Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (647)

JFL 

všechny recenze uživatele

"Škola rocku" se sice odvíjí jako standardní "zdokonalovací film", tentokrát zasazený na upjatou elitní základní školu, ale právě že potvrzuje platnosti diváckosti této kategorie, když získává sympatie především díky castingu a režijnímu uchopení než prvoplánovým dojením emocí. Linklater pochopil, jaký nezřízený živel dostal k dispozici v Jacku Blackovi a tomu také přizpůsobuje snímání scén v dlooouhých záběrech, často jízdách, které Blackovu zběsile tajtrlíkující personu zasazují do jinak strnulého prostředí. Nicméně Blackův hrdina sice představuje chaotický středobod snímku, ale celek stojí na bedrech skvěle mimo schémata vybraných a vedených dětských představitelů. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

To je přesně ono. Školu Rocku by měla začít navštěvovat veškerá současná mládež, která považuje "kanál" MTV a jeho nabídku za vysoce přínosnou a "cool." Požaduji prosím, aby byly ve třídách druhého stupně Základních škol zařazeny do výuky hodiny Historie Rocku s vyučujícím Jackem Blackem:) Je zcela povinné, aby byl tento předmět přednášen speciálně žákům, kteří za nejlepší hudbu považují kdejakou současnou popovou "hvězdičku" a neznají nic jiného, kromě popu. Hudební průmysl na nás každým dnem chrlí další a další "talenty", které se však často v té záplavě zpěváků a zpěvaček lehce ztratí. S fenoménem sociálních sítí a rozmachem Youtube, kde se "slavným" může stát téměř kdokoliv, ale většina zní tak nějak stejně, je důležité, aby se digitální mladá generace ponořila do minulosti a poznala, jak zní a vypadá opravdová, ryzí rocková hudba a její legendy, které vytvářely dějiny. Jenže mládež se nedokáže a možná ani nechce vracet do hudební historie, pokud ji k tomu někdo nepřivede. Oni vlastně neví, že zlaté časy rocku i popu již nejspíše minuly a všechny legendy, které mohly vzniknout, už vznikly. A že všechny inovátorské hudební postupy a geniální melodie, které kdy mohly vzniknout, mají na svědomí muzikanti z let minulých. Ale možná to dnešní mládež ani nezajímá. Takže pro mě skvělá hudební komedie, při jejímž sledování můžete až nabýt dojmu, že v hudbě vlastně neexistuje snad nic lepšího, než ten drsný, nářezový a ukřičený rock. Celé osazenstvo třídy bylo excelentní a společně s Jackem, který naprosto všechno převálcoval, vytvořili excelentní rockovou sestavu. Jakmile v úvodu filmu zahrál Jack na kytaru melodie "Iron Man," "Smoke On The Water" a "Highway To Hell," lehce mě začalo mrazit a už jsem začala tušit, že to bude prostě nářez. Slovy Twisted Sister. "I WANNA ROCK!" :) ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TOP 10: "Kdo mi řekne o čem je Rock ?", Hlavně držet při sobě". Moje srdeční záležitost aneb Blackův ro(c)kový nářez. Dá se říci, že díky Škole ro(c)ku se stal Jack Black mým nejoblíbenějším hercem. Co se týče filmu samotného, nemám slov. Jak už jsem psal, je to pořádný ro(c)kový nářez se vším všudy. Mladí talentovaní "herci", jakožto žáci prestižní základní školy, kteří to se svými zvukovými hračičkami dokáží pořádně rozjet, byli na svůj věk úžasní. Citově zabarvený humor byl hlavní atraktivitou této hudební komedie. Když došlo k závěru filmu na scénu, kde kapela Deweyho Fina (Jacka Blacka), představila svůj dynamický a emotivní song Shool of Rock (Zachs song), naběhla mi husí kůže po celém těle, z úžasné emotivně prožité písně, kterou jsem hltal do posledního gesta. Líbilo se mi také, že to neskočilo takovým klasickým americkým happy-endem. Od první chvíle chvíle kdy se řekly slova "Souboj kapel", hned každému divákovi došlo, že o vítězi je předem rozhodnuto, ale pravda byla jiná. Škola rocku jako kapela souboj kapel nevyhrála, ale poté pronesl mladý bubeník větu "Hlavně klídek, v rocku nejde jenom o jedničky, Sex Pistols nikdy nic nevyhráli !. Dav si poté přál ještě přídavek od poražené kapely. Jejich přání bylo vyslyšeno a uskutečněno písničkou It's a Long Way to the Top v originále AC/DC. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že hip-hoperi a podobná chamraď, ktorá rada nosí šilt a nohavice, ktoré vyzerajú akoby v nich bolo poriadne nasraté, z tohto filmu šalieť nebudú. Ale rockeri..., rockeri sklamaní určite nebudú. Jack Black je srandovný a film je prešpikovaný samými rockovými peckami. Jackové tvrdé, rockové gestá alebo jeho škola, ako z drevených detí urobiť správnych rockerov, to všetko som doslova žral a mierny úsmev a pohoda sa ma držala až do samého konca. Navyše skladby, ktoré v škole skúšajú, nie sú vôbec zlé a divák je doslova napnutý a nevie sa dočkať veľkej premiéry na súťaži, podobne ako Jack s deťmi. Vďaka filmu som objavil jednu výbornú skladbu od Stevie Nicks , ktorú som doteraz nepoznal a aj krátka scéna z baru, kde ju Jack spustí z jukeboxu a plachtí pri chôdzi rukami mám strašne rád. Výborná komédia, z ktorej musí mať každý rocker radosť. 80% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Škola rocku nie je zrovna žiadnou geniálnou komédiou, to poviem na rovinu. Ale pokiaľ sa radíte medzi fanúšikov tohto tvrdého a pomerne rozvetveného žánru, film si vychutnáte dokonalo. Jacka samozrejme poznám čo by leadra kapely Tenacious D a podobne ako texty piesní jeho kapely, je aj film pomerne vtipná záležitosť, hlavne keď Jack začne deťom prezentovať svoje rock 'n rollové skúsenosti života a jeho celucičku históriu. No, kto by niečo také nezamenil za matematiku? ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 81,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 131,1 mil. (NIRO)
  • Pro chytání Jacka Blacka (Dewey Finn) při skákání z pódia bylo pro jistotu použito několik najatých kaskadérů. (don corleone)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama