každé polici. V čase 01:07:03 jsou otočené střelou ven z věže a ve složení 1/1/2/1 v každé polici. (Globus_Jirka)
  • Nepřátelské tanky, představující Německé Pz IV Ausf H, jsou v roce 1942, kdy se film odehrává, nesmysl, protože tato verze se začla vyrábět až v roce 1943. (Globus_Jirka)
  • Podle vlastních slov střelce tanku KV-1 se film odehrává v polovině roku 1942. Na začátku filmu se u jednotky ohlásí Pavla (Olga Pogodina), že jako posilu jednotce přiváží 3 nové tanky T-34/85. Výroba typu /85 však byla zahájena až cca o dva roky později, v únoru 1944. (bejkovec)

Reklama

Reklama