Reklama

Reklama

V tomto válečném thrilleru, natočeném podle skutečných událostí, bojuje malá jednotka amerických vojáků na odlehlé bojové základně Keating, která se nachází hluboko v údolí tří hor v Afghánistánu, aby se ubránila drtivé přesile bojovníků Tálibánu během koordinovaného útoku. Bitva o Kamdesh byla nejkrvavějším americkým střetem ve válce v Afghánistánu v roce 2009 a jednotka Bravo 3-61 CAV se stala jednou z nejvíce vyznamenaných jednotek devatenáctiletého konfliktu. Snímek Základna je inspirován bestsellerem The New York Times, knihou "Základna - Jedna z nejtěžších chvil Američanů v Afghánistánu" od Jakea Tappera ze CNN. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (153)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jde o přepis skutečných událostí, dá se tolerovat první (více-méně) konverzační polovina. Druhá je pak čistě o útoku (ne jako fakt tohle s ohledem na wikipedii a celkem detailnímu info o “Outpost Keating” není vykecání nějakého zvratu) a i když některé záběry trikově pokulhávají, je to natočené solidně. Asi nejzajímavější je Eastwood junior (hraje stejně jako taťka) a zrzoun non-stop v kraťasech a tričku. Gibsona juniora jsem tam vyloženě nezaregistroval (resp. asi protože hrál skutečnou postavu - jednoho z 9 co nepřežili - muselo být vše podáno bez extra předvádění). Tu správnou váhu přidávají i titulky a reálné rozhovory. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Outpost je parádně natočená moderní válečná akce a nemám ke zpracování co vytknout. Opravdu nechápu, jak mohl někdo vymyslet umístění základny zrovna tam. Vždyť už i v pravěku si lidé hledali pro svá sídla vyvýšená místa. Jednak proti vodě a také díky tomu, že případný dobyvatel už při lezení do kopce neměl moc komfortní podmínky pro útok na rozdíl od obránců nahoře...  A tady to byla čistě vojenská základna...  Holt tady to vymysleli opačně .-(. Samozřejmě film je film, ale tím, že byl točen podle skutečné události znovu diváka přivádí k myšlenkám na zbytečně zraněné a padlé v Afganistánu. Obzvláště při znalosti současné situace. Co je neuvěřitené, je až neskutečná podobnost herců k jejich skutečným protějškům!  Dávám za 5 zaměřených fosforových  střel z minometů! * * * * * ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Absolutne nechapem hodnotenie tejto vojnovej dramy natocenej podla skutocnej udalosti,ktora sa odohrava v Afganistane na jednej z americkych zakladni,ktora je umiestnena na mieste,kde je takmer nemozne ju ochranit,vyborne a realisticky natocena misia,skvela kamera,herci,bojove sceny,jednoducho sa mi to ku*evsky pacilo...:-) ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu nerozumím dvěma věcem. 1) proč to má jen 60% 2) kterej zelenej mozek nechal vybudovat vojenskou základnu 2 hodiny vrtulníkem od posil a v údolí, tak aby na tebe nepřítel mohl krásně zaútočit ze všech stran a z kopce? To mi fakt hlava nebere. Příběh jednoduchej, ale naproto brilantně natočenej. Bojiový scény mi svou reálností připomínají Blac Hawka Dawn. Pěkně syrově podanej film o amerických těžkostech s alkajdou. Jasný, chápu, že je to průser, když ti talibánci sejmou dvojčata. Ale kvůli tomu začít válku v takovýmhle měřítku, to je drsný. Ale pravděpodobně nezbytný. No, aspoň, že už je ten fousatej zmrd Usáma na pravdě bóží... ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tady zas někdo upadl, ale 56%? No ták. Neni to film roku, ale rozhodně to šlape od první minuty, herecky naprosto v klídku a kamera je místama velmi chutná! A I když pár střihů je vyloženě useknutí scény, tak jsem se bavil fakt výborně! Poslední 30 minut je hrozný nátlak. 70%!!! Všem mudrcům.. strčte si prsty do p*delí :-D ()

Galerie (104)

Zajímavosti (6)

  • V čase 17:38, kdy probíhá jednání se stařešiny, má bezejmenný Afghánec odložit svoji zbraň. Zvedne ji ze země, chytne ji pravou rukou za pažbičku, ale v dalším střihu ji drží pravou rukou vpředu před zásobníkem. (Globus_Jirka)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v Afganistane, tak jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Bulharsku, vrátane filmových štúdií Nu Boyana. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama