Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jako malé dítě jsem měl komplet všechny díly na VHS a ještě dnes jsem schopný přesně říkat, co se bude dít v jakýkoli moment jakéhokoli dílu. Protihitlerovské gesto v hned prvním díle je samozřejmě pro dospělé a to hlavně proto, že tenhle seriál byl původně určený pouze pro dospělé a předcházel filmům v kině. Dnes je to zlatý fond zábavy a perfektních vtipů v podání většinou pouze dvojice aktérů. 100% ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tom a Jerry patří k animovaným klenotům naší doby. Je neuvěřitelné, že tohle začalo vznikat už v roce 1940, tedy v době, kdy se ve vodách Atlantiku proháněly nacistické ponorky. Skvělé krátké příběhy o tom, jak si kočka chce vyšlápnout na drzou myšku od té doby obletěly svět a dodnes je děti milují. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ten kocúr sa na Toma vôbec nepodobal, ja mám radšej asi tu novšiu verziu. Jerry bol fajn a celkovo tieto kratšie epizódy človeka nebudú nudiť ale je ich strašne veľa. Určite ale ide o jeden z naj kreslených seriálov a pre niekoho detstvo. Ako som spomenul ja radšej novšiu verziu. Tých 37 epizod v HD kvalite mi stačilo. 4* ()

reich 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší animovaný seriál, žádný jiný bych tolik nehájil jako právě tento. Díky Hanno-Barbero za nepřetržitý příval zábavy a humoru. Samozřejmě nejlepší díly s nejlepší animací jsou úplně ty první, opravdu geniálně zpracované postavičky zachovávající si podobu grotesky. Moje nejméně oblíbené díly jsou z éry Chucka Jonese. Opravdu nevím, co to koho napadlo, ale díly z éry z roku 1963 jsou příšerný a ta animace je strašná. Ovšem dá se opomenout, jelikož první éra je prostě jedna, ta jedinečná. Nejoblíbenější díly: všechny s mušketýry, V poslední vteřině, Kočičí serenáda. 95% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerozlučné duo kočka-myš a "kámoši jak hrom", jejichž dokonalé bitky a naschvály se staly za těch pár desítek klasickými a o nic méně vtipnými. Tom a Jerry je v podstatě taková animovaná verze grotesek s Laurelem a Hardym. Zkrátka kreslený seriál nejen pro děti, který nestárne a je stále stejně atraktivní a zábavný. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Charakteristický hýkavý smích a také bolestivý křik kocoura Toma nahrál sám producent a režisér William Hanna. Žádný z použitých smíchů nebo křiků nebyl v seriálu použit dvakrát. Pro každou epizodu byly zaznamenávány zvlášť. (Dinsberg)
  • Prvý film, v ktorom sa objavil kocúr Butch. (SeanBean)
  • Jedna z mála epizod Toma a Jerryho, ve kterých Tom mluví. (ČSFD)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama