Reklama

Reklama

Recenze (71)

st4nford 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je voda. A toto je studna. :D Po druhém shlédnutí měním z původních 4 hvězd na 5. Ano. Pan Lynch si s námi opět hraje. V s03e07 jsem cítil silné stylistické i formální spojení s první a druhou řadou Twin Peaks. Tato epizoda nabízí paralelu z mého pohledu "nejvíce nudné" třetí epizody, protože je pro diváka opět nesnadné ji na základě kauzality a logiky rozkódovat. Stylisticky mi s03e08 připomíná Krajní meze nebo Twiling Zone spojené s experimentálními artovými a noir filmy. Hodnotím ji 5ti za režii a skvělou Badalamentiho hudbu. Těším se na další díl. SPOILER/MOŽNÉ VYSVĚTLENÍ. Testování atomové bomby vytvořilo portál, který umožnil bytostem (démonům - Bobovi a spáleným dřevorubcům + andělům - Obrovy a jeho ženě) vstup do naší reality. Při výbuchu si démoni našli své hostitele (spálené dřevorubce) ..tedy všichni démoni kromě Boba. Ten byl zprvu parazitickým hmyzem (brouko-moucho-žábou nebo co to je :D ), a protože ostatní démoni věděli, že Bob jako jediný nenašel hostitele, museli mu pomoci. Jeden z démonů tedy odříkal v rádiu báseň, která všechny lidi uspala a podnítila, aby vpustili Boba do sebe. Když Obr zjistil, že je portál narušen a otevřen, stvořil bytost (Lauru), která Bobovi odolá a poslal ji na Zemi. (Jak víme...později skutečně ANO, odolala mu a byla jím zabita). A dívka, která do sebe vpustila hmyz/Boba, je jeho prvním lidským hostitelem, který se musí později setkat s Lelandem. Samozřejmě s dalšími epizodami možná zjistím, že tato teorie je špatná, ale zatím alespoň takhle. Více info tady: http://heavy.com/entertainment/2017/06/twin-peaks-episode-8-explained-explanation-recap-theories-photos-season-3/ ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol fakt úlet hodný Lyncha!! Nechápem tie komenty že o čom to je kua kto nemá rád Lyncha nech to nepozerá je jasné že moc zmysel to nedáva ale ja myslím že každý detail toho seriálu raz zmysel dá a všetko do seba zapadne.Toto bol Lynch ako ho poznám a som zvedavý ako to dalej bude pokračovať. Tento diel je určite nie na jedno pozretie a určite nie pre zadubencov čo čakajú nejaké vysvetlenia a načo?? Ano nový Twin Peaks je iný a to je len dobre načo šlapať v starých koľajoch a áno potešili ma aj Nine Inch Nails že niektorí nevedia čo to je?? Tak zabudnite na to a vzdajte to záporné kritiky sú tu zbytočné bud sa chytím alebo nie a idem si radšej zapáliť Nemáte ohenˇ? :-) ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Deliaca čiara - to je ôsma kapitola nového Twin Peaks s podtitulom The Return. Deliaca čiara medzi podobou televíznej produkcie a predovšetkým tzv. quality tv pred a po druhom veľkom vstupe radikálneho experimentátora na naše obrazovky. Deliaca čiara medzi starým a novým, ako i etapami Lynchovej tvorby. Deliaca čiara medzi diváckymi tábormi. Ak The Leftovers označím za počiatočnú rozbušku, The Return je atómovou bombou násilne otvárajúcou voľnú cestu tomu, čo sa snáď zmení v úplne novú podobu modernej televízie (resp. jej časti). Pripomínať si pri sledovaní Eraserhead a sledovať búrlivé kontroverzné reakcie publika je zatiaľ to najväčšie potešenie, aké mi nová séria priniesla. "Got a light?" ()

Matte27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám Lynche fakt rád. Mám rád i surrealistické umění všeho druhu. Ale když chci ztratit hodinu času sledováním Twin Peaks, tak chci prostě koukat na Twin Peaks. Se vším všudy. Pokud budu mít chuť si pustit art-surrealistický film, udělám to. Takže jak se k tomuto postavit? Z hlediska Twin Peaks je tohle odpad. Jinak je to dost kvalitní experimentální film, který bych se nebál ohodnotit čtyřmi hvězdami. Tak to zprůměrujem a je to. Oceňuji Lynchovu odvahu vyfuckovat všechny současné seriály, pseudofilosofické TV show a i diváky samotné, ale tady to byla moc velká fa(u)cka. Trošku to na mě působilo stylem: "Sakra mám super nápad, ale chybí mi člověk, kterej by mi ho zafinancoval. Hmm, tak já to nenápadně vsunu do seriálu, na kterej jsem už prachy dostal a třeba si toho nikdo nevšimne." ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už se to zlomilo. Už jsem se dostal z fáze "sakra, je to moc divný, pomalý, nesmyslný, nelíbí se mi to, ale pořád mě to zajímá" do fáze "už mě ten kripl fakt sere". Myšleno Lynch. Takhle, s prominutím, kurvit Twin Peaks, můj oblíbenej seriál! Tohle jsou totiž dva seriály v jednom. Z jedné třetiny pokračování starého Twin Peaks, v němž se dozvíme, že po 25 letech se v našem oblíbeném městečku v horách VŮBEC NIC ZAJÍMAVÉHO NEDĚJE, ze dvou třetin pak seriál sestávající z hala bala poskládaných a vzájemně nesouvisejících útržků různých dějů a bizarních výjevů, který by se mohl jmenovat třeba "sračky z choré hlavy". Po osmém díle moje trpělivost vypršela (a to epizoda sedm budila jisté naděje) a musím tenhle Return považovat za zlou urážku. Nechápu pětihvězdičkáře a opravdu bych si rád přečetl uvěřitelný vysvětlení, proč tohle někdo považuje za dobré. Nemyslím si, že existuje. PS: Koment trochu upraven, aby nezněl tak útočně na spokojenou část publika. Bezprostředně po zhlédnutí jsem byl roztrpčen a hodnocení tu se mi zdálo jako špatný vtip. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama