Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek nabízí pohled do zákulisí rozsáhlé pyramidové hry Bernieho Madoffa. Zkoumá, jakým způsobem do ní byla zatažena veřejnost, i sled ničivých událostí, které napáchala – jak na obětech, tak i na Madoffově rodině. Robert De Niro a Michelle Pfeiffer excelují v hlavních rolích Bernieho a Ruth Madoffových. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (61)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že u nás ty HBO filmy nevycházejí normálně na DVD. Lidi mimo jejich kanál pak přicházejí o hodně. Takhle postrádám taky Hemingwaye & Gellhornovou. A jaký je tedy Čaroděj ze země lží? Předně vynikající odpověď na Bessonovi Mafiánovi, protože nepokračovat v párování De Nira a Pfeiffer by byl hřích. Žánrově jsme sice někde jinde, ale i komorní drama reagující na krizi v 2008 může být jejich parketou. De Niro je ve svém živlu, hraje velkou hru, drží si všechny od těla a buduje si respekt i před svojí ženou. A Pfeiffer? Opět změnila styl, ještě o trochu víc vyzrála, měla za sebou další čtyřletou pauzu a vrátila se opět jako někdo úplně jiný. Není to jen tou maskou, brýlemi a novým účesem. Její Ruth Madoff zrcadlí příběh ženy, která bývala volná jako pták, svobodomyslná jako hrdinky Goldie Hawnové, ale po letech v izolaci a ve zlaté kleci nemá vůbec nic. A nyní čelí pověsti Bonnie Parkerové (ačkoli sama nebyla v případu zapletena). Pokud hledáte mezi hereckými koncerty, tak velmi dobrá volba. Ve vedlejších rolí pak stojí za pozornost i Hank Azaria a Lily Rabe. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že do toho Levinson nedává tu šťávu a zemitost, jako jeho kolegové z let dřívějších, takže je tahle podnikatelská oddysea koukatelná především kvůli De Nirovi a jeho x vystoupením v průběhu filmu (scéna kdy seřve dítě u stolu je božská), ale interakce mezi jím a zbytkem postav nic moc, chování jeho synů dost často nevěrohodné a tvůrci divákovi ani neumožní příliš nahlédnout celému tomuto megapodvodu pod pokličku. A to je docela škoda. The Big Short je na tom výrazně lépe a je mnohem konstruktivnější, více do detailu rozebírá situaci. Nálepka TV film je přece jen trochu škodlivá. Do kina by na to fandové šli, ale díra do světa to není. Tvůrce je už možná trochu za zenitem. ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

Je jistě chvályhodné páchat osvětu o vrazích ze Zdení ulice, tentokráte konrétně na téma "jak si jeden prefíkaný židovský filantrop a altruista svépomocí postavil největší letadlo v dějinách aviatiky," nicméně k provedení mám jednu velezásadní výtku - obsazením výtečného a značně sympatického Boba žel došlo k tomu, že onomu bezskrupulóznímu sociopatickému zničiteli životů tisíců lidských bytostí, jehož nápravné zařízení je luxusnejší, než nejeden hotel v centru Práglu, jeden skoro fandí a lituje ho. Gáj Pírs měl být obsazen! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celém filmu je jeho ideová myšlenka, jenže již ta je poněkud chromá na charakter. Tedy minimálně je dosti kontroverzní natočit film o finančním podvodníkovi jako milý životopisný snímek na jehož konci by se divák ani nedivil, kdyby Bernie dostal Medal of Honor. Scénář není příliš kompaktní, režie je naprosto rutinérská a herecké výkony jakbysmet. De Niro evidentně již překonal svůj zenit. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Čaroděj z dvouapůlhodinové země nudy. Pyramiďák DeNiro už dávno neoslňuje na filmových plátnech oskarovejma výkonama, ale ruku na srdce, možná by to chtělo zvolit trochu kvalitnější scénář, jinak už nezazáří v ničem a budem si ho všichni pamatovat jen jako tchána Gaylorda Jebala. Abych taky něco napsal k filmu. Možná nejsem úplně ta cílovka, které byl film určenej, nějak mě nikdy nezajímal NASDAR, ani jiný kurzy burzy. Nejsem specialista na index PX50, ale to přece neznamená, že bych si nemohl užít kvalitní spektákl. Asi nemohl. Po hodině a půl a dvou nezdařených pokusech o sebevraždu (možná kdyby se to Robertkovi a Mišelce povedlo, nemuselo to bejt tak dlouhý) jsem to nevydržel a šel si pokecat s výrobky s Kutné Hory. Přišel jsem až ke konci. A vlastně jsem o nic nepřišel. Robert si může tenhle kvalitní biják pověsit hned vedle Heist 657. 30% P.s.: Hank Azaria a jeho přirovnání slečen k autům by se mělo zařadit mezi kultovní scény. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Bernie (Robert De Niro) volá Ruth (Michelle Pfeiffer), zanechá své ženě několik hlasových zpráv. To je však technicky nemožné, jelikož všechny hovory z federálních věznic musí být přijaté osobou, které vězeň volá. Zabraňuje to, aby lidé dostávali nechtěné telefonáty a hlasové zprávy od vězňů. (TheRay97)

Reklama

Reklama