Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koprodukční thriller napsaný a režírovaný izraelským filmařem Yuvalem Adlerem. Je natočen podle uznávaného hebrejského románu The English Teacher od Yiftach Reicher-Atira, bývalého zpravodajského důstojníka... Rachel (Diane Kruger) je nevyzpytatelná špiónka izraelské zpravodajské služby Mossad. Během pohřbu svého otce v Londýně zmizí beze stopy. Jediným vodítkem k místu jejího pobytu je záhadný telefonát bývalému manažerovi Thomasovi (Martin Freeman), kterého poté Mossad povolá z Německa do Izraele. Rachel je součástí obrovské špionáže proti íránskému nukleárnímu programu a Thomas se musí vrátit k jejím postupům, aby zjistil, jakou možnou hrozbu může pro jejich operaci nyní představovat. Zároveň se snažil chránit ji. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (31)

chamonix 

všechny recenze uživatele

Neprofesionální agentka Mossadu nainstaluje v Teheránu přes server civilní firmy červa do sítě íránské tajné služby, přitom si to rozdává s pohledným Peršanem, navštěvuje ilegální večírky, kde jede chlast, drogy a volná láska, atd. atd.    +++    O rok později přesně tenhle příběh zkopíroval Apple do podoby seriálového Teheránu. Narozdíl o něj - ten od nadějného začátku končí rozplizlým nic - však má Agentka opačnou dynamiku od nic až ke slušnému příběhu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Názov filmu a čas vysielania neveštil nič dobré. Napriek tomu som pár minút vydržal a oplatilo sa, lebo som si film celkom užil. Diane Kruger bola uveriteľná, príbeh bol aktuálny a dobre napísaný, v atmosfére boli zreteľné temné tóny, takže som nemal najmenší problém so silnými tromi hviezdičkami, ktoré filmu podľa mňa patria. A mám pocit, že súčasné zaradenie filmu do šedej zóny je dôsledkom ani nie päťdesiatky hodnotiteľov. ()

Reklama

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Podanie agenta v tomto prípade MOSADu je také, ako nik nečaká. Ustráchaná dievčina, ktorá vyučuje angličtinu. Je to film, ktorý natočil izraelčan a musím povedať, že by sa asi jeho spoluobčanom nepáčil. Mne áno. Dáva tu priestor na vytvorenie si predstavy, čo všetko sa deje za neviditeľnými stenami. Kto, čo maskuje, predstiera, kto koho vydiera, alebo musí zabiť. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který ukázal ten možná pravý agentský život, ve kterém je tolik selhání a tolik surovosti. Agentka se zamiluje do svého cíle a ještě je s ním těhotná, její mentor to zatají, jejího milého účelově zkompromitují a pak vydírají MOSAD ukázal, že v cestě za zničením jaderného programu Íránu se nezastaví před ničím, protože je to otázka přežití Židů, a život v Teheránu resp. v Íránu je dvojtvářný přesně tak, jak v každé totalitě bývá a k tomu má i své prominenty. Pomalá kamera zaznamenávající kradmé pohyby dotvářela napětí, vraždy probíhaly bez křiku, odtažitě, jako by nezúčastněně. "Obohacovač" v nákladním voze pašeráků byla sekvence, kterou tam scénárista a režisér nedali náhodou a otevřený konec byl symbolem toho, že nikdo nevyjednává a hlavní hrdince zbyl jen útěk. Pokud si MOSAD chtěl udělat negativní reklamu, tak se mu to podařilo, ostatně CIA si jí dělá v každém druhém filmu. Poučení z toho je asi jasné, takže film splnil proč byl natočen. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Líbilo. Velmi civilní, chladné, blíže k realitě než typické akčně "špiclovské" blbosti, kterých byly natočeny už tuny. Vítám i otevřený konec, neb by se mi zde nelíbil ani happy ani sad end a navíc tato možnost dává prostor pro případné pokračování příběhu. Kruger bez připomínek - uvěřitelná, s Freemanem se poslední dobou roztrhl Bilbo Pytlík, ale je to schopnej herec, takže proč ne, že? Neokoukaní herci v dalších rolích se vyloženě šikli a krom drobných blbin, jako třeba vymýšlení si adopce, nemám snímku moc, co vytknout. Krásné "four stars". ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama