Lebkouni (TV seriál)
Alien Nation
Drama / Sci-Fi
USA, 1989, 22x45 min
David Carson, John McPherson, Kenneth Johnson, Kevin Hooks, Rob Bowman, Stan Lathan, Gwen ArnerHrají:
Gary Graham, Frances Bay, Eric Pierpoint, Gwynyth Walsh, Brian Thompson, Ivan G'Vera, Lauren Woodland, Jonathan Brandis, Yvette Freeman, William Shockley, Tracey Walter, Tom Dugan, Cary-Hiroyuki Tagawa, Salvator Xuereb, Sam Anderson, Geoff Pierson, Wayne Pére, David Bowe, Maria Rangel, Andras Jones, Doug McKeon, Michele Lamar Richards, Steve Rankin, Lawrence Hilton-Jacobs, George Cheung, Mark Joy, Crystal CarsonObsah
Jednoho dne ztroskotala vesmírná loď v poušti Mojave. V lodi bylo 250,000 mimozemských otroků, kteří mají vysokou inteligenci. Začnou žít s lidmi v Los Angeles. Postupně se snaží zapojit do obyčejného života, ale pořád k němu cítí určitý odpor. Lebkouni jsou kriminální sci-fi série a mezi hlavní hrdiny patří dva detektivové. Matthew Sikes a George Francisco. (duklak2)
Houdini
Jedná s v podstatě o protirasistický námět (lebkouni = černoši před 40 lety)(3.3.2003)
Djkoma
Tolik let oplynulo od prvního filmu s Lebkouny a mánie pokračovala i seriálem, kteý měl až moc nudných dílů.(25.7.2005)
AngelAngie
Lebkouni svého času vládli televizi .. dnes už bych dala odpad ..(25.5.2008)
tron
Obskúrna mimozemská rasa alergická na mlieko a s holými lebkami? Prečo nie. 60% dávam sčasti za nostalgiu, vtedy som bol ešte malý a tento seriál (nakrútený na motívy bizarne úspešnej celovečernej snímky s Jamesom Caanom) dávali v sobotu ráno a nový týždeň bol v tej chvíli vzdialeným vesmírom.(26.12.2004)
Jamal
Nějak jsem si tento seriál ani moc neoblíbil, nebylo to ani moc vtipné ani moc povedené, přesto jsem se na to díval protože nebylo nic jiného :: (((6.2.2006)
Segrestor
Při absenci jakéhokoliv seriálu o emzácích v té době a s přihlédnutím na mou nadrženost po této tématice, bych dal za pět i Lebkounům. Ale díky tomuto seriálu mě ta chuť tak trochu přešla, tak se na ten seriál zlobím - moc se zlobím. Je to velice zlý seriál. Nuda, kam se podíváš. Emzáci Lebkouni, což opravdu mohli klidně být jen černoši, mě za koule nechytli, i kdybych je měl trapně v podpaží jako tihle směšní vesmírní přivandrovalci.(24.4.2011)
duklak2
Je to už velmi dávno, co tento seriál běžel na jedné naší televizní stanici. Já viděl jen pár dílů. Vždycky po příchodu ze školy jsem místo studia zapnul televizi a tam jsem viděl jakési mimozemšťany, kteří byli velmi podobní lidem. V paměti mě utkvěly hlavně jejich holé lebky a ještě si také pamatuji, že všichni ti lidé z vesmíru měli vysokou inteligenci. Z nostalgie dávám dvě hvězdy.(5.10.2008)
moviesfan
Tohle byl docela dobrej seriál. Nebo apsoň před lety, když jsem ho sledoval. V celku je dobrej, ale na druhou stranu nesmysl. Já nesmysly někdy rád. Hodnocení: 60%(29.12.2007)
Fanucci
Hlavně mě bavilo jak se občas Lebkouni ožrali mlíkem:-)(7.8.2005)
Tryskomyš
Originální nápad - vytvořit lebkouny.(30.4.2010)
Lord.Jim
Náhodou, náhodičkou... celkem paráda.(9.5.2009)
Danny F.
Dnes už nápady docházejí a tento seriál byl velmi zábavný a rozhodně nenudil. 55%(28.12.2010)
cariada
Už jsou mezi náma ,ale proč zrovna lebkouni? Lidmi spíš zavrhovaný ,ale i tak byli všude. některé Lebkounky byli celkem pohledné. Ale jinak bída s nouzí chtělo to víc akce a spíš z toho udělat seriál na pokračování a né x dílů s ukončeným dějem.(15.8.2008)
ondrech
haha ha rofl, to je vse, co se k tomu da rici.(5.4.2007)
štísko
Jsou tu všude mezi námi. Jen se liší tím, že do normálního života se moc zapojit nesnaží. Film to byl na mne i tenkrát průměrnej. Asi bych se dnes na nějaký díl podíval. Ale tak jeden, abych porovnal vzpomínky s realitou.(31.12.2008)
Tomislav
Není to zrovna skvost kinematografie, ale myšlenka rozhodně dost zajímavá. Po několika dílech se ale její kouzlo jakoby vytratilo.(5.9.2003)
Šimpy
Docela zajímavý námět a seriál.(5.12.2008)
dražis
Dávám jednu hvězdu za ten název.(19.2.2009)
gombarix
Zajímavý námět, ale to je asi tak všechno.(16.10.2007)
Dimo
Spousta dílů se dala v pohodě sledovat, námět dělá seriál zajímavým. Viděl jsem hodně dílů a nijak jsem neutrpěl.(13.11.2008)
Fanklub seriálu
Související
- Lebkouni: Dědictví Udary (TV film) (1997)
- Lebkouni: Nedotknutelní (TV film) (1996)
- Lebkouni V: Tisíciletí (TV film) (1996)
- Lebkouni IV: Tělo a duše (TV film) (1995)
- Lebkouni III: Temná budoucnost (TV film) (1994)
- Lebkouni (1988)