Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (231)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zdařilý příběh ze světa vraždících panenek postrádá, jak tomu je bohužel u řady současných hororů zvykem, napětí a strašidelnou atmosféru. Ty se dostaví až v samotném závěru, což je škoda. Chybí rovněž mystično, které je spojeno s prvním dílem, a tak většina děsu je nahrazena levnými lekačkami. Rovněž samotný Han Solo, tedy Chucky, neoplývá vtipnými hláškami a sarkasmem, jak tomu je v předchozích filmech, a navíc nepůsobí vůbec strašidelně. Ať se snaží udělat sebehrůznější grimasu, vyjde mu nakonec jen komický škleb. Vše tak zachraňují rudé ďábelské oči. Zamrzí i průměrné gore. Ano, dojde na skalpování, jenže očekávaný masakr kotoučovou pilou v přímém přenosu je okleštěn na minimum, a tak ho do kapsy strčí i ukázky z Texaského masakru motorovou pilou 2, kterýžto omladina sleduje a jenž Chuckyho inspiruje. Protože jsem ale čekal větší ptákovinu, dám hezké 3*. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Reboot Dětské hry se rozhodl vsadit na klasicky béčkové pojetí. Situační humor a bizarní způsoby vraždění, při nichž sice lítají střeva a cáká krev, ale vlastně nevíte, jestli si zakrýt oči, nebo se smát. Podstata Dětské hry, tedy hlavní postavy, jsou aktualizovány tak, aby dávaly větší smysl současnému divákovi, a to i tomu náctiletému. Od novinky Larse Klevberga nečekejte žádnou velkou filmařinu. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Život prináša mnoho prekvapení. Napríklad taký Rytmus vo svojom svetoznámom filme Sídliskový sen potvrdil, že až v 18 rokoch svojho života celý v šoku zistil, že je cigán. Museli to byť skutočne otrasné podmienky vyrastať v domácnosti bez jediného zrkadla a pravdepodobne aj bez vody, na hladine ktorej mohol vidieť aspoň svoj odraz. Podobné prekvapenie, postihlo aj mňa, keď som sa dozvedel, že po 30 rokoch chce niekto oživiť hovoriacu bábku a vytvoriť remake kedysi dobrého hororu. Ako som aj tušil, dnes už taký horor na mňa nemôže fungovať. Prvú polhodinu sa vlastne nič nestane, hudba je tu pomaly akoby v Toy story a jediné strašidelné tu je hnusné mňaukanie mačky, ale na to mám ja alergiu. V ďalších momentoch prídu aj vraždy, ktoré sú hororové možno svojím spracovaním, ale mne veľké množstvo umelej krvi na slovo horor zase nestačí. Celá dejová línia by sa dala napchať tak do polhodinky a film nakoniec zakončíte hlasitým zívaním. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Atmosféra 8/10 Efekty 7/10/// PLUS: Chuckyho hlas (Mark Hamill), zvláště v druhé půli morbidní, zvrhlé, napínavé a rovněž moderní provedení je v pohodě, není rušivé, ani hloupé, vlastně skýtá spoustu možných nápadů MÍNUS: v zásadě ale jednoduché a celkově nevyužitý potenciál/// Shrnutí: Rád bych se přiklonil ke čtyřem hvězdičkám, ale chtě nechtě musím srovnávat nejen s původními díly, ale i se současnými horory. V rámci původních filmů se Chucky dočkal moderní inovace, která dává smysl a je tu hodně scén, které mají vysokou úroveň, přesto ale nejsem odvázaný a aktuální Dětská hra se stává pouze jednohubkou, které sluší DVD a obývák./// Celkem 68%/// ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert se domnívám, že Lars Klevberg neměl sebemenší ponětí o tom, co vlastně točí. Režisér očividně tvoří bez jasného autorského záměru, kdy pouze zmatečně přeskakuje mezi jednotlivými filmovými žánry, abychom ve výsledku dostali zcela nefunkční slepenec. Obdobným způsobem bylo patrně naloženo i se scénářem, který je spíše skládankou různých kousků vzájemně k sobě sešitých bez jakékoliv vnitřní koherence. Každý opravdový fanoušek hororu bude u Child's Play pouze ztrácet čas a já tak snímku uděluji naprosto zasloužený odpad. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Film okrem iného odkazuje aj na Star Wars. Hračku Chuckyho v origináli dabuje Mark Hamill, ktorý stvárnil v legendárnej vesmírnej ságe postavu Luka Skywalkera. V jednej scéne sa Chucky pýta Andyho na meno, ktorým by ho chcel volať, a ten mu odpovie: "Han Solo," čo je ďalšia veľmi známa a dôležitá postava zo sveta Star Wars. (tXtX)
  • Duchovný otec série Don Mancini vznik filmu verejne kritizoval a bojoval za to, aby nikdy nevznikol. Po internete detinsky rozpútal vlnu nenávisti a denne vyzýval ľudí, aby film bojkotovali. Milióny fanúšikov po celom svete ho slepo poslúchli a snímka tak zbytočne prišla o väčšie zárobky v kinách. Aj napriek nadpriemerným hodnoteniam v recenziách a 45 miliónovým tržbám však film pokračovanie nedostane. Štúdio sa bojí, že sa bude celá situácia s Mancinim opakovať a sequel bude prepadák. Režisér Lars Klevberg sa po premiére vyjadril, že má kopec nápadov na ďalší film, no štúdio to zmietlo zo stola. (tXtX)
  • Film odkazuje na originálnu sériu Dona Manciniho. Ten pred rokmi povedal, že k vytvoreniu Chuckyho ho inšpirovala skutočná detská hračka s názvom My Buddy, ktorá sa v spojených štátoch kedysi predávala. Režisér remaku Lars Klevberg preto úmyselne nazval nového Chuckyho "Buddy", čím vzdal hold nie len Mancinimu, ktorý paradoxne jeho verziu filmu úmyselne bojkotoval, ale aj celej sérii Detská hra. (tXtX)

Reklama

Reklama