Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výrazně atmosferická mysteriózní detektivka na které od začátku něco nehraje a ona nespěchá, nechá se táhnout dvojím hereckým charisma a řadou podivných charakterů po cestě. Je to zvláštní kultovní film, který musel ve své době solidně znepokojit až šokovat, dnes si stále drží silnou auru voodoo a krvelačných vražd. I díky těsné vazbě na své prostředí - špinavý New York a temně dusnou Louisianu. Konečně jsem si odbyl tenhle rest, neuvidím nikdy znovu, nikdy ale nezapomenu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Harry je súkromným detektívom. Jedného dňa príma zaujímavý job, aby vypátral 12 rokov nezvestnú osobu. Čím viac je Harry na stope, tým viac ľudí v jeho okolí umiera. Razom si uvedomuje, že sa pohybuje na veľmi tenkom ľade. Vďaka príbehu a jeho samotnému rozuzleniu, ktoré muselo v tej dobe spraviť riadny "poprask" ( a prekvapilo aj dnes ) klobúk dolu - 80%. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Film, který klade tolik otázek. Zkoukl jsem to, ale dlouho o něm ještě budu přemýšlet. A přesně tyhle filmy miluju. Mickey Rourke hraje báječně, Robert De Niro pro změnu ďábelsky. Škoda jen, že si všechno to voodoo víc nevrylo pod kůži. Ale rozhodně velmi příjemné překvápko. Kdyby to bylo natočeno o 30 let dřív, mohl by to být jeden z nejlepších noirů. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Parker natočil film s neuvěřitelnou atmosférou, doslova ďábelskou, škoda jen, že to není trochu méně rozvleklé, takhle se nudě chvilkama neubráním. De Niro si ve stejném roce střihl dvě fascinující role charismatických „záporáků“, kdy zde jako Lou Cypher a v Neúplatných jako Al Capone si na malém prostoru strhl většinu pozornosti pro sebe. Mickey Rourke ale taky dobrý!:-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásne depresívne ladený film, ponurý, temný a vyšperkovaný perfektným De Nirovým hereckým výkonom.Tie jeho nechty na vajíčku boli naozaj presvedčivé. Záver sa síce dal predpokladať, ale to nevadí, tu predsa išlo o natočenie temného filmu, ale tak, aby si pritom ponechal aj trocha svetla a krásy. Autorom sa tak podarilo zliať všetko dokopy a pripraviť guláš poctivej filmariny. Rourkova životná rola. 85/100 ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Choreografií strhujících voodoo obřadů, kde hrála hlavní roli Lisa Bonet, byl pověřen Louis Falco. Falco scény natočil podle skutečných obřadů voodoo, které nastudoval na ostrově Haiti. (Tonula)
  • Při natáčení na ostrově Coney Island, kde se Angel (Mickey Rourke) ptá muže Izzyho (George Buck) na místo pobytu Johnnyho Favorita, Izzyho manželka Bo (Judith Drake) stojí po pás hluboko v oceánu. Moře bylo v době natáčení rozbouřené, prudká vlna podrazila nohy původní herečce a zranila ji. Protože odmítla znovu točit uvedenou scénu, musela být nahrazena Judith Drake. (Tonula)
  • Když Harry poprvé navštíví Margaret Krusemark, Margaret mluví francouzsky se svou služebnou. Služebná se ptá, zda má přinést nejlepší šálky, na což jí Margaret odpovídá, že ne. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama