Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (648)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie se velmi povedla, ale momenty kdy by ste se valeli smichy po zemi tady nenajdete, spis se budete jen tak pousmivat a hlavne vyborne bavit. Teda pokud mate radi rock, pokud ne tak vam to pride jen jako na trapnym pribehu vystavena rodina podivana o detickach a looserovi co to vsem ukazou, v tom pripade si odectete tak dva body z hodnoceni. Co se tyce Jacka Blacka tak krome parodie na Spider-mana me nikde nijak zvlast nezaujal, ale to co predvadi tady je naprosto dokonale, skoro jako by to nehral, ale prozival. Deticky sice nejak uchvatne nehrajou, ale oproti detickam z jinejch filmu se precejen snazi. Celkove je tohle skvela zabava s uzasnym Jackem Blackem a bezchybnou hudbou, Let´s rock! ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Film mě hned vrhl do víru událostí téměř okamžitě a za podpory hard-rockových kytar rozjel typickou okoukanou story o loserovi, co nakopal zadek světu, skvěle se přitom pobavil a v konečné fázi zanechal ve svých žácích pocit náležité hrdosti a stesku. Od první minuty v tom jedete s Blackem, jedete s pedálem na podlaze a nezastavíte se ani s konečnými titulky, protože jeho komický potenciál je vyždímán doslova do posledního filmového políčka. Film je manéží Jacka Blacka, do které nevydal pozvánky pro své kolegy a rozjíždí jí v takové parádě, že bude vaše bránice vzdorovat naprosto marně. Ano, je poněkud výstřední a nechutný. Ale pokud svůj komediální talent uchopí za správný konec, použije své muzikanstké zkušenosti a perfektně okouká rockerské finesy mlaťte mě, ale musím se mu smát. Zvykl jsem si na něj, zvykl jsem si na jeho třídu a na konečném klání rockových kapel mi skutečně běhal mráz po zádech, tak jsem byl nervózní, aby to těm capartům vyšlo. ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Jack Black nám servíruje rock v plném rozsahu a je na něm vidět, že nemusel moc hrát (některé kreace ovšem trochu přehání). Hudební vložka je neoddiskutovatelná a neoddělitelná část filmu a je vynikající (začátek je opravdu božský). Po celou další dobu čekejte scénář v podobě Sestry v akci s klišoidním závěrem, který se kupodivu snaží klišé vyhýbat (ještě by scházelo, aby vyhráli). Suma sumárum - jestli máte k rocku blízko a k Blackovi ještě blíž, neváhejte a Školu ro(c)ku užívejte. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

To byla nějaká komedie pro děti od Disneyho nebo co? Stádo fakanů pod vedenim svýho ideologickýho vůdce (nechutně přehrávající Jack Black) vytvoří dětskou rockovou kapelu. Tomu se mam jako smát? Na začátku to vypadalo celkem slibně. Jack Black opět v roli zevlujícího asociála. Pro takový role on je jako stvořenej. Celkem zábavná byla i dvojice submisivní Mike White a dominantní Sarah Silverman. Ale potom najednou střih a dostáváme se někam do žánru neškodný rodinný komedie. Přemoudřelý dětičky, moralizování, poučování, cukrová vata, happy end. Skoro jsem uvažoval, že to hodim do odpadu, ale musim uznat, že asi tak prvních 15 minut se mi líbilo. O to větší zklamání ovšem přišlo z toho, co následovalo potom. Filmy se stádem fakanů v hlavní roli stojej vždycky za hovno. A navíc nemam rád rock. A taky mě hrozně sere, jak všichni rodinný typy v USA jezděj ve Volvech. Málem jsem vzal kladivo a šel vzteky rozflákat svou 960ku. Ale jelikož zrovna doma dělám menší rekonstrucki hajzlu, tak jako terapii jsem to kladivo použil na kachličky a pustil jsem si k tomu Rotterdam terror corps, abych zapomněl na ten příšerenej rock. 20% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně bezchybný Jack Black a parta skvěle vybraných dětí táhnou docela očekávatelně se vyvíjející komedii vpřed bez jediného zaváhání. Je radost se na to dívat, je radost poslouchat tu muziku, užil jsem si to všechno jako z první řady. A momentálně se mi nevybavuje žádný film, který by měl tak výborné závěrečné titulky. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Nápad na film vznikol, keď sa scenárista Mike White nasťahoval do bytu vedľa Jacka Blacka (Dewey Finn). White často videl Blacka ako beží nahý po chodbách alebo si púšťa hudbu, ktorá vo filme zaznie, na plnú hlasitosť. (Weezy22)
  • Auto, ve kterém jezdí Dewey Finn (Jack Black), je Dodge Ram Van z roku 1986. (SONY_)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama