Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| Scenár: Grant Naylor, Rob Grant, Doug Naylor | Hudba: Howard Goodall | Produkcia: Ed Bye, Hilary Bevan-Jones, Justin Judd, Helen Norman | Distribúcia: BBC Two, Dave, Dave HD || Nadmieru vtipné. Ps: Vo veľkom množstve škodí očiam a mimickým svalom... SkoroPS: 13. diel je neľútostný... ááááá. TotálnePs: Dodnes vrchol britského humoristického sitcomu, ktorému šlape na päty jedine Black Books, ktorý však nie je tak obsiahli, ale rovnako šialený v tom najlepšiom slova zmysle. 90% | 2009, SD, CZdub | ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Cooltovní? Coolový! Jestli je tohle humrmor, tak to mě ulisterujte! Kdybych měl nějakým způsobem charakterizovat svůj dojem z seriálu, řekl bych, že backgroundový stereo smích byl úplně zbytečný a nad jeho kulometně častou aplikací jsem jen kroutil prvními šesti obratli. Proč? Protože vtipnější je i účet za elektřinu elektrárně. Ok, tak popořadě: 1. SÉRIE - galaktická nuda. Dva homoidi se hádají jak staří manželé, bohužel si nemůžou dát do ciferníku, takže jejich kohoutování trpíme celých 6 dílů. Do toho intergalaxiální kontejner plných hluchých pasáží o nějaké Kočanské, Kocour bez bot a v saku a Holly, který tam..... co ten tam vlastně dělá??? 2. SÉRIE - podpůrný smích stále zbytečný. Extáze nefunguje, ale stáze jo. Ve 4. díle jsem se poprvé v celém tomhle seriále opravdu zasmál!! Jupííí. 3. SÉRIE - výrazně lepší, Výměna těl a Fotostroj času jsou parádní díly. Přemýšlím o zvýšení bodového skóre. 4. SÉRIE - návrat k normálu, nuda, vtipy nezáživné a nevtipné. Zlepšuje se grafické pozadí vesmíru. Mám rád Holly. Poslední a předposlední díly jsou totální úlet (nechápu vůbec nic). 5. SÉRIE - ani jeden díl ve mně nezanechal něco víc, vtipy nevtipné, děj prapodivný, zápletky často jak přes kopírák. Tohle že je kult? Nechápu...můj přijímač T-1000 na tento typ humoru pravděpodobně nemá příšlušné plastovo-hliníkové komponenty a integrované obvody. Někteří členové se snaží urážet, ale i to se prostě musí umět (viz Černá zmije!). Díl Uroboros velmi, velmi špatný, teda jestli tohle někomu přijde vtipné, tak už nevím. Chybí Holly. Eso Rimmer je snad špatný vtip - proč tu vlastně je? Kroucení hlavou u 7. série začíná nabírat na otáčkách. S příchodem Kočanské a ufňukaným Krytonem to jde totálně k šípku. 7. SÉRIE je trapná, jen místy trochu vtipná. 8. SÉRIE - konečně vtipná série! A pak že to nejde. Jedna z nejlepších. Co se ale celému seriálu odpustit nedá, tak naprostá bezcílnost, nulový dějový posun, nulové vyvrcholení, pocit úděsného nikdy nekončícího seriálu, schopného vyprodukovat desítky sérií jen s obměnami několika postav. Seriál bez začátku a bez konce, jako vesmír a stejně tak nevábný... ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Jistě kultovní seriál, který je skvělý i s českým dabingem. Každá postava je dokonalá, ale samozřejmě si každý zamiluje tu svou. Rimmer, Lister, Kocour, Kryton to je základní čtyřka do nepohody. Hlášek je v každém dílu spoustu a většinou geniálních, trhající vaše bránice. Seriál si drží laťku i přes docela velký počet řád (8), ale je jasné že poslední řady svou kvalitou na první trochu ztrácí. Škoda, že se nikdy nenatočil plnohodnotný film, který si bezpochyby Red Dwarf zaslouží. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Tahle legenda je natolik známá, že si ani netroufám ji nějak moc komentovat... Kdo by neznal kluky z Trpaslíka? Stejně jako tisíce dalších jsem tomu propadl, legenda britského humoru srovnatelná s Black Addrem i Pythony...Některé díly (třeba ty bez Rimmera) jsou trošičku slabší, mezi moje nejoblíbenější patří Queeg, Karanténa či Zpátky v červeném (všechny) Ovace ve stoje a 100% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se mohlo něco jako "Červený Trpaslík" stát kultem? Tak tuhle otázku si po zhlédnutí jednoho náhodného dílu pokládala taky. Vždyť je to sci-fi s nulovými efekty, ujetým dějem, o trhlosti postav ani nemluvě... Nicméně stačily dva dobré díly a bylo to.;-) Sympatický volnomyšlenkář milující kari, ctižádostivý suchar, android s uklízecím symdromem, metrosexuální tvor vyvinutý z kočky a palubní počítač s IQ 6000, což je asi jako IQ šesti tisíc učitelů tělocviku... Cožpak je možné někoho z nich nemilovat?:-) Asi ano, ale to rozhodně není můj případ. ()

Galerie (224)

Zajímavosti (176)

  • Červený trpaslík je malá a relativně chladná hvězda, do této kategorie spadá například Proxima Centauri, nacházející se ve vzdálenosti 4,2 světelného roku od Země. (sator)
  • V celé sérii je mnohokrát zmiňováno, že loď Červený Trpaslík je těžební loď těžařské důlní společnosti. Nikdy však není řečeno ani naznačeno, co těží. (Ledkodlaq)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama