Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

Petike 

všechny recenze uživatele

Za pilotný film (ktorý sa ako jediný držal knižnej predlohy) dávam štyri hviezdy. Za seriál ako taký dve - ale to tiež len preto, že je to (hlavne v neskorších sériách) famózna nechcená paródia... :-P Inak odpad!. Vrele odporúčam adaptácie z roku 1926 a 2001, tie podľa mňa ako jediné za niečo stoja a A. C. Doyle sa z nich nemusí v hrobe točiť ako dynamo... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

OK, asi nemám vkus a pan Artur Conan Doyle se otáčí v hrobě, ale mě se to moc líbí. Nápad natočit dobrodružství na motivy Ztraceného světa není původní, ale seriál na toto téma je skvělý. Vzhledem k tajemnosti plošiny je možné sem nacpat cokoliv a to je právě to dobré. Beru to jako Herkula nebo Xenu - díky rozdílnost témat seriál nezačne nudit, můžeme se dočkat dobrodružných dílů, fantasy, hororu i sci-fi (dodnes si pamatuju na díl, kdy se hrdinové můžou dostat ven, ovšem za cenu toho, že přenesou virus, který vyhladí půlku lidstva). Postavy jsou schématické, ano, ale dobře napsané i zahrané - drsňácký Roxton, který si umí užívat, naivní Malone, mrcha první třídy Margarite, divoženka Veronika, která má inteligence na rozdávání (a herečka to umí zahrát, Rachel Luttrel z Atlantis by se mohla učit), prďoloidní Sumerlee i správný vědecký maniak Challenger. O humor, akci i dobrodružství není nouze. Je to prostě zábava 90. let, jaká už se v dnešní době plné "superinteligentních" "reálných" a pokud možno nekonečných seriálů netočí. EDIT: Nechal jsem se mírně unést... ve třetí sérii bohužel začnou mizet postavy, na kterých to dost stálo a díly začnou být i na mě hodně over-the-top a bohužel i o ničem. Proto zpětně hvězdička dolů. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pro některé je to kravina, pro někoho část mladí na kterém vyrůstal a já se řadím do druhé skupiny. Viděl jsem všechny díly, sympatizoval s postavami, odpoledne relaxoval u tv a těšil se na každý nový příběh z plošiny. Při opakování už to není tak ohromné, přesto pro mě v pohodě koukatelné. Zaslouží si to daleko lepší hodnocení! (hodnocení za 1. - 3. sérii - konec) ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Různých adaptací sci-fi Sira Arthura Conana Doyla jsem viděla už několik a co mě nejvíc zklamalo je, že ani jedna z nich nedosahovala alespoň průměrné kvality. A přitom kniha je velice dobrá, čtivě napsaná a má poutavý příběh. Ale to, co s ní provádějí filmaři (ať už televizní nebo "celovečerní"), to je naprostá katastrofa. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Můj prázdninový seriál před X lety, no jak já ho miloval. Rachel Blakely aka Marguerite je nejerotičtější postava všech dob! A když připočteme Veronicu v tarzaním oblečku z pushup kůže a s pevnejma trojkama, vyleze z toho solidní soft porno, které je po ránu k nezaplacení. Ruku na srdce, kdo může dát tomuhle odpad?! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Vůz, se kterým jezdí věštkyně Isadore, je pomalován obrazy, jejichž předlohou byly obrazy od českého umělce Zdeňka Buriana. (DinoRaptor)
  • Na zahraničních webech je průběh uskupení, které realizovalo petice pro natočení 4. série seriálu. Po dlouhých dohadech, kdy se plánovalo rozdělení 4. série ještě do dalších řad, popř. různé minisérie nebo závěrečný dvojdíl, nakonec tvůrci vydali pouze prohlášení, že se natáčet nebude, spolu s dokumentem, který stručně odhaluje naplánovaný scénář s rozluštěnými záhadami seriálu. Dokonce vydali v papírové formě dokončení epizody Heart of the Storm (2002), které tvůrci poslali fanouškům, aby ukojili jejich napětí. (Zetwenka)
  • Stratený svet sa dočkal troch sérií, no zostal nedokončený kvôli finančným problémom. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama