Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

Aknah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Červený trpaslík už patří mezi klasiku a jasnou kvalitu. Možná ten britský humor někomu nesedne, ale každopádně ty díly jsou nadupaný zábavou a dobrým vtipem. Ono stačí jak to hraje Rimmer, jak vypadá Kryton, jaký má hlášky Kocour a v neposlední řadě, jak se chová Lister. Tohle je partička k popukání aneb Do kosmu! Nejlepší seriál všech dob, který se neohraje a zaručeně pobaví ! U ničeho jsem nezažila aby každý díl byl originální po 8 sérií, kdo to trumfne? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie celkom chápem všeobecnú obľúbenosť tohoto britského sitkomu. Dosť sa pozastavujem nad jeho vysokým hodnotením. Ja tomu raz neviem prísť na chuť. Asi je to tým, že som pomerne veľkým priaznivcom serióznej sci-fi tvorby a kvôli tomu paródiu na tento žáner nedokážem oceniť. Alebo to bude tým, že mi je suchý anglický humor úplne cudzí. Možno je to kombináciou oboch týchto faktorov. Neviem. Nejdem tu nad tým zbytočne filozofovať. "Červený trpaslík" ma skrátka nebaví a preto mu dávam iba dve hviezdičky. ** ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Na kosmické těžařské lodi Červený trpaslík žijí pouze dvě osoby: módou posedlý Kocour a technik třetí třídy David Lister. Mezi těmito dvěma osobami nikdy nedojde k souboji o post velitele lodi, protože ani jeden z nich neoplývá přebytkem mozkových buněk, ale oběma je tak nějak jasné, že velet prázdné lodi postrádá smysl. To je ovšem šance pro technika druhé třídy Arnolda Rimmera, který sice již zemřel, ale ani ve formě holografické simulace ho neopustily nekonečné napoleonské ambice. Kapitánovy záznamy k této osobě ostatně poskytují výstižné informace: "Má-li nějaká práce smysl, má smysl udělat ji dobře. Nemá-li smysl, dejte ji Rimmerovi." ()

viperblade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý, přímo brilantní seriál, na který se jako jediný hodí výraz KULT!! Ale položte si otázku: Nechali byste popeláře řídit vašeho Rolls Royce?? :-) A mimochodem vy slizké zrůdy: kdo hodnotí tento seriál méně než 5, slovy pět ***** musí mít bezpochyby mozek velikosti sýrové topinky :-) A nejoblíbenější postava? No přeci Holly (mužské vydání). A proč? No třeba proto že je téměř bezchybnatý a nebo proto, že umí ďábelsky dobře dělat měsíc. :-) Každý díl jsem viděl zhruba 10 krát, a pořád se směju jak blázen! Mám všechny řady na kazetách nahrané z TV, a teď dokupuji originální DVD!! Prostě nejlepší seriál!!!!! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi účinné antidepresivum vyvolávající někdy až stavy euforie s báječnou výhodou nemožnosti se předávkovat. Trochu slabší 7.a 8.série, přesto stále kult jako hrom a jeden ze vzácných případů, kdy dabing neposlal britský sitcom o úroveň níž. Nutno se ovšem naladit na frekvenci hochů z Trpaslíka a přitom oddaně uctívat Krále bramborových lidí. Best scéna, nejdokonaleji vystihující zvrácené povahové rysy ještě zvrácenější posádky Red Dwarf: Rimmer:„What are you doing?“ Kryten:„I.., I think I'm, uh, rebelling.“ (epizoda 7. ,Kryten, II.série). A komu se to nelíbí, ten je Mr.Tetchy.. ()

Galerie (224)

Zajímavosti (176)

  • Rimmerův (Chris Barrie) incident s polévkou Gazpacho je založen na reálné zkušenosti scenáristů. Těm byla na meetingu správní rady Thames Television tato polévka naservírována a oni nechápali, proč je ledově studená. Na rozdíl od Rimmera si však kuchaře zavolat nenechali. (Listeroman)
  • Dave Lister (Craig Charles) je v seriálu známý tím, že neumí hrát na kytaru, ačkoli on sám si o sobě myslí, že je virtuóz. Jeho herecký představitel je ve skutečnosti členem hudební skupiny The Eye, kde hraje na kytaru a zpívá. (Laura Luthy)
  • Craig Charles (Lister) se během scény, v níž jeho postava krmí kočku Frankensteina, bál, že mu z trenýrek čouhá varle. Naštěstí vše zůstalo, jak mělo, a záběry mohly být použity. (Listeroman)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama