Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

Eldoth 

všechny recenze uživatele

Ani pořádně nevím, co mi na tomto seriálu tak učarovalo, je to bezesporu nebetyčná zhovadilost s prvky fantasmagorismu (hlavně v pozdějších seriích), ale herecké obsazení je charismatické a doslova táhne celý děj od začátku až do konce ...a i triky, které byly v první řadě příšerné se zlepšovaly s každou serií. Ty 2* tomu dám. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kravina na entou. Je mi líto, že Jurský park pana Spielberga má podobně tragické následovníky. Škoda, že velké většina filmů o dinosaurech jsou stejné jako všechny dinosauří seriály hrozné hlouposti a patrný potenciál je na využit natolik, že uspokojí děti předškolního věku... Herci ani efekty nejsou vůbec dobré a celé to zachraňuje "vložení" na víkendové ráno, kdy opravdu nikdo intelektuálně na výši tohle nebude sledovat. I když ta Jennifer O´Dell... ()

Reklama

Avantgarda 

všechny recenze uživatele

Nic proti vkusu každého jedince, ale upřimně moc nechápu ta přehnaně negativní hodnocení, protože většina toho, co je v televizi dnes je mnohonásobně horší a stupidnější než tenhle seriál a v době, kdy se u nás poprvé vysílal, to bylo něco, co jsme milovali všichni. Nemůžu si pomoci, ale je to, po Stargate, nejoblíbenější seriál mého dětství. Dnes už nedosahuje nejvyšší kvality, ale jako malá jsem ho neskutečně hltala a bylo příjemné se na něj z nostalgie znovu podívat a připomenout si to dobrodružství, které jsem cítila při každém díle. ()

ic odpad!

všechny recenze uživatele

Možná se u toho člověk nenudí, ale jek někdo může vymyslet takovou slátaninu to nechápu. Jestli se snaží o originalitu každého dílu, nebo je to snad kubismus to nevím, ale vidím to tak na odpad. Ještě si pamatuju, jak jsem se na tenhle seriál díval, bylo to někdy o prázdninách a vím, že jsem od něj očekával opravdu hodně. První díl ještě trochu ušel, i když už jsem si ke konci říkal, že je to torchu ujetý, ale už druhý díl mě přesvědčil, že je to odpad největší. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jednou na začátku letních prázdnin mě sestra upozornila, že na Nově dávají nějaký nový seriál, já se teda podíval na pilota a dost mě to zaujalo. Jakkoliv je tento seriál hloupý, musím říct, že má šťávu. Jasně, je to všechno hrozně střelené, zvlášť když přicházejí ke slovu posuny v čase, smrtky, atomové bomby a halucinogenní sny, ale postavy jsou celkem sympatické - vědátor Challenger s patentem na všechno má říz, Marguerite je zdravě povýšenecká, Roxton je fajn hláškař a na Veroniku se dobře dívá. Jen ten reportér je takový nekňuba. Ke konci už jsem seriál ale přestal sledovat, protože dávka fantasmagoričnosti ve třetí řadě byla příliš silná i na mě. (65.) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Seriál je voľne založený na románe Arthura Conana Doyla "Stratený svet". (Greenpeacak)
  • V pilotním díle ztvárnil postavu Neda Malona kanadský herec William DeVry, kdežto ve zbylých epizodách jeho krajan David Orth. (Jorge87)
  • Vůz, se kterým jezdí věštkyně Isadore, je pomalován obrazy, jejichž předlohou byly obrazy od českého umělce Zdeňka Buriana. (DinoRaptor)

Reklama

Reklama