Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (868)

Madison 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní tejto snímky mnou preletela jedna otázka: ,,Mám vôbec rada komiks?" Došla som k záveru, že áno, pretože to by som v tom prípade nezbožňovala Batmana a iných kultových hrdinov. Dokážem tolerovať filmy prispôsobené len na efekt a sama sa takým filmom nevyhýbam. Ale čo malo, preboha, znamenať toto?! Ak si režisér myslel, že divák čoby inteligentná osobnosť tešiaca sa na plnohodnotný zážitok, je schopný uspokojiť sa len s výdatnou porciou pekných (a postupne otravných) trikov, tak musím skonštatovať, že "divácky" záujem nebral tak celkom vážne. Jeden z tých filmov, pri ktorých by som s radosťou ignorovala pocit, že to celé vzniklo len ako obyčajné dvoj-hodinové pobavenie bez štipky relevantných nápadov, postrehov a inteligentného scenára. Ani filmový labužník nemôže "skúsnuť" všetko. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo niekomu v ére "inteligentných" komiksoviek (Blade, X-Men 1, X2, Hulk...) napadlo investovať prachy do takejto blbosti. Možno si myslel, že práveže komiksové snímky potrebujú konkurenciu práve v podobe podobných oddychoviek. Ale to sa mýlil resp. možnože nemýlil, ale aj blbosť musí byť spracovaná dobre. inak je, paradoxne, nudná. Ako Ghost Rider komiksového fanúšika Nicolasa Cagea, ktorý tak dlho čakal na svoju komiksovú príležitosť, až tvrdo a pravdupovediac aj dosť komicky narazil. Letmo nahodené/načrtnuté postavy po sebe s diabolskými úškrnmi hádžu horiace počítačové gule, oháňajú sa trápnymi siláckymi hláškami („Zľutovanie!“ – „Zľutovanie došlo.“), logika si naordinovala nekompromisnú dovolenku a ide len o čo najmasívnejšie zahltenie zbedačeného diváka čo najpočetnejšími vizuálnymi orgiami, ktoré zatláčajú (beztak riadne riedky) príbeh do tmy. Pripočítajte si k tomu "fenomenálne" výkony Cagea a nešťastnej Evy Mendes. Pritom režisérovho predchádzajúceho Simona Bircha mám rád. A áno, smejte sa mi, ale aj Daredevila. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Slabota, Nicolas Cage je vynikajicvi herec, predvedl to mnohokrat a doufam, ze jeste predvede ale tomuhle se propujcit nemel. Pribeh je dost slaby, dalsi nepovedena komiskova adaptace a vymlouvat s ena to je zbytecne, protoze vznikla spousta uspesnych filmu z "casopisovych" predloh! Hvezdicku si zaslouzi Evicka Mendes, ta je opravdu nadherna! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Že sa na panďulákov s horiacimi hlavami nechodí kôli príbehu je mi jasné, že budú mať nejakú tú traumu, aportujúcu motorku a nebúde chýbať mentor šedivý vlas a nevinný kučeravý černoušek prežijem. Ale aby som čakal hodinu 20 na prvú "akú-takú" akciu je silná káva aj na človeka, ktorému sa páčil Daredevil. Trapné, smiešne, bez nadsádzky ani o pol hviezdy lepšie ako tragický Covenant. Že komix, pche. 30% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nejstupidnější komiks za posledních několik let s nehorázně tlemícím se Nicolasem Cagem, jehož příčesek je zajímavější než on sám. Ghost Rider je absolutně nulový a Johnson je lůzr první kategorie. Dalo se vymačkat aspoň něco, přece jen tématicky to není tak úplně zabité. Ovšem to by si Johnson nesměl hrát na rádoby borce, který dokáže efektně pospojovat romantiku (nic moc), akci (málo) a mysterióznost (k smíchu). Rádoby mýtický děj opředený legendami je asi stejně záživný, jako řádění samotného Ghost Ridera. A to nemluvě o faktu, že režisér vykrádá kde se dá (kdo v závěru nevídí Bladea, nechť si koupí brýle). Nějak extrémně to nevytrhne ani nehorázně rajcovní Eva Mendes. A ta tuna trapných klišovitých keců všude kolem ? To tu dlouho nebylo. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Vysokorozpočtová adaptace příběhu druhořadé komiksové postavy vydavatelství Marvel stála studio Sony 110 milionů amerických dolarů. Je to zhruba o 35 milionů víc než bylo v původním plánu, protože zakončení příběhu a nové speciální efekty si vyžádaly další finance. Premiéra se posunula z léta 2006 o půl roku a režisér dokonce investoval do triků vlastní peníze. Snímek debutoval na první příčce amerického žebříčku návštěvnosti (16.-18. 2. 2007) s obratem 45,3 milionu a jeho celkové severoamerické tržby dosáhly sumy 115,8 milionu dolarů, ty celosvětové pak 228,7 mil. (imro)
  • V obsazení chvíli figuroval Jon Voight, ale nakonec si to rozmyslel. (imro)
  • V čase 1:28:48, kdy Johnny (Nicolas Cage) jede do svého bytu, aby zachránil Roxanne (Eva Mendes), má v záběru celou dobu sešláplou spojku a podle zvuku motoru neřadí, přesto stále jede. (Marrty3)

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama